…vse, kar je nadnaravnega
Lepo pozdravljeni vsi ljubitelji nadnaravnega!
Že par let živim tako, da samo čakam, kdaj se mi bo kaj zgodilo v zvezi s tem, da bom popolnoma prepričana o obstoju nadnaravnih sil. Prebiram knjige – ravno berem knjigo Elisabeth Haich – Posvetitev, prebrala sem tudi že V sanjanju Florinde Donner, pa še nekaj drugih takih knjig.
Moj problem je, da bi zelo rada shujšala. Neke sile me zadržujejo, en teden sem bila na sadju (po Pepelnični sredi), pa nisem dala dol niti grama. Moja največja želja je, da bi se dala hipnotizirati v tej smeri, a žal sem trenutno brezposelna in mi bi tak strošek predstavljal veliko breme. Ali je že kdo imel izkušnjo pri g. Božidarju Grilcu? Kakšne cene ima on?
Hvala!
Lep pozdrav!
Predvsem ni nič “nadnaravnega”, v kar bi človek lahko “verjel”. Vse je naravno, kot je tudi Bog naraven, z vsemi svojimi sposobnostmi, ki spet niso nič drugega, kot naravne, vendar v čirših dimenzijah, kot so za človeka, kot petčutno bitje ( po g. Zukavu ) dojemljive in zaznavne. Ne vem sicer, kaj ima “nadnaravno” opraviti s tvojimi odvečnimi kilogrami ( če sploh so )? Prekomerna in nepravilna prehrana je edini razlog za prekomerno težo. Prilagoditev prehrane, tako po količini, kot po vsebini, je edino, kar lahko pripelje do zmanjšanja telesne teže. Tudi će imaš težave z žlezami z notranjim izločanjem, je tvoj problem nepravilna in seveda tudi preobilna prehrana. Popolnoma normalno je seveda, da po tednu dni s sadjem ne shujšaš. Hujšanje in vzdrževanje normalne telesne teže je proces, ki zahteva čas, energijo in vstrajnost. V kolikor imaš težave z zdravjem, se o dieti posvetuj s svojim zdravnikom, v nasprotnem primeru pa ti svetujem dokaj neagreino metodo hujšanja po sistemu ločevalne diete ( ko že toliko bereš, bi lahko prebrala še Montignacovo knjigo o tem ).
No, saj tudi želje po hipnozi ne razumem. Si mislila, da te bo nekdo hipnotiziral, da boš manj jedla? G. Grilca in njegovih metod ne poznam, lahko pa ti le povem, da brez vložka volje, energije in vstrajnosti ne bo nobenega uspeha. Znebila pa se boš nekaj denarja, ki ga tako ali tako nimaš, saj praviš, da si brezposelna. Pamet v roke, pa bodo šli tako kilogrami, kot tudi “nadnaravno”……
Kot je že bilo rečeno, nič ni nadnaravnega. Je samo neraziskano, ki zato ostaja nepojasnjeno. Jaz recimo pravkar delam seminarsko nalogo (za izbirni predmet pri psihologiji), kjer obravnavam poltergeist. Super zadevica, ker je neraziskana, ampak stvari počasi postajajo jasne. Recimo poltergeist pogosto sprožijo ljudje, ki trpijo za psihomotorično epilepsijo, tisti ki to bolezen poznajo vedo, da osebe z to boleznijo tudi dejansko premikajo predmete, ali pa hodijo iz sobe v sobo, saj so nekako v trenutku napada popolnoma izgubljeni. Obstajajo pa predmeti recimo barva ali vzorci tapet, na steni ali pa težke omare, ki jih fizično me morejo premakniti. Tukaj pride na vrsto psihokineza, če pride (zadeva ni ravno zelo pogosta a redka tudi ne). Oseba pri tem izgubi na teži, kar je zopet nek indikator. V resnici je vse to poglavje psi, ki pa je po mojem mnenju bolj loči človeka od živali kot kakršnakoli religija ali kultura (tudi živali imajo neko ozemlje, ki ga pač označujejo na čisto drugačen način kot človeška bitja in kultura je način označevanja ozemlja pri ljudeh).
Forum je zaprt za komentiranje.