Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost ZA VSE, KI JIH ZANIMA LUNA!!!

ZA VSE, KI JIH ZANIMA LUNA!!!

Draga Luba,

tvoji datumi L.o. (=lunina ovulacija) so:

(2003/07/31 – danes)
2003/08/30
2003/09/28
2003/10/28 takoj po polnoči – začni 24.10., kot da je L.o. 27.10
2003/11/26
2003/12/25

Nikina navodila:
Nujni za spolne odnose so dnevi 3 dni pred L.o. (27.,28.,29.8.) – v času L.o. je verjetnost zanositve 85%. Več kot je spolnih odnosov, večja je verjetnost, da bo prišlo do L.o.
Glede na tvoj 1. dan ZM ( v kolikor jo imaš na 28 dni) in je bil na 8.7.2003 + 15 dni) = 12.8.2003 (=menstrualna ovul.) +/- 6 dni za plodno obdobje. Verjetnost zanositve v času M.o. je 15%.

Lp, Ena

Sem že naročila Kozmobiološki koledar pri založbi ARA ( Tudi revija Zdravje ).

In še Darinka:

(2003/07/21)
2003/08/22
2003/09/21
2003/10/21
2003/11/20 okrog 2h zjutraj – začni 16.11., kot da je L.o. 19.11.
2003/12/19
2004/01/18 okrog 2h zjutraj – začni 14.1., kot da je L.o. 17.1.

Nikina navodila:
Nujni za spolne odnose so dnevi 3 dni pred L.o. (19.,20.,21.8.) – v času L.o. je verjetnost zanositve 85%. Več kot je spolnih odnosov, večja je verjetnost, da bo prišlo do L.o.
Glede na tvoj 1. dan ZM (in je bil na 4.7.2003 + 15 dni ustreza tvoji dolžini ciklusa) = 19.7.2003 (=menstrualna ovul.) +/- 6 dni za plodno obdobje. Verjetnost zanositve v času M.o. je 15%.
V kolikor se ti oba dneva L.o. in M.o. pokrijeta, je verjetnost zanositve 99%.
Za vse nadaljnje M.o. si jih moraš izračunati sama – glede na 1. dan ZM.

Lp, Ena

Luba, pri tebi se mi je zgodila napaka pri tipkanju – ZM sem napisala 8.7., pa pravilno upoštevala 28.7. – da te ne bo zmedlo po nepotrebnem.

Lp, Ena

P

Pozdravljena Ena,

jaz sem se ženskam pred kratkim priključula na ta forum.
Prosim te, če tudi meni izračunaš in razložiš kaj pomenita Lo in Mo.

datum in čas
26.03.1972 ob 12 in14 minut

M sem dobila danes 31.07.2003
imam jo običajno na 26 dni po terapiji s Klomifenom pa na 28 dni.

Hvala
Jadranka

oPROSTI NE ZNAJDEM SE NAJBOLJE. ČE SEM PRAV RAZUMELA JE DAN “D” 12.8., KAJ PA POMENIJO TISTI TRIJE DNEVI 27-29.8. KAJ NE BI TAKRAT ŽE MORALI BITI 2 ČRTICI? NE ZAMERI VPRAŠANJU, ŠE ENKRAT HVALA IN LP

Punci dragi,

domnevala sem, da so osnove teh izračunov že poznane. Veliko informacij lahko najdeta z iskalnikom ali pa na spletnih straneh, ki sem ju zgoraj navedla. Zelo priporočam, da ju prebrskata.

Ta, t.i. Jonasova metoda temelji na ugotovitvi, da potekata v ženskem telesu v rodni dobi DVA neodvisna ciklusa dozorevanja in sproščanja jajčeca (dve ovulaciji). Eden je ta, ki ga poznamo vse, kot so nas učili v šoli in kot uči medicina: ovulacija se zgodi približno 12-16 dni pred menstruacijo. To ovulacijo je Nika, ki nas je vse seznanila s to metodo in po njej dvakrat zanosila, poimenovala menstrualna ovulacija (M.o. ali MO). Kot rečeno, ta je tista, ki jo vsi poznamo. Dr. Jonas pa je ugotovil, da nenavadno malo žensk dejansko zanosi v času plodnih dni po MO, hkrati pa ženske zanosijo, čeprav niso imele spolnih odnosov v dneh, ko bi lahko bile plodne. To in pa nekatera druga spoznanja (gl. npr. zgoraj za Galo o afriškem plemenu, ki nikoli nima spolnih odnosov v času, ko naj bi bili plodni dnevi po medicinski doktrini, ampak izključno med menstruacijo) so ga vzpodbudila k dolgoletnim raziskavam, ki so vključevale poleg medicine tudi astronomijo in celo astrologijo. Ugotovil je, da ogromno žensk zanosi tisti čas v mesecu, ko je položaj lune enak položaju lune v času njihovega rojstva, in sicer povsem neodvisno od plodnih dni po MO. Prišel je do sklepa, da se v ženskem telesu takrat sprosti še eno jajčece, da se torej zgodi ovulacija, ki je sploh ne upoštevamo pri naših načrtih, pa naj bo to spodbujanje ali preprečevanje zanositve. Poimenoval jo je spontana ovulacija, tu na forumu pa je dobila ime lunina ovulacija (L.o. oz. LO). Takrat je ženska najbolj plodna – verjetnost zanositve naj bi bila kar 85% v primerjavi z MO, ko je verjetnost zanositve 15%. Te podatke lahko preverita na omenjenih spletnih straneh. Ključen pa je podatek, da je takrat, kadar se MO in LO pokrijeta, verjetnost zanositve kar 99%.

