Evo, pa je že ponedeljek.
Vsem, ki ste se javile za burek – dogovorjeno, čeprav imam že zdaj tremo, če mi bo uspelo naredit “tapravo” testo (da se lepo vleče in ne trga) 😉
Moji prehrambeni plani čez vikend so bili izpolnjeni; le včeraj sem namesto načrtnovane ene čokoladne kroglice ob kavi, pojedla 3 (pa še nič kaj ekstra mi niso pasale, tako da res ne vem, čemu…). Tudi za danes imam narejen načrt prehrane in res se je lažje držati stran od raznoraznih dobrot, če jih pač ni na dnevnem spisku.
Vsem, ki občasno obupujete – meni koristi dnevni plan in se potem, ko grem spat veselim, da mi je uspelo 🙂
O, jaz sem tudi vesela za vsak dan posebej, ko mi uspe! Samo sestavljati moram take dneve, enega za drugim, pa bo. 🙂
Včeraj nisem uspela telovaditi, ker smo prišli domov šele ob 10h zvečer. Pa nič zato, saj ni treba, da je vse perfektno … Mogoče bo kak dan počitka celo koristil mojim mišicam.
Danes zjutraj sem se stehtala: 85,9 kg – 1,2 kg manj kot prejšnji ponedeljek. Jupii!
Današnji jedilnik:
Z: jogurt, 2 žlici žitnih kosmičev
M: banana
K: 1 kos tiramisuja (kolegica ima RD)
M: malo jabolko, edamec
V: jota
Vsem vam želim čim bolj miren začetek delovnega tedna!
Dobro jutro! Tudi jaz se oglašam boj na kratko in na hitro. V nedeljo sem se tehtala. Rezultat? Spet -1 kg. Skupaj torej že 4 kg. Super!!!! Se vidi, da sem v soboto pridno kolesarila…
No ja, v nedeljo sem ga tudi jaz spet biksala – spet je bilo praznovanje, ampak sem se poskušala držati nazaj. S hrano ni bilo težav, ja torti se pa vseeno nisem mogla upreti. Tako da,… se danes pridno držim naprej. Upam, da mi zvečer uspe spet “skočit” na kolo, čeprav bo danes kar naporen dan. Domov bom prišla šele zvečer …
Lepo se imejte!
živjo, sotrpinke
vidim, da niste pridne samo glede zgubljanja teže, ampak tud v službi oz. pri delu 🙂
Za rebeco, če se ne motim sem zasledila, da je novinarka, torej verjetno njeno delo ni le sedeče narave, kaj pa druge – kaj delate, oz ali delovni čas bolj presedite al imate možnost več se gibat?
Jaz imam sedeče delo več ali manj za računalnikom, tako tudi lažje večkrat pokukam sem gor 😉
Me pa to sedenje v službi kar malo ubija – ga je res preveč (med 7.00 – 15.00)… tako da, ko pridem domov (15.30) pa do večera (20.00) samo jem sede, ostalo pa, če se le da, dalam stoje… no seveda, pri kaki družabni igri z otroci, se moram tud usest. Pa zadnje čase se potem, ko gredo otroci spat, spravim k jogi (kako to paše moji hrbtenici…)
sicer pa se moram pohvalit – včeraj zvečer sem pekla kvašene rogljičke z marmelado (za mal otroške zajtrke popestrit), prva runda je bila pečena ob 21.00 in čeprav so fuuuuuuuuuuuuul dišali, jih nisem poskusila 🙂
Sem si pa enega načrtovano privoščila prej ob kavi (sem jih prinesla še za sodelavce).
lep in uspešen (pri delu, pri hrani in pri miganju) dan želim vsem!
Nasmejana, jaz tudi sedim, tudi PC, tudi lahko kdaj skočim sem dop, pop bolj kriza, ker me domača scena odnese.
Včerajšnja cifra na tehnici me ni ravno navdušila, je pač enaka kot pred tednom, razlogi so jasni, a po svoje si mislim, če v tem tednu še malo snamem, bom po mesecu dni minus 4 kg, kar mi je ok. Glede na to, da nimam diete, količine tudi niso čisto minimalistične, prekrški se tudi pojavljajo……….skratka, sem in bom zadovoljna.
