vse skupaj zaradi angine
Spoštovani!
V nedeljo me je začelo boleti grlo, v sredo sem dobila Ospen 1500 zaradi gnojne angine. Do torka je bilo vse ok, razen grla seveda, v sredo me je začelo boleti na desni strani in sicer za ušesom (ko da bi me bolel čeljustni sklep), nato se je bolečina začela širiti spodaj desno na petico in šestico (obe plombirani) ter zdaj še na petico in šestico zgoraj (tudi obe plombirani, šestica pol leta nazaj, petica mrtva). Modrostnega zoba spodaj nimam več (je bil odstranjen cca 7 let nazaj), zgoraj pa ga sploh nimam.
Te bolečine niso trgajoče ampak take, kot bi imela spoda 5 zob preveč, se pravi da me tišči. Nateklo okrog zob nimam, prav tako me ne boli če pritisnem spodaj pod zobje na čeljust ali okrog zoba. Je pa grozno zoprno, ker imam občutek, da imam vse “napeto”.
Je vse skupaj možna posledica gnojne angine, ali je le nesrečno naključje, da sem dobila še zobobol?
AB jem zdaj od srede in zdravnica je rekla, če bi bilo kaj z zobmi, bi mi moral Ospet to “pozdraviti”.
Bolečine (še) niso tako grozne, da ne bi mogla zdržati. Rada bi vsaj AB pojedla do konca, da bi videla kako naprej.
Če pa ne bo šlo na bolje oz bi bilo slabše, me zanima, če je smiselno narediti rtg zob (seveda bi šla samoplačniško) in v kolikor ne bi bilo potrebno nič, bi počakala na svojega zobarja, ki se iz dopusta vrača 18. avgusta. Je pri vas možen samo rtg zob in se potem odločiti kako naprej?
LP, Nina