Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje vrednost TSH

vrednost TSH

izvid T3 – 4,10
T4 – 13,29
TSH 9,24
Prosim za vaš odgovor hvala.

Spoštovani!

Glede na TSH 9,24 mE/l je odmerek Euthyroxa nekoliko prenizek. Priporočam Euthyrtox 150 ug vsak dan in kontrolo TSH čez tri mesece.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljeni,

Trenutno se zdravim zaradi depresije, precej me tudi moti nespecnost in pomankanje energije. Zato sem si sla pregeldati ščitnico.
Izvidi so naslednji:
S-TSH 4.84
S-T4 12.32
S-T3 5.01

Stara sem 30 let. Pomankanje energije čutim tudi kadar nimam odbodbja depresije, vendar ne do take meje.

Mi lahko prosim pomagate ugotoviti, če glede na izvide moja ščitnica deluje pravilno?

Hvala!

Spoštovani!

Niste sicer navedli referenčnih vrednsoti. Za nekatere laboratorije je TSH 4.84 mE/l zvečana vrednost. Glede na to, da sta pT3 in pT4 v mejah normale gre lahko za blago (latentno) hipotirozo. Priporočam opraviti pregled pri tirologu.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljeni,

prvič v življenju sem opravila test hormona TSH, trenutno se zdravim za neplodnost, pred enim mesecem sem v 1. postopku IVF sicer zanosila, vendar izvenmaternično. Moj izvid TSH pa je 4,27. Prosila bi za razlago izvida. A se vam zdi previsoko? T3 in T4 pa pri nas testirajo samo če je že TSH previsok ali prenizek.

Hvala za vaš odgovor

Spoštovani!

Vrednost TSH je nekoliko višja za nekatere laboratorije že nad zgornjo mejo normale. Izvid lahko govori za latentno (prikrito, klinično nezaznavno hipotirozo). Glede na to, da ste v postopku IVF priporočam opraviti pregled pri tiroogu,da se izključi morebiten Hashimotov tiroiditis, ki je daleč nejpogostejša bolezen, ki povzroča hipotirozo.

Lp

Hvala za vaš odgovor….v laboratoriju kjer sem delala preizkavo imajo zgornjo mejo 4,68 in moj ginekolog je rekel, da je v mejah normale, kakšne pa so meje v ostalih laboratorijih, da je moja vrednost nad mejo normale? Hvala za odgovor

Spoštovani!

Različni laboratoriji uporabljajo različne metode za določevanje ravni TSH, tako, da se vrednosti normal razlikujejo..

LP

TSH 0,05
T3 6,25
T4 18,13
To so moji izvidi za scitnico.mi lahko razlozite te moje izvide.

Soštovani!

Naveden izvid govori za blago prekomerno delovanje ščitnice (latentno hipertirozo). Priporočam pregled pri tirologu.

Lp

TSH 0,01
S-fT3 12,8
S-fT4 30,0

to so moji izvidi za ščitnico prosim za obrazložitev,…kaj kg kar letijo dol od pon.do četrtka 1,5kg minus,..

hvala za odgovor lp

Spoištovani!

Glede na navedene izvide gre pri vas za hipertirozo (prekomerno delovanje ščitnice). Potreben je pregled pri tirologu s stopnjo nujnosti “Hitro”.

Lp

Pozdravljeni,

moji izvidi so bili sledeči:
TSH 5,19
T3: 4,66
T4: 14,10
Do tega izvida sem jemala Euthyrox 75, po tem izvidu mi je moja splošna zdravnica povišala odmerek na 100.
Kaj menite vi?

Hvala za odgovor, pe lep dan.

Spoštovani!

Glede na navedeno je zvečanje odmerka Euthyroxa iz 75 na 100 ug ustrezno. Potrebna je kontrola TSH in hormonov čez tri mesece.

Lp

S-TSH:3,19 mlU/L (0,46-4,68)

Prosim,će mi razložite če je to normalen tsh ali je povišan?
pijem l-thyroxin 50 eno zjutraj na tešče,prej sem pa pila l-thyroxin 25.

hvala

Pozdravljeni, prosila bi vas za razlago izvida in mnenje.
Stara sem 45 let. Zaradi zelo slabega počutja (utrujenost, nespečnost) in naglega poslabšanja vida, sem prosila za pregled krvi. Zravnik pravi, da je ščitnica povečana. Dobila sem dieto in napotnico za tirologa. Ker je čakalna doba od 4 do 6 mesecev, me zanima, kaj vrednosti pravzaprav pomenijo in kako bo na to vplivalo še pol leta čakanja?
S TSH 9,740 ( 0,36 – 3,74)
S- prosti T4 9, 62 (9,8 – 18,8)
S Železo 8,6 (10,7 – 28,6)
Holesterol 6,3 (4,0 – 5,2)
LDL holesterol 4,4 (2,0 – 3,9)
Ostale vrednosti so v okviru orientacijskih vrednosti.
Najlepša hvala za odgovor.

Spoštovani!

Vrednost TSH je normalna. Priporočam nadaljevati z Euthyrox 50 ug dnevno.

Lp

Spoštovani!

Stara sem 23 let. Povišano temperaturo imam že od januarja; nastopi vsak dan po 20 uri zvečer, vrti se okoli 37,2 – 37,5 stopinj C. V kolikor se lotim npr. učenja, temperatura sunkovito naraste.
Biokemijske raziskave so mi pokazale:

TSH: 5.173, ref. vred: 0.358 -3.74 mlU/L
fT3: 5.38 (3.4 – 6.1)
fT4: 15.59 (9.8 – 18.8)

Ker nimam povisanih levkocitov – 9.8 (ref.vred. je 4-10) in nicesar drugega, imam napotnico za tirologa napisano kot “redno”, na kar bi morala čakati do septembra. Vendar me vsak dan z povisana temperatura brez meni znanega vzroka izredno izčrpuje ter preprečuje študij – česar koli se lotim, imam takoj 38 stopinj.

Zanimae vase mnenje glede rezultatov raziskave? Kaj naj storim?

Lp

Spoštovani!

Glede na navedeno je možno, da gre za blago premajhno delovanje ščitnice (latentno hipotirozo), ki pa zelo verjetno ni vzrok za zvečano telesno temperaturo, ki se pojavi zvečer.

Lp

Živjo.
Danes sem dobila laboratorijske izvide.
Stara sem 23 let.
TSH 0.65
S-T4 prosti 12.45
S-T3 prosti 4.14

Ali so rezultati v meji normale?

Hvala za Vaš odgovor.

Nina

New Report

Close