Vse o pasmi psa SHIH TZU
zdravo, tudi jaz imam shi tju-jko, ki je stara 5 let, že ves čas imam probleme z njenim praskanjem. Sem pa videla, da ste omenili spletno stran kjer lahko kupiš primeren šampon in hrano za shih-tsuje. A bi mi lahko napisali naslov spletne strani ali pa katero vrsto hrane in šampon uporabljate. Hvala in lp
Mene naj vprašajo jasno ne saj ne bodo tebe če bodo mladiči naši.
Pa nehaj že s tem saj sem ti že stokrat povedala da vem o vsem veliko a mi bi vseeno še kaka informacija prišla prav.
Pa kaj če mladiči ne bodo z rodovnikom, če ga ne misliš kupiti se ne vmešavaj…. če bi kdo rad vedel kaj več o starših lahko vpraša ampak tebi nimam kaj razlagat
Mi imamo tri šickote. Stare 8 let, 2 samici in 2 samca. Čistokrvi, nekajkrat imeli leglo. Zdaj so v penziji saj je samec kastriran. Ena od samic je ful izbirčna, za moje pojme ful suha, druga pa požre vse kar pride pred njo pa ji je kontra. Redno jih strižemo, tako da so kar kratkodlaki, včasih sami, včasih jih peljemo da jih ena gospa. Nekje 3x -4x na leto. Kopajo se 1 na mesec oz po potrebi. Karakterji pa ful različni, sejasko kot dan in noč, vsak po svoje.
Pri striženju okrog oči bi rada opozorila lastnike, ne samo Šicujev, temveč tudi vse druge s podobno dlako oziroma težavami:
Teh živali okrog oči NE smemo preveč striči. Prekratka dlaka namreč pogosto draži oči, da se solzijo in vnamejo. Mnogi lastniki strižejo orkog oči ravno iz razloga, ker mislijo, da se bodo oči potem manj solzile in bo manj vnetij, pa je pogosto potem še slabše.
Najbolj tole prizadene:
Ši cu, tibetanskega španjela, pekinčan, silky in yorkshire ter brie terierji, maltežani, bombažki (coton de tulear), bišoni, ter njihovi mešanci in podobne pasme s podobno (čez oči dolgo oziroma malo daljšo dlako).
Podobno velja tudi za mačke.
Dlake torej pri očeh ne krajšajte preveč, saj lahko draži sluznico in oči.