Najdi forum

zakol prašičev

tudi pri nas koljejo brez pištole sem slišal pred dvema tednoma kako so prašici vpili, če bi imel dokaz da bi posnel če bi vedel bi prijavil.

Da ne govorimo kako ga nastradajo tudi industrijske živali. Je bila posneta skrita kamera in je bilo videno, da je vsaka druga krava v mukah umirala, Rezali so jo v živo, ker pištola nio “prijela”. Da je pištola “uspešna” mora zadet točno na določeno mesto, da žival omami, sicer nič od omamljanja. In ker so zakoli kot po tekočem traku, se vse hitro vrši, je tako, da vsaka druga krava v nukah umre. Na žalost. torej zakona se ne držijo.Zato sem jaz vegetarijanka, ker sem že preveč videla.

Je žem stara tema, ampak vseeno…

Prvič – kmet je bogat v primerjavi s človekom oziroma neko babico s 300 eur penzije, ki živi v mestu v bloku in plačuje še najemnino. In tudi v primerjavi z mano in partnerjem, ki zasluživa od 1500 eur do 3000 neto mesečno, odvisno ali imava oba službe ali ne, plačujeva kredite za hišo, olje kupiva in drva tudi, nimava staršev, da bi pomagali in nisva samooskrbna. Živim v kmečkem okolju, vsi kmeti okrog so bogati, drugače ne vem kako lahko kupi najdražji traktor…. Ki stane menda BTW toliko kot Ferrari. Če se to ne bi splačalo, zakaj pa ne prodajo zemlje?

Sicer spoštujem kmete in tudi nisem vegetarijanka, ampak z njihovim načinom razmišljanja, se ne morem strinjat… Če je to res, pa sreča da nikoli nisem videla, ne vem če bi še jedla meso. Jaz ponavadi reagiram, ko kako stvar vidim… Za pujse je že konec, ker sem se nekako prepričala, da so preveč inteligentni in da se res zavedajo, za kunce je itak konec – pa zaradi kuge jih nismo jedli od malega. Itak se zaveda vsaka žival, tudi kura… Nočem vedet…

sodelavka je prišla iz kolin in prinesla otrokom kazat prašičje parklje – pa nikoli nisem bila na čem takem, sam njen otrok ej videl in kakor je ona to razlagala, morajo pujski fejst trpet… Nihče me ne bo prepričal, da jim na hitro prerežejo vrat in da to ni mučenje. Moja dva kunca sta pod stresom pol dnbeva, že če sam mačko zagledata in se mi smilita.

In tudi priznam – men se ljudje manj smilijo kot živali. Od čljudi se mi smilijo samo invalidi, pa stari ljudje, sploh še taki s krutimi življenskimi izkušnjami, drugi pa ne.

prav imaš, meni se tudi ljudje v glavnem ne smilijo.kmetje so pa zelo bogati, čeprav vsi jamrajo, da se jim to ne splača, ampak vsi po vrsti imajom nove traktorje za 50 60000 evrov.In dobijo tudi subvencije in te subvencije plačujeko navadni delavci , ki dobijo po 500 evrov plače, kje je tukaj pravica, kmet se pa baše s klobasami in nikoli ni bil lačen.Ves svet še posebno ta kurčeva evropa je v kurcu, francoski kmet saj je bilo po tv, ko so se upirali, dobi toliko subvencij , več kot dobi od prodaje živil.in skoraj noben kmet v sloveniji ne kolje prašičev po zakonu.