Zanimivo mi je tudi, da sem včeraj preverila maščobo in je kazalo 39.9, torej malo manj kot teden nazaj. To je najbrž učinek telovadbe?
kar se pa telovadbe tiče, sem bila včeraj 45 min na orbitreku (sedaj se grem intervano vajo, na 2-3 min intenzivno, pa spet bolj počasi), 10 min na green platu. Poznate green plate? Izgleda kot starinska tehtnica, vklopiš in se ti tla začnejo tresti. Potem menjavaš drže (stoje, smučarska poza, napol priklon…), in te lepo trese in trese…….lahko nastaviš program (hujšanje) in ti vsako minuto menja jakost tresenja, program traja 10 min. Učinek je fin, kot da bi te kdo fino zmasiral. Baje poživi cirkulacijo, razbija mašč.celice itn itn. Kadar je prosto, grem na to zadevo. Ne zgleda, to moram reči, človek prav nehumano vibrira, rit mi zanaša itn, a se ne pustim motiti (kot tudi drugi ne, ki so tam).
lp!
Pozdravček tudi z moje strani. Teža ne gre nikamor in sem kar malo razočarana. Še kar se prepričujem, da bo na dolgi rok šlo, a dolgi rok ni motivacijski. Očitno bom kljub vsemu mogla na resno dieto, saj zmanjšanje vnosa nima učinka (od začetka do sedaj 1,5 kg manj in to je to). S sedanjim načinom bom nadaljevala še 14 dni, da vidim, če se bo tehtnica končno premaknila, če ne pa grem spet na ločevalno, ki je nekoč že delovala. Sem pa še vedno zelo pridna z rekreacijo, kar 4 do 5 krat tedensko. Počutje zato boljše.
Pozdrav vsem, ki se trudite.
Lep dan
hoj, nisem jaz zaposlena novinarka :)) delam 1-2x kao poročevalka in to je to. službe zaenkrat nimam, sicer bi bilo moje delo šivanje-sedeče. kriza je s službami. ampak enkrat bo. nisem pa pridna včer in danes, no ja ločevala sem hrano, samo sladkarij se težko znebim. in čist zmozgana, včeraj in dans sem bila na probi, seveda šivala ampak čist out sm doma, pa lačna…potem pograbim kar mi pride na misel.
počasi mora biti spet red, ju3 sadni..ah kako ve zdržite tega dneva?
hoj, nisem jaz zaposlena novinarka :)) delam 1-2x na mesec kao poročevalka in to je to. službe zaenkrat nimam, sicer bi bilo moje delo šivanje-sedeče. kriza je s službami. ampak enkrat bo. nisem pa pridna včer in danes, no ja ločevala sem hrano, samo sladkarij se težko znebim. in čist zmozgana, včeraj in dans sem bila na probi, seveda šivala ampak čist out sm doma, pa lačna…potem pograbim kar mi pride na misel.
počasi mora biti spet red, ju3 sadni..ah kako ve zdržite tega dneva?
Zdravo punce…
Sem nova na tem forumu…
Naj se vam prvo malo predstavim, stara sem 29 let…moj ITM pa je okrog 37!!! GROZNO… a kaj čem…sama sem kriva a ne ….v glavnem…večino svoje življenja sem močnejše/debelejše postave….pred parimi leti sem poskusila hujšati z ločevalno dieto (ne takšno kot jo ima rina, ko se ločuje po dnevih, ampak na splošno ločevanje hrane) v kombinaciji z telovadbo v salonu Linea Snella…takrat sem imela 107 kg.. ..vse skupaj sem tarkat shujšala lepih 23kg!!! Kakšen dosežek je to bil, vsi so me hvalili, nosila sam takšne cotke kot še nikoli…fantastično je bilo….rekla sem si da nikoli več ne bom takšna kot sem bila…a po 6h letih…sem se spet zredila in imam sedaj nekje okrog 115 kg..GROZA…..
Dobro…zakaj pišem…zato ker sem se končno zopet odločila da je čas da naredim nekaj zase in da zopet shujšam za čimveč kg…trenutni cilj je seveda da pridem pod tro-mesno številko ..ter si spremenim celoten način prehranjevanja..
Pred časom sem tudi nehala kaditi kar je zopet prineslo dvig kilogramov…saj sem namesto da bi kadila lepo skos nekaj ‘grickala’…
Kupila sem si tudi Orbitrek tako da izgovorov ni več, na orbitreku rada delam, tako da mislim da mi bo tudi to pomagalo….
Z hujšanjem sem začela 4.1.2010, prehranjujem se bolj zdravo in jem 4-5x na dan, pazim na prehrano, jem sadje namesto sladkarij, in sedaj tudi že 2 tedna telovadim 4x na teden na orbitreku.
