Najdi forum

zakaj pri meni Atkins ne deluje?

Hja, dejavniki tveganja se POČASI, a VZTRAJNO nalagajo v našem organizmu CELO življenje. Tvoje propagiranje take dijete na tako dolgi rok zagotovo ne deluje blagodejno na organizem, četudi se po enem letu še ne pokaže… Vsa ta maščoba tako dolgo?!?! Tisti, ki so osnovali to dieto, že vedo, zakaj so jo časovno omejili, nekateri pa ste jo sforsirali preko vseh zdravih mej. In to veselo propagirate še drugim… Zdravnik je že vedel, zakaj ti je rekel, da zaključi, a ti še kar vztrajaš….

Ne skoči zdaj v luft, kot znaš, in me ne odganjaj s teme. Povedal sem zgolj svoje mnenje, ki je drugačno od tvojega: če že ta dieta, naj bo OMEJEN ČAS, ne pa za 1 leto in izgubo 30 kg. Četudi je zdaj krvna slika ok, žal, žal take napake pridelo za nami, potem pa se pri 50ih čudimo, zakaj smo zboleli. Človeški organizem je trdoživ, a nekje so vendarle meje.[/quote]

Nihče te ne odganja s te teme, vendar moram priznat, da si precej vztrajen.
Če že tako skrbiš za moje zdravje, naj te potolažim,Močno povečan vnos maščob imaš na začetku diete, da telesu dovajaš dovolj energije in ne dela zalog, da ga naučiš da troši mačobne zaloge. Sčasoma, po nekaj mesecih, se vnos maščobe zmanjša, vsaj jaz sem jih, zato pa pravim, da sem sama našla nekako srednjo pot med nekaj Low carb dietami. Sam vidiš kaj ti paše in koliko je v prehrani beljakovin in maščob, omejeni so le hidrati.
Če bi si malo bolj prebral literaturo, bi najbrž tudi ti spremenil svoje mnenje, tako pa se oglašaš, oprosti, malo brez veze.
Otroci, ki imajo v serijah močne epileptične napade kljub zdravilom, so celo življenje na tej dieti pa ni do sedaj objavljenih nobenih stranskih učinkov, Čudno ne? Stvar tako dobro deluje, da jim ni treba več jemati tablet in so brez napadov, pa imajo predpisano dieto z velikim vnosom maščob.Mene je nad to dieto navdušil prijatelj, zdravnik nevrofiziolog, si moreš misliti! Ne moreš, saj vem. Pri nas je že veliko ljudi, ki imajo neobvljadljiv diabetes A in so že več kot 10 let na tej dieti, po priporočilu zdravnikov in njihovo kontrolo, da se razumemo! To so ponavadi suhi ljudje, tako da si oni uravnavajo težo z večjo konzumacijo oreščkov, da ne hujšajo.Arašidi so za to primerni.

Lahko ti povem, da sem presrečna, da mi je uspelo in me taki neosnovani komentarji ne morejo spraviti iz tira. Podpiši se, ne pa se javljat vedno pod drugim imenom in jemati voljo ljudem, ki bi radi shujšali. Podkrepi svoje izjave z dokazi, da vidimo do kod seže tvoje znanje. To, da obvladaš štetje kalorij, smo že opazili.
Ja,in moram ti povedati, da se iz krvne slike vidi zdravstveno stanje. To in ultrazvok trebušne votline( ki sem ga tudi naredila) zdravnikom zadostuje, če tebi ne je to tvoj problem in ne naš. Veselo propagiranje “zdravih” proteinskih napitkov ti želim![/quote]

Oglasi sem se prvič, tako da bodo besede o vztrajnosti odveč (spet zaslepljeno vidiš več, od resnice? Štetje kalorij in proteinski napitki – o čem govoriš?). Sedaj je drugič in zadnjič, ker vidim, da se nameravaš iti fronto prepričevanja. No go – povedal sem zgolj moj pogled, ti pa prepričuj samo sebe. No, ko prepričuješ ostale, marsikaj zamolčiš – in zaradi tega sem se oglasil, ker mislim, da jim delaš škodo. Niso vsi tako seznanjeni, “slišijo” samo tisti del, ki govori o uspehu, pasti pa se ne zavedajo. Gredo v skrajnosti, delajo napake… kar se bo prej ko slej poznalo na zdravju.

