Za kaj naj živi gej?
Eni smo ti dali e-naslov, da lahko pišeš in idejo o registraciji, da pišejo ZS, pa očitno je tebi to bolj malo mar. Ne potem jamrat o tem, da te nihče ne posluša. Na javnih forumih bi ti bilo lahko že jasno, da se bodo našli razno razni homofobi s svojimi izpadi. Mogoče je pa prav to to kar iščeš za potrditev svoje depresije oziroma, da še bolj padaš v temo. Dozdeva se mi, da niti nočeš ven iz tega stanja.
Ziher poznam 10 gejev…vsi čudoviti ljudje, izobraženi, normalni, več ali manj na vodilnih položajih…sem prepričana, da za nobenega od teh ne bi rekla/rekel, da je gej, če bi ga srečal/a v trgovini ali na cesti…ni jim potrebno polniti svoje samozavesti s tem, da bi izstopali in vzbujali pozornost…
so ljudje, ki imajo drugačno spolno usmerjenost…in to je vse
jaz sem str8, da se ne bo spet našla kakšna pametna glava, ki bo povezala, da bi lahko postala istospolno usmerjena, ker se družim z geji:)))
hehe, tale izjava od lolike bolike, je bila zame izjava tedna, da če bi se geji več družili v ženski družbi, da bi jih začele zanimati ženske…:)))))
no, meni se to zdi precej žalostno.
veš amiot, pa za takšno izkušnjo ne rabiš bit gay. dovolj je, da z nekom podeliš svojo bolečino, svojo osamljenost … karkoli … pa že vsi tisti ‘močni’ ljudje udrihajo po tebi. jaz pa sem prepričana, da vedno udrihajo le tisti, ki so pravzaprav globoko v sebi zelo nesrečni. zelo sami.
bom bolj konkretna, morda boš sedaj razumel/a odgovor;)
v življenju imamo prijatelje, kolege, znance…prijatelj je lahko ena oseba, dve, v zelo zelo redkih primerih več…
moj najboljši prijatelj je eden in edini, torej oseba, ki ji zaupam 100%….je gej…iz tega razloga vem kaj govorim, poznam občutke, ki jih doživljajo in iz tega razloga poznam tudi več ljudi, ki so geji…
vsi ostali so torej kolegi ali znanci, da bom bolj natančna:))
ne, se ne skrivajo…ampak ne čutijo potrebe, da bi izstopali in da bi v vsaki situaciji razlagaji, da so geji…je to sploh potrebno ali pomembno?…ti poudarjaš kamorkoli prideš, da si str8??
hehe, sem si kar predstavljala, da bi prišla kam na obisk ali v trgovino ali pač kamorkoli, bi se predstavila in rekla, da sem str8:)))))
hja, človeška neumnost ne pozna meja:)))
zame je pomemben človek in njegov karakter, spolna usmerjenost je zadnje kar me zanima…
ok, bolj kot ne te razumem.
trgovina je res banalni primer. Mislil sem na to, ali vsi kolegi znanci ali prijatelji vejo da so te osebe geji, ker če ne potem se skrivajo.
zgolj informativno me zanima si ti hetero? oz. imaš fanta oz. moža?
Kaj je po tvoje smisel našega življenja?
Jaz sem hetero in mislim da je smisel našega življenja ustvarit in razvit novo,če je le mogoče.
Če naši predniki tega nebi delali, danes mi nebi bili tu.
lp,
saj sem napisala, da sem str8…ali drugače povedano hetero
ja, imam partnerja in mi je prav luštno z njim…seksualnih podrobnosti ti ne bom razlagala, ne bi bilo primerno;)
smisel življenja je pa tematika, ki zahteva bolj precizen odgovor in v tej temi ni pomembno…vsak od nas ima drugačen smisel življenja, ne glede na spolno usmerjenost…
če te pa zanima, mi povej, bom odprla novo temo…samo zate;)
morda samo namig…o smislu življenja vprašaj kakšen par, ki se nekaj let bori, da bi spočel otroka…ki iz meseca v mesec upa na nosečnost in je ni in ni…ki ima za sabo številne preglede, umetne oploditve…se naj gre tak par ubit ali naj poišče nov smisel življenja???[/quote]
zakaj si tko napičena:))), noben se ne rabi ubit.
sej je napisano: ČE JE LE MOGOČE, a vsaj poskusit je treba,ane. Če ne gre pa negre.
