Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo zakon o zdravilstvu

zakon o zdravilstvu

Lepo pozdravljeni,

sem študentka Fakultete za družbene vede v Ljubljani in opravljam seminarsko nalogo o zakonu o zdravilstvu. Moja naloga je bila spremljati potek sprejema zakona in sedaj ugotoviti, kako se dejansko zakon izvaja. Zato bi vas prosila za pomoč in vam postavila par vprašanj, ker menim, da ste dobro seznanjeni z zakonom.

1. Ali menite, da je zakon prestrog/ premil? (zakaj)
2. Kakšne so pomanjkljivosti/ prednosti zakona? (teoretično)
3. Kakšne so pomanjkljivosti/ prednosti zakona? (praktično)
4. Ali menite, da je sedaj večji nadzor nad alternativno medicino, kot je bil pred sprejetjem zakona o zdravilstvu?
5. Menite, da zbornica opravlja svoje delo dobro/ slabo? (zakaj)
6. Je sodelovanje med zdravilci in zdravniki sedaj kaj večje? (morda kakšna skupna izobraževanja, dopolnjevanje navadne medicine…)

Najlepša hvala za odgovore, za konec naj povem, da bom vaše odgovore uporabila v seminarski nalogi zato prosim, da pišete samo tisti, ki jih to ne moti.

Lep pozdrav,

Neja

Neja pozdravljena,

zakon je bil sprejet oktobra 2007. Že velja, ampak še vedno ni ustreznih zakonskih aktov, da bi sploh zaživel.

Ker podzakonski akti še niso sprejeti, nihče točno ne ve, kaj je zdravilstvo oz. katere metode so sploh zdravilstvo.

Zbornica sploh še ni ustanovljena, ker še ni podzakonskih predpisov. In vprašanje, če sploh bo v mandatu te vlade.

Nihče ti ne more odgovoriti na zgornja vprašanja, razen na prvega, da je zakon slab.

Predlagam ti, da zamenjša temo seminarske, saj bo trajalo vsaj še leto dni, da bodo sprejeti podzakonski predpisi in nato bo potrebno počakati vsaj še leto ali dve, da bo zakon sploh zaživel.

LP

Se strinjam z odgovorom Kristine. Menim, da je zakon prevec kompliciran in omejevalen. To, da bodo homeopatijo lahko izvajali samo zdravniki, je sarkazem na kubik. Mislim, da je nemski zdravilski zakon zelo dober, tako za paciente (pardon, uporabnike storitev, po novem slovenskem zakonu), kot za zdravilce. Zdi se mi, da je bil slovenski zakon sprejet samo za to, da bo lahko rekla v EU, saj ga imamo.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Temu se pridružujem tudi jaz. Nekaj takega sem podpisal tule:

Peticijo za predlog po nemškem zakonu imajo na:
http://kam.soltek.de/phpsurveyor/index.php?sid=3

Predlog zakona pa na
http://kam.soltek.de/viewtopic.php?t=27

Od člena 10 do 15 so napisane omejitve; pa tudi to mi je všeč, da ne načrtujejo zbornice.

Morda pa bodo uspeli pri naslednji vladi.

New Report

Close