4.1.2010 – 115,80 kg/173 cm
26.01.2010 – 110,20 kg/ 173 cm 🙂
‘SKUPAJ NAM BO USPELO’ 🙂
Pozdravljene, drage moje!
že kar nekaj časa nisem nič napisala. Saj vas berem vsak dan, le za odgovarjat nimam časa. Aja, po poklicu sem računovodkinja na občini in sedaj sem v grozni gužvi. Načeloma sem pridna, v pisarni nimam več bonbonov, čokoladnih keksov itd. Sladkorja ne uporabljam. Včasih grešim, bolj na drobno, a se zadržujem. Ta vikend smo bili na smučanju. No, sem bila pa poredna, ko smo se vračali domov, sem pokolomastila eno pico, sicer malo, vendar sem jo!
Aha, tehtnica: 4.1.10 89,6 kg, 25.1.10 87,3 kg. Kar okey.
Moram še nekaj uredit in to je JEST VEČ ZELENJAVE! Ta mi ne laufa. Pa ne vem zakaj, saj jo imam rada. A kaj, ko ni poletje in jo greš iskat na vrt.
Drugače počutje – ste okey?
lp, suzana
Debeluška, ful fajn, da si se nam pridružila! Se mi zdi, da nas je kar večina tukaj začela 4. januarja. 🙂
Nasmejana :), se mi zdi, da so tile tvoji marmeladni rogljički kar čez ekran zadišali …
Tudi jaz imam v službi bolj ali manj sedeče delo. Glede na težave, ki jih imam zadnje mesece s stopali, je to v bistvu še sreča. Kadar kakšen dan več hodim ali pa če moram kje stati uro ali dve, se mi bolečine v petah močno poslabšajo. Tudi zato bi se rada do pomladi znebila toliko odvečne teže, da mi hoja ne bo predstavljala več takega problema, da bom spet lahko hodila na dolge sprehode, v naravo …
Punce, vsaka vam čast, da tako pridno migate … Jaz sem še kilometre daleč od kakega fitnesa, vztrajam pa pri svojih 20 minutah različnih vaj za moč in hrbtenico, praktično vsak dan, včasih tudi kakšnih 5 minut več. In moram rečt, da se mi prav paše takole razmigat.
Pandica, taki borki, kot si ti, mora uspeti! Res, počakaj še dva tedna, čeprav je težko.
Legica ima prav, da je tvoj ITM razmeroma nizek, zato je tudi izgubljanje teže precej počasnejše, kot če bi ga imela npr. 40. In v končni fazi 1,5 kg v dobrih treh tednih niti ni slabo. V bistvu je idealno, če bi se v tem tempu tudi nadaljevalo. Osebno te pa popolnoma razumem, da si razočarana.
Suzana77, me veseli, da ti gre fajn in da si zadovoljna. Če si črtala sladkarije in če boš jedla veliko zelenjave in manj belega kruha, pomfrija ipd., ti najbrž sploh ne bo treba šteti kalorij. Če te vseeno zanima, pa vtipkaj v Google npr. ‘kalorična vrednost živil’ in boš brez problema našla vse podatke.
Debeluška dobrodošla! Prav vesela sem, ko pride še katera nova, da je kaj za brati ob večerih na forumu. Ponavadi motivacija hitro pade, letos pa se mi zdi, da je drugače in nam kar gre.
Ne obupat, če kateri teden na tehtnici ni minusa. Pri meni je bilo enako, pa je bilo naslednji teden -0,9, pa sem bila potem spet toliko bolj vesela.
Za kalorične vrednosti sem jaz na netu našla eno tabelo, kar na enih 7 straneh, preračunam si tak približno. Zadnje čase imam tudi tehtnico na pultu in kosilo vedno stehtam, ne preračunavam pa kalorij. Gledam na to, da nekak ne pride prek 200 g hrane (brez solate). Sicer to pomeni, da se ne najem do sitega, ampak je treba počakat tisto sporočilo iz možgan, da nisi več lačen. Meni to ful pomaga. Včasih se mi lušta, da bi jedla dalje, pa si mislim, ok, če bom po 15 – 20 min še lačna, si bom še malo vzela, ampak dejansko me po tem času potem mine. Pravijo, da je nekje 20 minut potrebno.
Zadnjič sem si izračunala, da ima moja doza kapučina 70 kalorij (majhna šalica za kavo oz normalna, naredim pa ga s pol vode in pol mleka).