Poznam take pare, jim je hudo, a kaj tako pač je.
še tole ti odgovorim, potem pa se umikam iz te debate, saj očitno nisva na istem nivoju dojemanja…
pišem o PRIJATELJU….ne o partnerju…in ja, partner ve, da imam enega in edinega prijatelja, ki mi lahko 100% zaupam…tudi on ima kakšnega prijatelja, ki mu lahko zaupa…ti živiš brez prijateljev?
in tvoja žena ve, da imaš prijatelje…saj ne morem verjet, da v današnjem času kdo tako nazadnjaško razmišlja:))
seveda nisva na istem nivoju, kar meni kmečka logika pravi, je tebi “moderni” ženski to tuje, kajti tvoje razmišljanje je kar tako, kar ti pravi družba in okolica.
To je podobno tistemu ko si Paris nabavi čivavo, potem je to IN za večino žensk.
Čemu ti potem služi partner? Kvečjemu za otroka, da lahko kje bivaš, da si preskrbljena, da imaš nekega moškega ob sebi, ali pa kaj drugega.
Očitno ti ne služi kot prijatelj, ki mu zaupaš vse, ker tega že imaš. Če pa še to vse ve, je pa res čudn oz. sploh nevem zakaj sta skup, a mogoče zarad seksa, ker ti tvoj gej prijatelj tega ne nudi.
kakorkoli narobe svet
se mi je zdelo, rep pod noge:))))))))
no, bom pojedla besedo in še enkrat stopila v osje gnezdo:)
žal te moram razočarati….imam vse pogoje za normalno življenje, imam lastno stanovanje, dobro službo, plačo s katero si lahko privoščim vse kar želim, seveda v mejah normale….in ja, imam tudi prijatelja…
prav tako ima partner vse to, zato nisva odvisna drug od drugega…skupaj sva zato, ker nama je lepo, ker uživava v skupnih trenutkih, ker imava kar nekaj skupnih hobijev…in pustiva dihat drug drugemu:)))…no, pa smo pri moderni vezi:)))
s partnerjem doživljam tudi vse tisto, kar s prijateljem ne morem…saj vem, da ne boš razumel:))
seveda nisva na istem nivoju, kar meni kmečka logika pravi, je tebi “moderni” ženski to tuje, kajti tvoje razmišljanje je kar tako, kar ti pravi družba in okolica.
To je podobno tistemu ko si Paris nabavi čivavo, potem je to IN za večino žensk.
Čemu ti potem služi partner? Kvečjemu za otroka, da lahko kje bivaš, da si preskrbljena, da imaš nekega moškega ob sebi, ali pa kaj drugega.
Očitno ti ne služi kot prijatelj, ki mu zaupaš vse, ker tega že imaš. Če pa še to vse ve, je pa res čudn oz. sploh nevem zakaj sta skup, a mogoče zarad seksa, ker ti tvoj gej prijatelj tega ne nudi.
kakorkoli narobe svet
se mi je zdelo, rep pod noge:))))))))[/quote]
Saj če ti je dolgčas, pa te veseli provocirat ljudi v tej temi, se lahko jaz malo grem pink ponk s tabo. Občasno boš po nekaj ur (lahko da tudi dni) čakala na moj odgovor, ker zaradi tebe pač ne mislim viseti non stop za računalnikom, ampak repliko boš dobila. Pa da vidimo, kdo bo koga :))))
Malo v hecu, ampak se mi občasno zdi, da tvoj gnev morda izhaja iz kakšne hude zavrnitve. Te je kdaj kakšen gej zavrnil, pa se zdaj čutiš ‘ne dovolj’ ženska?
