vrtoglavica/pijanost
pozdravljeni,
priblizno 14 dni se ukvarjam s problemom omotice, ki mi zelo onemogoca normalno zivljenje. ne gre za vrtoglavico, temvec za premikanje levo desno, kot da se slika na trenutke ne ustavi. ce se na primer vozim v avtu je uredu, ko se avto ustavi pa imam se vedno na trnutke obcutek, da se premika. vzporedno sem opazila tudi glavobole. vcasih omotica traja cel dan, vcasih le nekaj ur, nisem pa ugotovila kaj jo povzroca in kaj jo omili. ne pijem, ne kadim, rodila sem pred dvema letoma, zmerno spim, stara sem 33 let.
kaj bi to bilo? podobno se mi je pojavilo ze nekaj let nazaj, vendar niso nic ugotovili: ORL pregled je bil bp, prav tako kri, po porodu mi je sier nagajala scitnica, vendar omotice s tem ne bi povezovala, saj se je pojavila ze pred porodom. poiskala sem tudi vse mozne alternativne variante, p aje bilo za nekaj casa bolje in omotice sploh ni vec bilo, zdaj pa se je spet pojavila.
opazam, da sem postanem izjemno izjemno utrujena kot bi mi popolnoma padla energija in takrat sem tudi brezvoljna in se mi nic ne ljubi, ceprav imam drugace ogromno energije. moti me tudi delo na racunalniku (takrat je ta omotica se bolj prisotna) in prostori, kjer so ploscice (takrat omotico bolj zaznavam zaradi crt??). uzivam kajlcij, b vitamin, floravital zardi zeleza,.. pa ne morem reci, da je kaj bolje.
pocasi me ze zacenja skrbeti. mi lahko kako pomagate?
najlepsa hvala za odgvoro, mamica
Dve možnosti sta po mojem mnenju najbolj verjetni: amalgam (težke kovine) ali borelioza. To sta dve bolezni, ki prizadeneta živčni sistem in povzročata podobne simptome, kot jih opisujete. Z BRT testiranjem bi lahko hitro ugotovili, kaj vam je. Potem pa zdravljenje, ki bo sigurno trajalo dalj časa.
LP