Kako izračunamo MO in LO, sem obrazložila že v zgornjih postih. Dan MO bi pravzaprav zase morala vsaka vsaj približno poznati sama, načeloma pa ga lahko določimo glede na dolžino ciklusa. Dr. Jonas prišteje k 1. dnevu ZM 15 dni, kar se lahko uporabi za dolžino ciklusa, ki je redno v okviru 28-30 dni. V kolikor pa so ciklusi daljši ali krajši, to korigiramo, kot sem zgoraj opisala Teji – od povprečne dolžine ciklusa odštejemo 14 dni in dobimo dan, ko naj bi nastopila MO. Računamo ga vsak mesec sproti od prvega dne zadnje menstruacije. Kot plodne dneve si označimo tudi +/- 6 dni od tega datuma.

Izračun LO sem tudi že razložila (gl. zgoraj za Natašo). To so dnevi, ko je položaj lune enak tistemu v času vašega rojstva in je vaša plodnost največja. Vendar pa je potrebno imeti spolne odnose (tudi) vse tri dni pred tem datumom (datume LO napišem v stolpcu na začetku posta), saj s tem spodbudimo lunino oz. spontano ovulacijo. Zato posebej napišem še tiste tri dni za prvi datum, ki pride v poštev. Ti trije dnevi so torej ključni za zanositev v času LO, ko je verjetnost zanositve 85%.

Če se tako izračunana dneva LO in MO pokrijeta, je verjetnost zanositve 99%.

Če torej povzamem: spolne odnose z namenom zanositve je treba imeti vsaj tiste tri dni pred LO in v času, ko so plodni dnevi po MO. Ti dnevi se lahko delno ali v celoti prekrivajo, lahko pa so povsem vsaksebi. To na verjetnost zanositve po LO ne vpliva.

Mislim, da sem bila dovolj izčrpna, da sem razjasnila dileme.

Lp, Ena

Luba, prosim da si prebereš mojo razlago in boš bolje razumela.
12.8. je zate izračunan dan MO, dnevi 27.-29.8. pa dnevi pred LO, ko moraš imeti spolne odnose.

LP, Ena

Še jaz prosim za izračun

1.7. 1973 ob 9.40

ZM 18.7.

Hvala.

Nadja zate pa velja takole v letu 2003:
28.8.
27.9.
26.10.
24.11.
24.12.

Kot rečeno, spolne odnose je potrebno imeti 3 dni pred lunino O, predvsem pa en dan pred njo. Čim večkrat jih boš v teh treh dneh imela, večja je možnost lunine O. Če se ti pa menstrualna in lunina O pokrijeta je pa uspeh 99%, če ne pa 85%. Kdaj imaš menstrualno O najbolj veš sama, ker ne vem na koliko časa imaš ciklus. Saj veš, če je ciklus na 30 dni, potem je menstrualna O nekje jutri, pojutrišnjem.
Upam, da ti čimprej uspeta tisti željeni 2 črtici.

Draga Jadranka,

glede razlage Lo in Mo si preberi post, ki je namenjen tebi in Lubi.

26.03.1972 ob 12 in14 minut
M sem dobila danes 31.07.2003
1972/03/29 20:06 polna luna – 3 dni in 8 ur

2003/08/08
2003/09/07
2003/10/06 tik pred polnočjo – na ta dan vsekakor še imej spolne odnose
2003/11/05
2003/12/05
2004/01/04

Nikina navodila:
Nujni za spolne odnose so dnevi 3 dni pred L.o. (5.,6.,7.8.) – v času L.o. je verjetnost zanositve 85%. Več kot je spolnih odnosov, večja je verjetnost, da bo prišlo do L.o.

Če si trenutno na terapiji s klomifenom, morda pri tebi ta metoda ne deluje – ne vem, če ali kako lahko vpliva na spontani ciklus.
Glede na tvoj 1. dan ZM na 31.7.2003 in dolžino tvojega ciklusa 28 dni, + 15 dni ustreza tvoji dolžini ciklusa) = 15.8.2003 (=menstrualna ovul.) +/- 6 dni za plodno obdobje. Če imaš sicer vedno krajše cikluse in se ti bodo spet skrajšali, ti korigiran (26-14= 12) M.o. pade na 12. ali 13. dan ciklusa, torej na 11. ali 12.8.2003. Verjetnost zanositve v času M.o. je 15%.
Vse nadaljnje M.o. si moraš izračunati sama – glede na 1. dan ZM.

