Najdi forum

Zaključek; Če je bil kdo hudo užaljen zaradi moje izjave, zdaj vsaj ve, kako se je počutil avtor teme ob njegovih/njihovih.

Dovolj je bilo – I rest my case.

Ostalim posredovalcem pa hvala za dober namen.

amapk eni so pa res funkcionalno nepismeni tule gor!!

rok je namreč potrdil in se pridružil mnenju, ki ga je napisala flo… in nikjer v tej temi ne piše o svoji spolni usmerjenosti, temveč le o stališču do drugače spolno usmerjenih.

maaa, ko ene tračarice, ki ne poslušajo dobro in potem pride ven svašta!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mene tudi malo skrbi, imas prav. Za vse obstaja nek dolocen razlog. Psiho teza govori, da nas najveckrat razburijo nasi osebni strahovi in dileme, ki jih drugi dozivljajo na povsem drugacen nacin…

Res je! Povsem prav imate. Razlog! Nekateri so že čisto mrtvi in jih nič ne vznemirja.

Avtorju teme, ne vem kaj kompliciraš, si pač gej in to je to. Imam dva sodelavca geja, nihče ni niti malo zamorjen, ravno nasprotno, prav dobre volje sta, prijazna….Meni ne deluje, da bi imeli geji kake težave, no razen, če jih sami zakuhate s pretiranim poudarjanjem svoje usmerjenosti.

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

včeraj je bil gost oz. nastopajoči gej. človek razgledan, inteligenten…skratka krasen človek. nič zato, če je gej.

jonas, pa menda ni gej, sicer ne vem, je pa totalen bedak, poden od podna, kako se je včeraj obnašal, primitivno in skrajno žaljivo do nastopajočega.

tako, da človeka nikoli ne sodimo po tistem kaj je, temveč kakšen je. samo to šteje.

ah daj noooo.
avtor se bori z depresijo in išče izhod zanjo. želi preživeti dan, ko je na tleh. to, da je gej mu pač ne olajša njegovega boja z boleznijo… le poglej kakšne komentarje je dobil od čustveno inteligentnih ljudi. ekratna podpora nekomu, ki razmišlja kako sploh preživeti dan!! res!! 🙁

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Danes sem na radio slišala kaj predstavljajo isto spolni partnerji za družino,družbo,z biološkega vidika.Škoda,da vsi tisti,ki ste tu gor niste tega slišal.

Radio Ognjišče? Ga ne ‘lovim’. Se tudi zmotit ne morem …

Radio Ognjišče? Ga ne ‘lovim’. Se tudi zmotit ne morem …[/quote]

lolika ne omenja radia ognjišče in tudi če bi ga, je njeno mnenje eno od mnenj.

v vsakem primeru pa ima lahko radio (uredništvo) ognjišče svoje mnenje, tako kot ti, jaz, bolika in vsak.

čuj matrica, kako je fino :)), če se ne moreš zmotit in živiš v prepričanju svoje pameti in poslušanja svojega radia.
to je dejstvo, da nas enosmerno in ozko razmišljanje s samo svojim vzorcem bremeni.
dejansko je vsak, ki s svojim razmišljanjem živi in brez pomoči preživi sposobnež, vreden spoštovanja.

japkica, zakaj potem izpostavlja dejstvo, da je gej? Če je depresiven to nima veze s spolno usmerjenstjo. Kolikor sem jaz razbral ga to dejstvo spravlja v depresijo.

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

no, jaz sem razumela, da ga samost ubija. razlog ali eden izmed razlogov za samost pa je verjetno tudi to, da je gej. naverjetneje pa je zelo zaprt človek. sicer je pa ogromno ljudi depresivnih, pa ne zato, ker so istospolno usmerjeni. in res ne razumem, da se vsak obeša samo na to, da je gej. pač je. še prej pa je človek, ki komaj preživi kakšen dan. in zato je sploh začel pisati. in prav neumno se mi zdi, da se ga zdaj vleče po temi samo na račun spolne usmerjenosti in hkrati se ignorira, zakaj je sploh začel pisat tu gor. svojo samost in svojo bolečino je moral dati iz sebe.

drugače pa, vsak ima svoje mnenje… jaz le ne prenesem tega žaljenja, če nekdo misli ali dela drugače od nas samih. tega pa res ne maram. in ravno tu jaz vidim ČI posameznega človeka. nekateri pač to poimenujejo brezbrižnost. tako ali tako ne bomo nikoli vsi prišli skupaj in delili isto mnenje.

Radio Ognjišče? Ga ne ‘lovim’. Se tudi zmotit ne morem …[/quote]

lolika ne omenja radia ognjišče in tudi če bi ga, je njeno mnenje eno od mnenj.

v vsakem primeru pa ima lahko radio (uredništvo) ognjišče svoje mnenje, tako kot ti, jaz, bolika in vsak.