In ne, ne skrbi me zate, zato ne polagaj besed v usta. Sama si namreč krojač svoje usode.

p.s. podpisal sem se ravno toliko, kot si se podpisala ti.

Nihče te ne odganja s te teme, vendar moram priznat, da si precej vztrajen.
Če že tako skrbiš za moje zdravje, naj te potolažim,Močno povečan vnos maščob imaš na začetku diete, da telesu dovajaš dovolj energije in ne dela zalog, da ga naučiš da troši mačobne zaloge. Sčasoma, po nekaj mesecih, se vnos maščobe zmanjša, vsaj jaz sem jih, zato pa pravim, da sem sama našla nekako srednjo pot med nekaj Low carb dietami. Sam vidiš kaj ti paše in koliko je v prehrani beljakovin in maščob, omejeni so le hidrati.
Če bi si malo bolj prebral literaturo, bi najbrž tudi ti spremenil svoje mnenje, tako pa se oglašaš, oprosti, malo brez veze.
Otroci, ki imajo v serijah močne epileptične napade kljub zdravilom, so celo življenje na tej dieti pa ni do sedaj objavljenih nobenih stranskih učinkov, Čudno ne? Stvar tako dobro deluje, da jim ni treba več jemati tablet in so brez napadov, pa imajo predpisano dieto z velikim vnosom maščob.Mene je nad to dieto navdušil prijatelj, zdravnik nevrofiziolog, si moreš misliti! Ne moreš, saj vem. Pri nas je že veliko ljudi, ki imajo neobvljadljiv diabetes A in so že več kot 10 let na tej dieti, po priporočilu zdravnikov in njihovo kontrolo, da se razumemo! To so ponavadi suhi ljudje, tako da si oni uravnavajo težo z večjo konzumacijo oreščkov, da ne hujšajo.Arašidi so za to primerni.

Lahko ti povem, da sem presrečna, da mi je uspelo in me taki neosnovani komentarji ne morejo spraviti iz tira. Podpiši se, ne pa se javljat vedno pod drugim imenom in jemati voljo ljudem, ki bi radi shujšali. Podkrepi svoje izjave z dokazi, da vidimo do kod seže tvoje znanje. To, da obvladaš štetje kalorij, smo že opazili.
Ja,in moram ti povedati, da se iz krvne slike vidi zdravstveno stanje. To in ultrazvok trebušne votline( ki sem ga tudi naredila) zdravnikom zadostuje, če tebi ne je to tvoj problem in ne naš. Veselo propagiranje “zdravih” proteinskih napitkov ti želim![/quote]

Oglasi sem se prvič, tako da bodo besede o vztrajnosti odveč (spet zaslepljeno vidiš več, od resnice? Štetje kalorij in proteinski napitki – o čem govoriš?). Sedaj je drugič in zadnjič, ker vidim, da se nameravaš iti fronto prepričevanja. No go – povedal sem zgolj moj pogled, ti pa prepričuj samo sebe. No, ko prepričuješ ostale, marsikaj zamolčiš – in zaradi tega sem se oglasil, ker mislim, da jim delaš škodo. Niso vsi tako seznanjeni, “slišijo” samo tisti del, ki govori o uspehu, pasti pa se ne zavedajo. Gredo v skrajnosti, delajo napake… kar se bo prej ko slej poznalo na zdravju.

In ne, ne skrbi me zate, zato ne polagaj besed v usta. Sama si namreč krojač svoje usode.

p.s. podpisal sem se ravno toliko, kot si se podpisala ti.[/quote]

Ej, ni mi jasno, zakaj si jo začel napadati (drugi odstavek prva vrstica-nesmisel)

Moram pa priznati, da se včasih prav ustrašim, kaj počnem. To gre tako. Na internetu me zanima vse, kar staknem o teh dietah in vsake toliko naletim na študijo, ki pravi, da Atkinsonovci samo malo dehidrirajo in ko enrat dehidrirajo začnejo fanatično stradati in telovaditi, da dnevno pojejo okrog 1000 kcal in take. Potem začnem seštevat kaj jem, kolko pijem, potem ugotovim, da je vsega skupaj več kot dovolj, potem ugotovim, da je imel Mlakar prav, ko je pel od človeka, ki slabo je, ki ima slabo kri………in nazadnje ugotovim, da je najbolj pametno poskušat kaj je res in kaj ni. V starih cajtih so za nakrmit prašiče, da so se zredili uporabljali krompir in žita.

