Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo vrtenje zaradi sladkorne bolezni?

vrtenje zaradi sladkorne bolezni?

pozdravljeni! zanima me, če je možno, da imam sladkorno bolezen, ker se mi pogosto vrti?ugotavljam namreč naslednje: kadar se mi vrti, ponavadi pojem košček čokolade in potem se mi neha vrteti! vrti se mi tudi po raznih začimbah – npr: vegeta, in tudi po juhah iz vrečke, ki vsebujejo razne začimbe. ali je znak sladkorne lahko tudi omotica?
hvala za odgovor že vnaprej!

Ne osnovi povedanega nikakor ne moreš sklepati, da imaš sladkorno bolezen (mimogrede, pri sladkorni (brez terapije) imaš sladkor POVIŠAN in ti košček čokolade ne bi pomagal). Torej znaki sladkorne to niso, če pa jo imaš ali ne seveda ne vem. LP. A

Spoštovani!

Glede na prvo bi sklepal, da Vam sladkor pada, lahko tudi po kakšnem naporu, če Vam potem košček čokolade pomaga. Glede na začimbe pa težko rečem. Lahko je sladkor povišan, ali pa že kaj čez. (6,1 je tista meja, kar je 7,1 in več, je sladkorna).

Če se Vam ponavlja, svetujem, da vprašate osebnega zdravnika in Vas on napoti v laboratorij, da daste pregledat kri in vodo in se glede na izvide pomenita naprej. Če imate sladkor, Vas bo napotil v k diabetologu in Vam bo ta predpisal terapijo in zdravila.

Lep pozdrav, Darko Ž.

Mislim, da je kar nekaj ljudi takih, katerim sladkor lahko ob večjih naporih pade pod normalni nivo. Verjetno so to ljudje, ki so nagnjeni k temu, da bi lahko dobili tudi sladkorno bolezen. Jaz imam sicer sladkorno bolezen, moj oče pa ne, vendar ravno on velikokrat pride v hišo, ko zunaj kaj dela, in pravi, da je “švoh” , da se mu roke tresejo. To so očitni znaki za nizek krvni sladkor. Takrat oče vedno spije kako pijačo, v katero si vsuje precej sladkorja (sam čuti, da mora dobiti nekaj sladkega). Tisti simptomi potem zelo hitro izginejo.
Tudi vrtoglavica bi lahko bila posledica prenizkega krvnega sladkorja (možgani ne dobijo dosti hrane!), sploh, če čutiš takrat potrebo po zaužitju česa sladkega.
Najbrž si tudi ti nekako nagnjena k temu, da ti sladkor ob večjih naporih pač pade.

Srečno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close