Svetilnik01, zelo prav ti dam! Včasih so imeli kmetje en traktor v celi vasi, zdaj pa tekmujejo, kdo ima boljšega in potem jamrajo in jamrajo, kako so ubogi-…In najmanj 95 % npr. psov imajo na prekratih verigah in nasploh nimajo nobenega odnosa do živali. Tako je v naši najbližji vasi. Dejstvo. Izjeme pa potrjujejo pravilo.

hahaha..ste me nasmejali…bogati kmetje….kje pa vi živite? Če ima kmet traktor in mehanizacijo za nevem kolko 10 tisoč evrov, mislite da je bogat? Ali res verjamete, da si kmet lahko kupi traktor za 60 tisoč evrov? Vidim, da živite v zablod in ni fer, da govorite o zadevah, o katerih nimate pojma.
Vprašajte enega velikega kmeta od kod mu denar za traktor, sodobni hlev, …

Ne bom se spuščala v traktorje. Lahko pa povem, da kmetje nimajo nobenega odnosa do živali. Še posebej ne do psov in mačk. Sem v zadnjem času veliko hodila po vaseh in videla lepe hiše, lepa kmečka poslopja, traktor ali celo dva, in večja in lepša je bila kmetija v slabšem stanju so bili psi in mačke. Psi na prekratkih verigah, zanemarjeni, ali pa so tekali prosto po vasi. Mačke jasno nesterilizirane, bolne, z bolnimi mladiči. Sem videla na lastne oči kako je gospodinja prinesla mački suh kruh. Mačke sterilizirat ne bo dala, ker njena 6 let stara smrklja hoče mladičke, poleg tega jih itak povozijo, ali pa same pocrkajo. Pes je bil v pesjaku na golih tleh, brez vode, posoda sicer prazna, ampak še nikoli pomita. Ker pa so sosedje skregani drug z drugim so mi povedali, da vsake toliko časa zamenjajo psa. Stvar je zrela za prijavo. Ampak kaj naj celo vas prijavim, saj vsi ravnajo z živalmi na podoben način. Ni pa to edina vas, kjer je taka situacija. Sem gorski golesar in veliko kolesarim po kmetijah in marsikaj vidim.

Od kod torej, če je kmet revež oz. nima denarja?

Namensko nisem napisal. Kdor se pa spozna na kmetijsko politiko pa itak ve.

ER tukaj si pa brcnil v temo, očitno nimaš niti najmanjšega pojma o kmetih, kmetje so zelo bogati in ne govori tukaj o stfvareh o katerih ne več nič, kmetje si traktor za 60000 evrov kupijo z gotovino.Poleg tega da vsak dan jedo klobase, salame in ostalo domače kar večina delavcev še nikoli ni videla kaj šele pojedla, delavci jedo salame in klobase v akciji , po domače povedano jedo svinjarijo, a ti si že kdaj jedel domačo šunko ampak pravo domačo , ki jo ima samo kmet pa še to samo tisti, ki prašiče fotra z domačo hrano pridelano na njivi to je krompir in ostali zelenjavni pridelki ne pa pšenica in industrijsko pridelani prašiči.Ko boš to enkrat jedel boš vedel da je vse kar ti prodajajo po reklamah na tv, češ to je pa domače, ne seri, to je laž in zavajanje, to je prvoklasna svojjarija, tisto ki bi imel stran za vrečt dajo v akcije delavci pa pokupijo, ker za razliko od kmeta nimajo dohodka 2000 evrov na mesec in domačega bika in prašiča v špajzi pa skrinji. Še noben kmet nikoli ni bil lačen, delavec pa že velikokrat tako da ne govori o tem da kmetje nimajo denarja.

Ja, ER, če ima več 10 tisoč evrov, mislim da bi se temu danes lahko reklo, da je bogat. Jaz osebno imam 12 let star avto, pa nimam tud 1000 eur za generalno popravilo in da o kakem novem avtu, ki je “samo” npr. 8000 EUR sploh ne morem sanjat. Zdaj pa še en primer: Moja znanka, ki ima kar veliko kmetijo si je pred kratkim kupila avto za 15.000 EUR brez kredita. Je imela našparano! Jaz si kaj takega ne bom mogla našparat v 20 letih. Pa še traktor so si kupili za 150.000 EUR brez problema. Torej ?

Svetilnik, samo za informacijo, živim na samooskrbni kmetiji (meso jajca, zelenjava, tudi kruh iz domače moke). Jem domačo hrano. Mesa sploh ne kupujemo, zelenjave ne kupujemo, itd.