Glej zdej. Jaz bom ta link pustil tukaj:

klik

Verjetno gre omeniti precej svežo letnico (2010) in seveda dejstvo, da takšnele novičke kot je tale tukaj ne hodijo glih v žurnale in podobno. Vsa zadeva je precej nova, hvalabogu jo danes znanost malo bolj raziskuje.

Sicer pa moram priznati, da sem tudi jaz imel drugačno mnenje, ko sem videl proteste prašičje industrije, ki so imali na tablah napisano da: …uživanje holesterola ne zvišuje holesterola v krvi.Dobro, saj če danes pomislim je logično. Telo verjetno raje prebavi tuj holesterol in naredi svojega.

Povedal sem le svoje mnenje in se čudil od kod stresa domislice o vztrajnosti (glede na to, da sem se oglasil prvič), štetju kalorij, proteinskih napitkih…. Očitno me je zamenjala in zato napadla na osebni ravni. Morda ji cukra manjka, pa je zato tako napadalna, hehehehe. Bo že boljše.

Srečno vsem, pa pamet v roke.

Fočka te je zamešala z menoj, zato tak izpad. Še bolj smešno je, da se je tudi sama izdala, ko je pisala v neko temo pod drugim imenom in seveda navedla podobne izraze kot sem jih jaz omenjal.

Drug pogled: večina živi kar dobro z tako dieto. V kasnejših letih se lahko pojavijo težave z zakisanostjo, kar lahko povzroči osteoporozo predvsem zaradi pomanjkanja kalcija. Zakisanost se preprečuje z uživanjem bazičnih živil (npr. zelenjava).

Fočka: tebi sem se pa pošteno nasmejal. Ne smeši se po forumu.

Lp

Kakorkoli že. Glukoza futra raka. Ketoni bolj ne:
http://www.time.com/time/health/article/0,8599,1662484,00.html

Visokomaščobna dieta, kjer navadiš telo, da črpa kalorije iz maščob je uporabna v vzdržljivostnih športih. Tale baba je dala nekaj primerov športnikov, ki se bavili in se bavijo s tako dieto
http://www.amateurendurance.com/swim-nutrition/article/endurance-athletes-sample-diet-final-thoughts/
Po mojem mnenju je Atkins naredil s svojo pompoznostjo v stilu: Poglejte mene zame ne velja osnovni zakon termodinamike tralalala !!!! več škode kot koristi in ni objavil nobene študije.

Temu spodaj se reče iskalnik akademskih člankov. Večina jih ni na voljo brezplačno, nekateri pa so:
http://scholar.google.si/schhp?hl=sl&as_sdt=0,5&as_vis=1

In……malo guglam. Res so članki, ki povezujejo ketozo z mnogimi stvarmi in tudi osteoporozo. Poleg drugega tudi z rakom (potem pa s ketozo zdravijo raka, ker ni glukoze), kot je naprimer tale., če citiram:
Complications such as heart arrhythmias, cardiac
contractile function impairment, sudden death, osteoporosis, kidney damage, increased cancer risk, impairment of
physical activity and lipid abnormalities can all be linked to long-term restriction of carbohydrates in the diet.

Seveda se vtakne še increased cancer risk noter. Potem pa piše o tem, da Atkinsovci stradajo in pa, da ni razlike med razmerjem nutrientov pri izgubi teže mišičnega tkiva…..za to verjet sem pa videl preveč študij.
Številne študije so za in proti taki in drugačni dieti. Škoda, ker včasih tale znanost privzame a-priori nek zmazek za resnico, ki jo je treba objaviti in ga potem hoče dokazovati. Dobi se podatke o tem, da naprimer visoko proteinska prehrana duši apetit in da hrana z visoko vrednostjo maščobe ne duši apetita in če hoče kdo pokazat, da so ketonske diete osnovane na stradanju……res bi lahko našteval. Dejstvo je, da tudi raziskovalci zagovarjajo svoje. Drugače je pa tako, da večina študij ugotavlja, da se največja masa maščobe (ne največ mase) izgubi, če se je veliko maščobe in od tega veliko nasičene maščobe.
Ampak mimogrede. Sem gledal študije, ki so povezovale maščobe s samimi lepimi stvarmi in ogljikove hidrate s samimi slabimi stvarmi in obratno, ter bral nasvete fitnesmajstrov, da je ketoacidoza stanje, ki nastopi ko se v ketozi pije premalo vode.

