ZA VSE, KI JIH ZANIMA LUNA!!!
Drage bodoče mamice!
Ker ste me v zadnjih dneh dobesedno zasule s prošnjami za izračun lunine ovulacije, vam sporočam, da vam zgolj sporočam do konca tega tedna žal ne bom mogla računati plodnih dni, ker odhajam na krajši oddih. Vrnem se v anslednjem tednu in potem vam spet z veseljem računam dalje!!!
p.s.
pa, da ne bo pomote – ne odhajam na dopustm, ker bi em to računanje tako obremenjevalo, hehehe… Z velikim veseljem izračunam prav vsaki, samo da čimprej pride do 2 modrih črtic!!!
Lep pozdravček!
Nika
Teja,
vidim, da Nike ni in lahko ti jaz pomagam.
Tvoji datumi LO (=lunina ovulacija) letos so:
27.8.,
25./26.9. (okrog polnoči 25.),
25.10.,
23.11.,
23.12.
Nikina navodila:
Nujni za spolne odnose so dnevi 3 dni pred L.o. (24.,25.,26.8.) – v casu L.o. je verjetnost zanositve 85%. vec kot je spolnih odnosov vecja je verjetnost, da bo prislo do L.o.
Glede na tvoj 1. dan ZM ( v kolikor jo imas na 28 dni) in je bila nazadnje na 13.7.2003 + 15 dni) = 28.7.2003 (=menstrualna ovul.) +/- 6 dni za plodno obdobje. Verjetnost zanostve v casu M.o. je 15%.
V kolikor se ti oba dneva L.o. in M.o. pokrijeta je verjetnost zanositve 99%.
Za vse nadaljnje M.o. si jih moras izracunati sama – glede na 1. dan ZM.
Tvoj datum LO v juliju je bil 29. (včeraj). Vedno je tvoj dan LO takrat, ko je na koledarju narisan črn krožec, ki pomeni mlaj (prazna luna). Ta mesec sta se ti oba datuma skoraj pokrila (le en dan sta narazen). Če si torej izkoristila dneve 26.,27.,28.7., ti prav dobro kaže. Za naslednji mesec pa si boš izračunala dan M.o. tako, da boš k prvemu dnevu M prištela 15 dni.
Če imaš M na krajše ali dalše obdobje, si izračun M.o. prilagodiš: medicinsko gledano bi naj prihajalo do M.o. 14 dni prej pred M (torej: 25 dni -14 =11 dni; 31 dni – 14 =17 dni). Torej 1. dan ZM=13.7.2003+11 dni = M.o. 24.7.2003;13.7.2003+17 dni= M.o. 30.7.2003. Za avgust datuma ZM ne vemo, zato sem ti prikazala izračun za julij, da si boš lahko izračunala za avgust. Upam pa, da ne bo treba:)).
Lp, Ena
Draga Leticija,
Tvoji datumi L.o. (=lunina ovulacija) letos so:
21.8.,
20.9.
19.10.
18.11.
18.12.
Nikina navodila:
Nujni za spolne odnose so dnevi 3 dni pred L.o. (18.,19.,20.8.) – v casu L.o. je verjetnost zanositve 85%. vec kot je spolnih odnosov vecja je verjetnost, da bo prislo do L.o.
Glede na tvoj 1. dan ZM ( v kolikor jo imas na 28 dni) in je bil na 25.7.2003 + 15 dni) = 9.8.2003 (=menstrualna ovul.) +/- 6 dni za plodno obdobje. Verjetnost zanostve v casu M.o. je 15%.
V kolikor se ti oba dneva L.o. in M.o. pokrijeta je verjetnost zanositve 99%.
Za vse nadaljnje M.o. si jih moras izracunati sama – glede na 1. dan ZM.
Lp, Ena
Draga Naty,
19.8.,
18.9.
18.10.
16./17.11. (16. okrog polnoči)
16.12.
Nikina navodila:
Nujni za spolne odnose so dnevi 3 dni pred L.o. (16.,17.,18.8.) – v času L.o. je verjetnost zanositve 85%. Več kot je spolnih odnosov, večja je verjetnost, da bo prišlo do L.o.
Glede na tvoj 1. dan ZM ( v kolikor jo imaš na 28 dni) in je bil na 26.7.2003 + 15 dni) = 10.8.2003 (=menstrualna ovul.) +/- 6 dni za plodno obdobje. Verjetnost zanositve v času M.o. je 15%.
V kolikor se ti oba dneva L.o. in M.o. pokrijeta, je verjetnost zanositve 99%.
Za vse nadaljnje M.o. si jih moraš izračunati sama – glede na 1. dan ZM.
Lp, Ena
Draga Manca,
(19.7.)
18.8.,
16./17.9. (17. okrog 3h zjutraj)
16.10.
15.11. (16. okrog polnoči)
14.12.
Nikina navodila:
Nujni za spolne odnose so dnevi 3 dni pred L.o. (15.,16.,17.8.) – v času L.o. je verjetnost zanositve 85%. Več kot je spolnih odnosov, večja je verjetnost, da bo prišlo do L.o.
Glede na tvoj 1. dan ZM ( v kolikor jo imaš na 28 dni) in je bil na 12.7.2003 + 15 dni) = 27.7.2003 (=menstrualna ovul.) +/- 6 dni za plodno obdobje. Verjetnost zanositve v času M.o. je 15%.
V kolikor se ti oba dneva L.o. in M.o. pokrijeta, je verjetnost zanositve 99%.
Za vse nadaljnje M.o. si jih moraš izračunati sama – glede na 1. dan ZM.
Lp, Ena
Draga Silvia!
Pri tvojem datumu je napaka in zdaj nisem prepričana, kakšen je tvoj rojstni datum? Je to 15.12.68 ali morda 15.11.68? Prosim, napiši še enkrat! Če si rojena v Sloveniji ali kje v bližini, kraj rojstva ni pomemben, sicer pa ga napiši, pa bom videla.
Sicer pa – za to metodo smo pred dobrim letom izvedeli od Nike in seveda sem si izračunala. Pogruntale smo, v čem je glavna fora in od takrat imam na koledarju vedno označene tudi dneve lunine ovulacije. Moja težava so jajcevodi, za katere ne vem dobro, v kakšnem stanju so sedaj. Pri laparoskopiji konec lanskega leta so mi odstranili zarastline, ki so se razbohotile vsepovsod po trebušni votlini, in benigno tvorbo na jajčniku. Jajcevode so mi zaenkrat uspeli očistiti, vendar so mi hkrati povedali, da operacije ne bodo ponavljali, ker so jajcevodi zelo prizadeti in se bodo slej ko prej zarasli nazaj. Tako zdaj ne vem, če so še sploh prehodni. Vendar pa sva se odločila, da bova še nekaj časa poskušala po naravni poti, ker nekako globoko v sebi verjamem, da nama bo uspelo brez IVF.
Lp, Ena