Zakaj vztrajati pri osebi z Mom?!
o šit!, ko sem tole prebral, mi je prišla najprej ta beseda.
Lahko podam eno moško mnenje, tule je vec punc, pa tudi one vedo kako je to 🙂
Kot je rekla Gitta, se enkrat si v miru preberi svoje napisano. Če bi ti tole povedal sosed Polde, kaj bi mu rekel?
Takole:
– imas financno osnovo, good look, ni te se depra napadla, imas enega otroka (lepo to)
– s sedanjo zensko te ne veze nic, ce sem prav razumel (ni otrok, ni stanovanja, ni kreditov…splav dvomim da te kakorkoli veze – ja, lahko te tozi, ampak danes te lahko tozi za vse, tudi ce ji zvecer nisi rekel lahko noc)
– imas socialno mrezo, imas sluzbo, pazi na to
kaj bi jaz naredil
– lepo bi ji rekel “da moram malo premisliti o vsem skupaj”
– se umaknil v svoj flat in se skusal umiriti
– poiskal enega dobrega prijatelja, ki te pozna ze dolgo in ga pobaral za iskreno mnenje
– pogledal vase, zakaj prenasas to sranje/opravicevanje, zakaj jo resujes
– ali si ze cel life tako delal, kako je bilo doma v primarni familiji, kaksen je TVOJ odnos do tvoje mame (ta ti veliko pove – kaksna je bila ona do tebe)
– si lepo priznaj, da si ga malo brcnil v temo, da imas ful sreco da si ta hip v tej tocki, da imas se pol zivljenja pred seboj…
in pojdi malo brati o manipulacijah, saj ti jih spretno prodaja ona in drugi
– kako se bo spremenila
– kako morate biti skupaj vedno
– kako je bo tebi cisto zazivela in postala to kar prej ni mogla biti
– kako si ti oh in sploh in kako je imela prvega partnerja groznega
samo nabijanje na krivdo, strah in ogdovornost – poglej iz dva metra vse skupaj in bos videl takoj
Obvezno daj alko takoj na stran, raje pojej eno cokolado :-), pa mal pojdi sportat,
glej da bos dovolj spal, in potem imas dobre moznosti, da se splazis iz te zagate.
lp in oglasi se še kaj
SVO
Po mojem mnenju – če gre za samopoškodbe – bi bilo verjetno najbolje, da si poiscete zdravstveno pomoč, saj gre za resne in globoke težave, ki imajo lahko hude posledice za vase zdravje.
Seveda pa ste dobrodosli, če boste tu na forumu si lahko pomagali z izkusnjo koga izmed nas.
vsekakor pa boste morali kaj vec napisati, kot 2imam nizko samopodobo in samoposkodbe, pomagajte mi..”
Od kdaj, zakaj to delate, kaksna je vasa situacija, ste v partnerstvu, kakso je bilo doma, kaksen je ods s starsi itn…
lp SVO
V bistvu sem že nekaj pisala na forum v druge vsebine. Otroštvo porazno partnerstvo porazno katastrofa… Je pa res da sem dala skozi že tablete bolnico psihoterapije neskončne pogovore s terapevti in še vedno se vrnem nazaj kamor se ne maram . Moja samopodoba je res na psu… Zapletam še v odnose z mom osebami ki me komandirji nadzorujejo in psihično zlorabljajo.. trenutno je to šefica ki je res motena . Diha za vrat in morem vse povedati kam in zakaj grem kar se mi pri mojih polnih 30ih letih zdi absurdno…