Medtem, pa ostaja misterij: Če je nekdo v gozdu, kje naj stakne 150 g OH dnevno ?

Res sem spisal en obsežen komentar pej. Pa, ne vem. Ni prijelo……

Ja o ketozi na dolgi rok se dobi vsega boga od vraževerja. Tudi to, da povzroča raka, potem pa prebereš, da glukoza futra raka in da se s ketozo upočasni rast rakavih obolenj:
http://www.time.com/time/health/article/0,8599,1662484,00.html
Kar sem jaz zasledil je bilo nekoč bolj kot ne poudarjeno, da se ne da dobiti zadosti antioksidantov z Atkinsonovo dieto in zato naj bi ketoza povzročala raka.

Veliko tkiv deluje na ketone bolj učinkovito. Meni se bolj postavlja vprašanje. Če je nekdo v gozdu, v naravi, v družbi preden so obstajale njive in dandanašnje sadje. Kje bo našel 150 g OH, da tisti dan ne zapade v ketozo…..razen, če ga čebele popikajo.
Jaz bi rekel, da bomo še ene par let brali o tem, kaj in koga vse povzroča kateri čurimuri in da je treba jest dovolj pšenice za vsako reč. Kot sem rekel oglejte si film “fat head” iz leta 2009 .

Evo, še en dokumentarec o Atkisu, ampak ne o dieti. Bolj o človeku.
http://www.youtube.com/watch?v=9d1VtD_GQbE&feature=related

Pa slučajno sem še en primerček dobil:

Dečko je med 31 marcem 2004 in februarjem 2005 shujšal za 150 lb, torej v 300 dneh po cca 0,5 lb dnevno, kar je četrt kila maščobe, kar je…..traratraratrara : 2250 kcal dnevno ob povprečni porabi 2000 kcal…..

Tole tukaj je Googlov iskalnik akademskih člankov. Nekateri so zastonj, drugi ne. Glede na to, kako na pamet se lahko razlaga bi svetoval en pogled po raziskavah. In seveda, tudi eni članki so na približno enakem znanstvenem nivoju kot običajno natolcevanje.

nekaj bi dodala …
prebrala sem tole vašo diskusijo, maščobe sem in maščobe tja …

poskusila bom podati še svojo plat vsega skupaj in srčno upam, da ste tisti, ki boste to brali funkcionalno pismeni … po domače, da boste razumeli point, kar želim povedati …

današnja družba je bipolarna … po eni strani skočijo u luft vsi okoli nas, če samo zucneš, da si pekel svinjske krmenatlce … da si si namazal zaseko na kruh in zraven grizljal čebulo – to pa je smrtni greh 🙂
torej smo dobili v naše kraje macadamia olje ( super, večina še ve ne kje macadamia raste) … popularna je kokosova mast ( ja, to poznamo že od malih nog) … morda še kako kikirikijevo maslo za zajtrk ( da best, špehasti američani ga jedo pod marmelado, nutelo in mesom) …seveda imamo cele vrste margarin, od unih ki ščitijo srce do nizkokaloričnih margarinskih namazov, od katerih se nekatere celo dičijo z znakov “srcu prijazno” …čeprav je margarina ena največjih svinjerij s katero nas posiljuje ta potrošniška družba … mi pa smo itak trop ovac, ki misli da so največji geniji montignac in podobni … ki so iz prehrane vrgli NUJNO POTREBNE zdrave maščobe in v svojo verzijo zdrave prehrane uvedli dietno margarino in “lahke” sire, polne kemije, dodatkov in sladkorjev … no torej narod je začel glorificirati raznorazne ločevalne diete, ki dovoljujejo v”vso” hrano, razen tiste, ki jo ljudje dejansko potrebujemo … tako se lahko 3 dni do mile volje nabašete z OH-ji v vseh oblikah in če vam to ni dovolj imate še 2 kosa čokoladne torte za večerjo …

