Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Vrtoglavica

Vrtoglavica

Pozdravljeni.

Prosim za mnenje…

V začetku marca so se mi začele pojavljati vrtoglavice…,zdravnik je predvideval, da zaradi vnetja v ušesu-izpuščaj ,cukanja v ušesu, ker dosti delam na prepihu(skladišče).Kapljice in antibiotik,ker izpuščaj ni izginil….Ko sem pokonci čez dan teh vrtoglavic ni, je le tak neprijeten občutek, ko pa ležim in potem vstanem hitro ali počasi se mi trenutno zavrti, a je potem ok…Enako se mi zavrti, če po ležanju vstanem in potem pogledam navzdol ali v počepu, če obrnem glavo…Pred 2 letoma sem imel slikanje vratnih žil,pa je bilo vse ok,teden nazaj slikanje vratne hrbtenice,kjer so napisali,da je precej ravna in neke spremembe v C6-C7,kot začetni znaki degenerativnih sprememb. Zdravnik mi je predpisal betahistin, jemljem ga zdaj 35 dni, pa ni izboljšave, za pritisk jemljem polocvicko tablete, ta je v povprečju 125/85…,opraviti nameravam se ORL…,kar pa spet traja.

Prosim za mnenje,kaj bi bilo vzrok vrtoglavice,hvala…

Leon

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdravljeni,

 

glede na vaš opis je najbolj verjetna omotica – občutek neravnotežja ob vstajanju. Podobne so težave tudi pri napetih vratnih mišicah zaradi obremenitve mišic vratu, križa itd.

Diagnozo lahko postavimo šele po ORL pregledu, provokacijskih manevrih za BPPV, meritvah delovanja ravnotežnih organov in sluha. Čim prej se prijavite na ORL pregled.

Lp

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close