Evolucija, draga moja, bo pometla s tabo in tvojim ‘rodom’. Tudi življenje ima svoje poslanstvo in ta je gonilo evolucijo. Vse boljše in vse bolj izpopolnjeno. Takšnih ‘dinozavrov’, ki ne rastejo in se ne razvijajo s časom in novimi spoznanji, in so cokla silni moči življenja, pa se ponavadi življenje otrese.
Poslanstvo človeštva so IZJEMNI POSAMEZNIKI in njih unikatne sposobnosti, ki spreminjajo svet in življenje. In šele rod, ki je že postregel z enim takšnim, je za nazaj upravičil svoj obstoj. Do takrat pa … je poslanstvo takšnega rodu izraženo zgolj v potencialu. Morda pa enkrat bo kakšen Einstein, Cankar, Van Gogh, Beethoven, Da Vinci (ki je bil mimogrede gej) …
Gola reprodukcija je stvar čiste biologije, šele biti starš ali mentor nekomu pa je lahko poslanstvo (kar pomeni, da ne rabiš nujno biti niti biološki starš, da izpolniš tovrstno poslanstvo). Ampak tebi bi človek lahko narisal, pa ne bi hotela razumeti, a ne? Še posebno to gre težko v tvojo betico, da je bera življenjskih poslanstev nadvse pestra in da je življenjski smisel nekaj nadvse osebnega (lahko se greva stavit, da moje osmislitve niso kaj dosti podobne tvojim).
Ubogi tvoji otroci, če je tvoje edino življenjsko poslanstvo reprodukcija in živeti svoje življenje skozi njihova življenja. Kok bo pa hudo, ko bodo prerezali popkovino? In da bodo enkrat šli in živeli svoje življenje mimo tvojih neživljenjskih napotkov … tudi to je življenje! In življenje se ne pusti lastiti, ali z drugimi besedami: tvoji otroci niso tvoja last, so last življenja!
Ajoj…
Kakšna ironija, da ti, ki ti smisel življenja predstavlja razmnoževanje, pametuješ na dolgo in široko o morali takšne in drugačne populacije.
Mogoče, ko boš prišel do smisla življenja (ko boš dobil otroke), da bo ta otrok (ali otroci) istospolno usmerjen…Kaj potem? Ta otrok, za tvoje pojme ne bo normalen? Bo to kljub temu, da so otroci istospolno usmerjeni, še vedno tvoj smisel življenja?
Če bi se zgodba odvijala po takšnem scenariju, potem tvoj smisel življenja ni normalen…
Veš, nihče se ne odloči kakšne barve oči bo imel, kdo bo njegov oče ali mati in kaj ga bo privlačilo…
Sploh so pa to tvoji predsodki, ki ti bojo mogoče nekoč prišli nasproti in takrat…
LP
Ajoj…ce ce…ves da je vse mogoce, ponavad je pa zarecen kruh tisti, ki ga najbolj uzivamo:)
Sploh pa tisti, ki imajo najvec za povedat cez homoseksualce, so ponavadi prikriti in posledicno jezni na tiste, ki to priznajo sebi in drugim:) Mogoce si pa gej, ki sam sebi dopoveduje, da je normalno ustvariti druzino z otroki…
Ves…ce je kaj drugacnega in v spada manjsino, se ne pomeni da ni normalno. Verjetno tudi sam spadas v kaksno manjsino…s tem da si verjetno mentalno ovirana oseba (sklepam po tvojih prispevkih), pa to ne pomeni da nisi normalen…le mentalno ovirana oseba pac:)
Sicer, pa tudi nisi odgovoril na vprasanje, torej sklepam, da nisi nasel ustreznega odgovora, pa si raje brcnil v temo:)
LP