druga skrajnost so fintes klubi, ki seveda svoje člane filajo s kemikalijami drugačne sorte … praški, šejki, ploščicami, vse “naravno” in zdravo … no, javna tajna so še druge kemične zadeve,. ki vas napumpajo ko kompresor, a o tem ne bi razpravljala …

in vsi ti seveda v koščku masla, žlički smetane ali žlici masti vidijo svetovnega sovražnika …
a naj vas vprašam … ob tem prosim pustimo na miru tiste, ki gredo čez mejo, v skrajnost …

ali nekdo, ki želi sklestiti 20 kg svojo prehrano uredi tako, da pač zmanjša OH-je na minimum, to pa nadomesti z ZDRAVO maščobo v RAZUMNIH mejah ali tak človek dejansko je slabše kot:
tisti, ki ločujejo, ob tem pa grešijo s čokoladocami, kremšnitkami, kokakolo ipd? … žal je forum poln takih …
slabše kot tisti, ki se gredo jajčne, makaronove ali zeljnate diete?
kaj pa slabše od tistih, ki se hvalijo da so z nekimi “kaj-ti-jaz-vem” kapsulami v 2 tednih izgubili 5 kg?
slabše od fitnes fanatikov, ki si beljakovinsko večerjo predstavljajo samo kot kemični prašek, sadje pa je za njih nekaj, kar se izogibajo na dolgi rok?

ali jedo slabše, kot povprečen najstnik ki zmaže dnevno vrečko čipsa, kebab, horse burger, pico in to vse skupaj zalije z “naravnim” ledenim čajem polnim sladkorja in “naravnih” barvil?

torej, preden se vrže kdorkoli izmed nas v kritiko neke prehrane, ki ima, če jo izvajamo pravilno, kar nekaj ugodnih vplivov na telo … bi bilo dobro malce razčistiti ali gre za predsodek do neke hrane in ali je predsodek upravičen …
fočka ves čas govori, da je tako B, kot zelenjavo in določeno sadje, oreške in zdravo maščobo … po mojem mnenju se prehranjuje bistveno bolj zdravo kot velika večina tukaj hujšajočih oseb in seveda bolj zdravo od velike večine ljudi na splošno …

konec koncev, vsaka 100+ kg oseba gotovo ni tako zamaščena od nekaj žlic olja s solate … ampak od prenažiranja z OH-ji …

se strinjam, da ima lahko vsak svoj pogled na prehrano … a nekomu, ki je shujšal samo zato, ker ne je kruha in testenin in ker svoje maščobe ne skriva v “light” majonezah in kemičnih jogurtih … še ni potrebno postavljati diagnoz samo zaradi naših predsodkov …
sama tudi verjamem, da žlica kisle smetane in občasno kak jajček pečen na ocvirkih, telesu ne naredi škode …
verjetno gre tu samo za močan vpliv prehrambene industrije in njenih plačancev, ki so vsako stvar, ki nam zraste doma ali nas ne stane veliko, zdemonizirali … in to do te mere, da mlade doječe ženske raje posežejo po kemiji polnem jogurtu ali “nekemu-bojda-učinkovitemu” šejku, kot pa po kosu kruha z maslom …
seveda, te stvari kemikalije se odlično prodajajo … če pa ne prinesejo tapravega učinka, pa itak spet zvalijo krivdo nazaj na nas … da ima potem človek občutek krivde, da ni shujšal samo zaradi tega, ker je pojedel zvečer kos domačega kruha …

lp

Bravo Vesna, odlično napisano.
lp

Se strinjam, odlično napisano.