Vidim, da ne moreš komunicirati na človeku primeren način, zato s tabo ne bom komuniciral.

potem pa ne govori, da so kmetje revni, če si tako vsemogočen in imaš vse to kar govoriš.

s tem kar si napisal o sebi, si ravno negiral vse kar si prej napisal malo višje, zelo kontradiktornhe izjave.

Kje piše da sem vsemogočen? Torej, naša “kmetija” če temu lahko rečem kmetija, je samooskrbna ekstenzivna imamo 3ha z gozdom. Krav več nimamo, ker se ne splača met. A je zdaj naša kmetija bogata? Tudi vsak, ki živi v bloku, si lahko na balkonu ali okenski polici pridela nekaj zelenjave (permakultura), zopet je vprašanje, ali se mu to splača…
Ne moreš mešati intenzivnih kmetij, kmetov, ki imajo več 10 hektarjev, več 100 glav živine in nekih majnih na robu izumrtja ekstenzivnih kmetij. Intenzivne kmetije delujejo po principu: več vložiš, več dobiš. Ekstenzivne pa: malo vložiš, malo dobiš.
Vidim, da različno pojmujemo bogastvo. Za ene je bogastvo, če doma pridelamo zelenjavo in meso. Za druge je bogastvo, če imajo traktor vrednosti 150tisoč evrov. Ste se kdaj vprašali, od kod kmetu toliko denarja z nakup tako dragega traktorja. Najverjetneje k takemu traktorju potrebuje tudi ustrezne priključke, ki prav tako niso poceni. A še vedno mislite, da kmet zasluži recimo s prodajo mleka, (odkupna cena mleka je nekje okrog 22centov za liter), toliko, da si kupi novi traktor, zgradi sodoben hlev, ki je po vseh standardih?
Če je temu tako, zakaj ni več kmetij? Imamo dane naravnogeografske danosti ustrezne kmetijstvu (živinoreja v predalpski sloveniji, poljedelstvo, predvsem žita v prekmurju,…). Zakaj izginjajo male kmetije? Zakaj?

Torej ima kmet poleg denarja za drag traktor tudi dovolj denarja za drage priključke.
ER, pa kaj točno sploh hočeš povedat?

Yo_ hočem povedati, da kmetje dobijo veliko sredstev za nakup in izgradnjo hlevov, strojev,….od različnih skladov, subvencije, velikokrat pa so primorani vzeti posojila.
Če pa koga zanima, kako to v praksi poteka, pa naj stopi do kmeta, pa se pogovori z njim, ker imam občutek, da eni še vedno mislijo, da klobase na drevesu zrastejo, žal.

Ja, seveda, to mi je povsem jasno. In ravno zaradi zgoraj napisanega dnes kmet v primerjavi z večino prebivalstva NI revež.

Me veseli,da počasi pridemo do skupnega zaključka in strinjanja. Vedno pravim, da se s pogovorom da vse rešiti. V bistvu pri teh velikih kmetih denar samo kroži. Vzamejo posojilo, kupijo traktor, prodajo teleta, s tem denarjem odplačajo posojilo in morda kupijo umetna gnojila. Spet ostane bore malo denarja.

Kaj ni to fajn, da dobiš neko subvencijo in lahko furaš svoj posel? Moj mož ima s.p., pa ne dobi popolnoma nič, tako da mu tud denar ne kroži. Še kredita ne dobi…, pomagat si mora kakor pač ve in zna. Kmetu pa je prinešeno vse na pladnju. Če kmetje ne bi kupovali tako dragih traktorjev, bi jim pa ogromno ostalo. Če jim ostane tako malo, kot praviš, je to zato, ker preveč “vlagajo” in to v nesmiselne zadeve, kot je npr. nakup čisto novega traktorja. V Avstriji kot vem, imajo poštimano tako, da so organizirani v nekakšno skupnost in si traktorje izposojajo. Pri nas pa tekmujejo, kdo ima boljšega.

New Report

Close