Ko se vam zalušta sladko, pojejte ananas (vem ja, ni čokolada). Ful je sladek, kalorij pa nima dosti. Mene je zadnjič 200g kar nasitilo, pa niti 100 kalorij ni.
Vztrajajmo naprej!!!!
Debeluška, dobrodošla! Zastavila si super!
Meni je danes tehtnica prvič pokazala 96. Sicer je bilo 96,8 ampak ……… kar zasmejalo se mi je ob tisti 6. Začela sem 4.1. z 101 in nekaj.
Pri hrani se držim nazaj, a kdaj me tudi odnese. Razlika je le v tem, da me ne odnese v sladko smer. Zadnjič sem se zbudila ob 5h in odtavala v kuhinjo. Nekoč bi poiskala kakšno čokolado, Nutello itn……….sedaj sem vzela polnozrnato žemljico, namazala nekaj sir.namaza in si rekla, ok, zgodnji zajtrk. No, čez vikend zadnjič sem pojedla kos pice za večerjo, pa zadnjič en dober Lindtov čok.bonbon……………….ampak, to vse skupaj ni važno, KER SE ZNAM ZADRŽAT in pojem košček nečesa, pač za dušo. Te sposobnosti prej nisem imela, ampak sem jedla in se sladkala, dokler mi je pasalo ali dokler škatla ni bila prazna.
Suzana, meni zelenjava trenutno tud nič kaj ne paše, pač zima je. Zato cmarim dušeno zelje, kuham cvetačo, delam paradižnikove omake z bučkami, na teflonu pražim papriko…….te stvari imam v okviru kosila. Za večerjo pa zelena solata, zadnjič pa rdeča pesa. Ta pesa mi je bila ful ok, moram še kdaj ponovit.
ja kalorije ni panike zračunat- na embalaži neke čokoldadice ti piše npr. 100g ima 400 kcal. In pogledaš koliko tehta čokoldaica – npr. 35g. In to pol preračunaš s križnim računom – predvidevam da znaš 😀 torej ima ta čokoladica 140kcal. Kar je dovolj za eno malico. (če si na dieti naj bi na dan vnesla 1200 kcal)
Samo še da povem moje podatke:
172 cm, 74 kg DANES (ITM 25,0)
86 KG začetek oktobra. (ITM 29,0)
Shujšala sem 12 kg 😀 lucky me
Vztrajam pa še do konec maja, ko bom imela okrog 66 kg in bom lepo smuknila v kopalke hahaha
vem, da mi bo uspelo, saj mi je že do zdej in sploh nisem pod nekim pritiskom, pač jem 5x na dan in telovadim 3x na teden. čist tko samoumevno se mi tole zdle zdi po 4 mesecih.
uživejte
Krasno!!!!! Jaz BOM tudi tako šlank kot ti! Moram!
Ja, ni problem kalorije na rečeh, kjer piše, kaj pa npr. kosilo oz. danes malica, ker delam dlje: 2 zajemalki kus kusa, 3 koščki mesa v omaki (kot zrezki v omaki, samo majhni koščki) in solata fižol+motovilec. E, to pa nimam predstave.Potem sem zjutraj (ob pol sedmih) pojedla dva popečena polnozrnata toasta z margarino in medom ter ob 9h banano.Spila sem dve kavi brez sladkorja z malo mleka in en čaj, sladkan z medom ter približno 0,6 litra vode. Madona, sem že ogromno vase spravila, pa je ura komaj 11! No, do 17h, ko bom službi, imam še jabolka in eno skuto s sadjem. Veliko zmečem vase, a ne?!
lp, suzana
Suzana 77 – no, jaz ne mislim, da si danes veliko zmetala vase.
Pandica – vztrajaj. Moj ITM je podoben tvojemu, moj nov način življenja kar se prehrane in miganja tiče pa tudi, kolikor razberem s foruma. Jaz sicer nisem bla še letos na vagi, kar meni šteje je, da sem zaradi obvladovanja pri hrani in miganja boljše volje in da imam občutek, da si za malenkost lažje zapnem hlače. No, mogoče bom pa res tud jaz šla na vago, da “te potolažim”, da nisi edina, ki ji kile kar ne letijo dol… Pri zgubljanju kil so zihr tud leta pomembna, z leti gredo kile vedno težje dol…no, jaz jih imam 37 in upam na minus 1-2 kg/mesec. Da ne bom razočarana in obupana še jaz, ko stopim na vago 🙂