In tudi s tem se strinjam, da je funkcionalna pismenost velikokrat problem.

lp

Kdor bi si rad prišel malo bolj na čisto kaj naj bi ljudje jedli mu svetujem :
THE VEGETARIAN MYTH
Food, Justice, and Sustainability
avorice : Lierre Keith

Čisto na kratko o nasičenih maščobah. Naše znanje o tem, kaj je zdravo sledi iz ZDA in naj kar tule povem, da noben Slovenski zdravnik ni nikoli ugotovil, da maščoba škoduje čemurkoli. To je zraslo v ZDA. Tudi RDA ni nihče pri nas določeval. Vse “znanje” o nutricionizmu smo prinesli iz ZDA. Vse sledi iz Ameriškega butter-shortage, ki so ga nadomestile hidrogenirane maščoge. To so umetne maščobe in človeški organizem se z njimi ni srečeval. Glej ga zlomka, kar naenkrat začnejo Američani padat potleh kot zrele hruške, obdukcija pravi kardiovaskularna obolenja. Začne se raziskava,
kaj jemo zadnje čase?.
Ugotovi se, margarino.
Kaj je to margarina?. Ja, to je zdej novi putr. To je v bistvu nasičena maščoba.
Pa so začeli jesti manj nasičenih maščob in več trans-fats in vedno več infarktov je bilo. Za vsak dodatem infarkt se ugotovi, da je bil posledica nasičenih maščob in seveda do leta 2007 se še vedno ni jasno omejevalo teh hidrogeniranih umetnih strupov. Pa se je običajen gospod, ki je na kmetih odraščal začel zbegano spraševati : kaj? pri nas je vsaka hrana plavala v maščobi in vsi smo bili zdravi kot dren. Vse, kar smo jedli je moralo plavati v maščobi. Kaj je zdaj z vsemi temi dohtarji, k pravijo, da maščoba tako škoduje?
Seveda vsi zdravniki ne pravijo, da maščoba škoduje. Vsi zdravniki pravijo, da se moramo več gibati. Glede nasičene maščobe pa sledeče:to je maščoba, ki se jo najde v živalih in živali so ljudje vedno jedli. Poleg tega človek nima metabolizma zveri in zato ne more živeti od pustega mesa. Če bi nekdo jedel samo pusto meso bi umrl. Treba je jesti mastno meso in ravno mastno meso vsebuje nasičene maščobe, ki nikakor ne škodujejo zdravju in prispevajo k boljšemu poču….*ahhhnnnnhhhhhhh……*ummmmhhh……..*hnnnngh…..*agnnnnnnnnn
Joj, spet te bolečine v prsih.

Vesna, popolnoma prav imaš. Žal smo ljudje ovce in ne vidimo dlje od nosa. Nikakor se ne morem sprijazniti z idejo, da je lahko nekaj v kosmičih in prahu ter lepi embalaži naravno in posledično zdravo.
Na nekaterih športnih portalih sem brala o ketozni in beljakovinski dieti in priporočajo abnormalne količine proteinov v prahu. Skoraj za vsak obrok. Žalostno. Res. Razumem, da želijo zaslužiti, toda vseeno, neka meja pa le mora biti.
Če samo pomislim, da je moj star oče celo življenje jedel le mastno meso. Bog ne daj, da bi babi dala na mizo zrezek, tak kot ga poznamo danes. To bi bila žaljivka. Pusto meso je samo za pse, kot je nekdo prej omenil. Je pa doživel krepko čez 80 let. Babi, ki pa je bila vegi (ne tak kot so danes, preprosto ni marala mesa, maščob, itd..) je mnogo prej umrla.
Mi pa hočemo biti lepi in zdravi. In jemo pusto meso, nemastne jogurte, umetna sladila, …
halooo
Zadnjič sem brala o t.i. ‘Ameriškem paradosku’. Stvar je v tem, da nikoli prej, v celi zgodovini, niso jedli manj maščob in niso bili bolj bolni. Ko samo pogledate njihovo prehrano vam bo jasno. Velika večina hrane je lepo pakirana, low-fat, z dodanimi vitamini, minerali, vlakninami. Da pa bi piščanca vrgli v pečico, zraven položili par krompirčkov in spekli – o ne… to pa ne….
Kar pa se tiče Fočke in napada nanjo – dragi moji, ne glede na to ali vam je všeč ali ne, je Fočka zelo zmerna in zelo dobro ve o čem govori. In ne pretirava v nobeni smeri.
Kakorkoli, vsi bomo prej ali slej umrli. Bistvo pa je, da uživamo medtem ko smo tukaj. Jaz pač uživam v hrani. Ne mislim se odreči vsemu. Sem se pa OH – vsaj za zdaj. In se odlično počutim. Imam ogromno energije, lase in nohte imam noro lepe, koža se mi čisti… tako da… Fočka, s tabo sem v tem, Vesna, popolnoma prav imaš.