Lp, Ena

Ena, vidim, da si na netu!
Hvala za odgovor. Bi te prosila še nekaj.

Pred desetimi leti sem zanosila in sicer v prvem poizkusu, zdaj me pa zanima, če sta se mi Lo in Mo sovpadli ali sem imela samo preklemano srečo.
Če lahko zračunaš za nazaj bi ti bila zelo hvaležna.

Roj. dan isto: 30.09.1968 ob 00.14
Takrat ZM 14.12.1992

Plizz!

Draga Damjana,

takole je: Lo je padla na 2.1. 1993, Mo pa na 29.12. 1992 (plodni dnevi +/- 6 dni). Zelo blizu torej! Če si imela takrat daljše cikluse, pa je možno, da sta se ti dneva povsem pokrila… Vsekakor pa so se ti pokrivali obojni plodni dnevi.

No, tudi sreča prav pride!

Lp, Ena

Pozdravljena Ena in vse ostale!

Tudi jaz imam probleme z zanositvijo in sem našla vaš forum!

Tudi jaz bi prosila za to lunino ovulacijo, seveda če lahko.

Rojstni datum: 27.4.1975
ob 19:20

Z.M. 21.7. 03

Lep pozdrav,
DAJA

Ena

zanosila sem točno 1.1.1993, to vem 100%.
Se pravi, da je le imela Lo prste vmes.

Pa še to; ženska je baje najbolj plodna od svojega roj. dne dalje tri mesece. Tudi to je pri meni res. Zanosila sem tri mesece po svojem roj. dnevu in sem imela rok poroda na isti dan kot moja mama.
Moj sin je rojen samo pet ur pred mojim roj. dnevom-29.09.1993.

Za zanimivost pa še to, da je imela moja stara mama isti dan rok poroda kot jaz in moja mama. Se pravi tri generacije zapovrstjo.
Več kot naklučje.

Zdaj pa samo čakam, kdaj se mi Lo in Mo ujameta in hop v akcijo :-))

Še enkrat 100% ti hvala za izračune in si potrdila, da je nekaj na tej Luni.

LP

ENA,
najlepša hvala za izčrpno pojasnilo. Sem pa kar žalostna postala, saj moj dragi takrat v času M ne želi imeti sp.o., priznam da tudi meni ne paše zaradi bolečin. Je tudi eden tistih moških, ki se ne sekira preveč če v drugo ne bo šlo, saj veš tisto po sistemu “trije smo luškan par” in bi ostal lahko tudi pri tem, tako da se moram jaz za to borit in ga prepričevat in prosit.
Saj kar ne morem verjet ko mi kolegica pravi da ji mož kar naprej teži,da bi imel še bejbike. No sedaj jih imata že tri. Želim ti čimbolj prijeten dan.Čus.

Luba,

ne sekiraj se, če ti trenutno lunini plodni dnevi padejo med menstruacijo. Ciklusa se bosta prepletala na različne načine in slej ko prej bodo ti dnevi v času, ko nimaš M. Malce počakaj pa boš videla.

Želim ti, da bi bili kmalu veseli še enega člana.

Tudi tebi lep dan,
Ena

Res hvala ti lepa, pozabila sem napisati zadnji MS, vedno hitim in tudi kaj pozabim. Tudi mene je ta Luna zagrabila in v moji glavi se je pojavilo veliko vprašanj, na katere ne najdem odgovora. Že nekaj časa odlašam, da grem po moja dva zamrznjenčka, pa se kar ne odločim. Po Luni lahko grem vsak mesec, opazila pa sem, da g. Mojca večkrat omenila plodna obdobja, zato sem jo poklicala in jo prosila, da mi naredi karto in mi pove kdaj je moje plodno obdobje, kdaj naj grem. Žal me ne more sprejeti, ker gre na dopust, zato sem jo prosila, če mi lahko pošlje sporočilo po tej strani in mi je obljubila, ker grem potem tudi jaz na dopust za 1 teden

Draga Daja,

2003/08/14
2003/09/12
2003/10/12
2003/11/11
2003/12/10
2004/01/09

Nikina navodila:
Nujni za spolne odnose so dnevi 3 dni pred L.o. (11.,12.,13.8.) – v času L.o. je verjetnost zanositve 85%. Več kot je spolnih odnosov, večja je verjetnost, da bo prišlo do L.o.
Glede na tvoj 1. dan ZM ( v kolikor jo imaš na 28 dni in je bil na 21.7.2003 + 15 dni) = 5.8.2003 (=menstrualna ovul.) +/- 6 dni za plodno obdobje. Verjetnost zanositve v času M.o. je 15%.
Vse nadaljnje M.o. si moraš izračunati sama – glede na 1. dan ZM.

Lp, Ena

New Report

Close