[/quote]

No, pa ni čisto tako! Vsak ima pravico do svojega mnenja – a le, dokler s tem ne ogroža svobode drugih! Svoboda (delovanja, izražanja…) vsakega od nas je omejena s svobodo drugega!

Pa tudi kar se mnenja tiče – obstajajo mnenja in “mnenja”. Pod “mnenje” jaz razumem stališče, ki ga nekdo trmasto zagovarja kljub temu, da je po vseh možnih kriterijih zastarelo, preživeto in znanstveno nevzdržno, skregano z vsemi biološkimi in antropološkimi dognanji!

To je tako, kot bi jaz začela: “rdečelasi ljudje so pa zlobni”. In bi to širila naokoli kot moje mnenje in pri tem pridno žalila rdečelase ljudi, kjub temu, da za svoje “mnenje” nimam nobene realne osnove, ker imam kao “pravico do svojega mnenja”.

Ja, “pravica do svojega mnenja” je dostikrat to, da lahko ljudje trobezljajo največje nebuloze.

Ampak to je pa res tvoj “problem” če ne razumeš nič in ti mora vse bit prej znanstveno dokazano. Biološko, antropološko, morda sprejemaš tudi astrološke dokaze? Medtem ljudje funkcionirajo tudi s preprostim razumevanjem stvari in mnenjem o tem kaj je dobro in kaj krivično.

Tako da je daleč od tega “rdečelasi ljudje so zlobni”. Nekateri pa res zlohotni. Velikorat izobražene ženske na položaju, na primer. Pa spet ni da bi posploševal.

Tadej, vsi nekaj “razumemo” oz. da se izrazim bolje, imamo nek pogled na stvari.

Vprašanje pa je, na PODLAGI ČESA se izoblikuje naš pogled? Lahko se izoblikuje na podlagi poznavanja tematike ali pa na podlagi nepoznavanja in nekih vnaprejšnjih predsodkov.

Jaz bom verjela tistemu, ki nekaj trdi na podlagi poznavanja tematike. Če Lolika bolika reče: “jah, gej si zato, ker kot mlad nisi dovolj punce gledal”, vse znanstvene študije pa trdijo, da je spolna usmerjenost prirojena, bom jaz verjela znanstvenim študijam.

Ko bo Lolika svojo trditev lahko podprla z člankom iz ugledne znanstvene revije, takrat bo zame njeno mnenje resno. Do takrat pa je to zame le neumno trobezljanje, pa brez zamere.

Saj ti ni treba verjeti boliki. Neumnost kažeš ko verjameš znanosti. In si zraven govoriš da bolika trobezlja neumnosti.

Noben znanstvenik ki je kaj vreden ne reče da je to kar trdi res tako. Še fiziki ne, pa so še najbližje temu. Znanost sama skromno priznava, da je bistvo znanosti teorija. Nekatere so prav dobre. Niso pa resnica. Sploh ne družboslovne.

No, in usmerjenost takšna in drugačna, ne spada med družboslovje, pač pa med naravoslovje, ker te geni determinirajo, da boš usmerjen kot boš in to je to.

******************* flo ********************* [img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]

Mene je Jonas tudi razočaral s tistimi podvprašanji v Trenutku resnice, šlo je čez najnižje meje slabega okusa. Kaj vse človek naredi za……
Poleg tega je ta oddaja tako naravnana, da iz človeka kar veliko intimnosti potegne, potem pa pride vprašanje z začetkom: Ali menite… Tu se pa izkaže za laž in seveda potem prostituirana stranka ostane brez plačila. Bedno. Kako pa naj človek zares ve, kaj meni, saj to je odvisno od trenutka, jaz za dosti stvari ne vem kaj menim, danes eno, jutri drugo. Nikoli niso prva vprašanja v oddaji tako zastavljena, takrat je potrebno stranko še slačiti, da javnost uživa,… Mislim, da je Trnutek resnice daleč najbolj cenena oddaja vseh časov doslej!!!

Kar se stiske, ki jo je Amion navedel tistega žalostnega dne: Jaz sem doživela nekaj prav grozljivih stisk, vedela sem, da moram preživeti, samo to. Pomagala sem si z molitvijo, seveda s tisto, v katero verjamem. Ponavljala sem jo toliko časa, dokler se moje misli niso znašle nekje drugje. Pa spet in spet. Zelo je pomagalo. Samo gej, ki drži glavo pokonci, je vreden spoštovanja.

Ah, da so istospolnost genetska je pa res bolj tako tako. Prav gotovo bi 10% gejev pomenilo
resno gensko okvaro, tako da je kulturna pogojenost veliko bolj verjetna.

Kakšna kultura neki… Sej jih je v VSEH kulturah 5-10%, edino v enih kulturah se pokažejo tudi javno, v drugih ne… to pač sam zarad tazlične tolerance kultur do homoseksualnosti…

******************* flo ********************* [img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]

New Report

Close