Danes sem na Atkinsovi 6 dan. Lističi so zelo lepo vijolični, po obsegu se mi zdi že malo manj, na tehtnici še ni bistvene razlike. Se pa držim vsega, kar je potrebno upoštevat.
Tiste ki ste na tej dieti, kdaj vam je začela padat teža? Berem, da enim že kar prve dni. Kako vam je padala teža?

Lp

Glede na to, da si v ketozi, bos zelo hitro opazila pomik na vagi. Definitivno si zapisi tudi obseg bokov, pasu, prsi, stegna in roke. Včasih kile malo zastanejo centimetri pa letijo dol. Veliko uspeha ti zelim!

Hvala, Fočka, ko bi mi le šlo vsaj približno tako dobro kot tebi! Obsegov si pa res nisem merila še. Kaj pa če bom v ketozi, v nedogled, pa vseeno ne bo šlo nič dol? Izgubila bi rada 10 kg recimo. Moram pa povedat da mi od vseh možnih ni nobena dieta delovala, ker sem kar naprej na dietah, in ni več nobene reakcije organizma… 🙁

Kar nekaj nas je shujšalo s to dieto in ne poznam nikogar, ki mu ne bi uspelo. Ko si v ketozi telo porablja za energijo maščobe, tako telesne kot tiste, ki jih uživamo s hrano. Če maščobe v hrani ne dodajaš, se hujšanje upočasni. Jaz sicer nisem nikoli pojedla toliko maščob kot mokii vendar sem opazila, da sem imela zastoje v hujšanju ravno takrat, ko sem pojedla premalo maščob…….na napakah se učimo, haha, ta nevednost mi je takrat povzročila 6 tedenski zastoj. Takoj, ko sem začela pri kuhi začela uporabljati malo več maščob, se je hujšanje nadaljevalo.

No, upam, da bo šlo. Hvala.

Bo! Če se je premaknilo meni, se bo tudi tebi. Držim pesti!!

Če koga zanima: pri meni je zdaj tako, da mi gre v povprečju pol kg na teden dol. Govorim o povprečju, tu in tam je celo plus, pa potem malo manjši in malo večji minus … v povprečju pol kg na teden.

Meni je to blazno (pre)počasi, ampak se tolažim s tem, da se je tudi nalagalo počasi in da je počasno hujšanje itak bolj zdravo in … 🙂 Pač slaba toalžba, ker sem upala na boljši rezultat, ampak to je to pri meni.

Sem pa v ketozi, tu in tam naredim test, da se prepričam, kako je s tem. Je kar fajn videt tisto vijolično barvo. 🙂

Pri hrani sem dosledna in striktna, zelo sem povečala vnos maščobe, skute skoraj ne jem. Najbrž bi se dalo narediti kaj pri siru, ga je mogoče malo preveč na mojem jedilniku, pa kakšni mandlji me hitro nesejo – namesto ena pest dve … Če bi bila tu še bolj striktna, bi bil minus mogoče večji. Pa nimam prave motivacije še tega zmanjšat.

Zanimivo mi je, da se mi apetit ni zmanjšal in da sem kljub vsemu lačna. Pa stisnem zobe, spijem kak kozarec vode več in nekako preživim. Hrana, ki jo uživam, me ne nasiti, čeprav se čudno sliši, da bi bil nekdo po obilni porciji mesa in solate še lačen. Heh, mogoče me pa samo psiha zaje***a?

helena4, koliko si pa že shujšala in v kolikem času, pa koliko še nameravaš?

Jaz ne bom kritizirala vaše prehrane, ampak …
Mesa ne jem. Od živalskih maščob uživam tiste v jogurtih, skuti in jajcih. Občasno pojem preveč ogljikovih hidratov, ampak če bi jih jedla tako malo kot nekateri tu, bi preživela le en teden. Po mastni hrani sem le utrujena, po ogljikovih hidratih ne.
In brez problema pretečem polmaraton v manj kot dveh urah.

Me zanima če si lahko naredim brokolijevo juho z 1dcl sladke smetane? Da bo ubistvu kremna juhca 🙂 ali sladka smetana za kuhanje ni ravno priporočljiva?

New Report

Close