VREDNOST BETAHCG V 5. TEDNU IN JEMANJE FOLNE KISLINE
da, to je v redu
Spoštovani,
za tolikšno višino nosečnosti je beta hCG 10.000 U/L zelo visoka vrednost. Bodisi gre za več plodno nosečnost ali pa obstaja velika verjetnost, da gre za molo hidatidozo. Vam je kaj slabo? Za prehitro in strmo rast beta hCG je namreč značilna slabost in bruhanje. Vsekakor bi bil smiseln UZ pregled, da se vidi, za kaj gre.
OK, to je dober znak, da je pa morda vse v redu in ste zgolj noseči več kot mislite. Predlagam obisk pri ginekologu in UZ.
hm? jaz bi se poskusil dogovoriti znotraj enega tedna, sicer bi si privoščil samoplačniški pregled.
Pozdravljeni,
kot ste predlagali, sem se naročila ma samoplačniški pregled (20.4.2023). Po mojih izračunih bom takrat noseča okroglih 6 tednov. Pred UZ čutim malo strahu, zato bi vas vprašala.
1. Kaj lahko pričakujem na tako zgodnjem UZ (se že mora zaznati utrip srca?)
2. V primeru, da bi šlo za molarno nosečnost, bi imela že kakšne simptome, da nekaj ni okej (noseča 5 tednov in 3 dni)? Čez dan imam rahle slabosti (ne vsak dan), boleča prsa ves čas, napihnjen trebuh, tu in tam v dnevu se pojavljajo rahli krči (enkrat na desni, drugič na levi strani).
ob prvem UZ pregledu v nosečnosti med 6. in 8. tednom nosečnosti pričakujemo, da se vidi gsstacijska vrečka, rumenjakov mehurček, odboji ploda in viden utrip. Iz velikosti GV in ploda se da dokaj točno izračunati trajanje nosečnosti z napako 4 do 5 dni. Če se nosečnosti v maternici ne da videti potem mora biti nosečnost nekje drugje kot v maternici (IMN). Če je GV večja od 25 mm in se v njej ne vidijo odboji ploda, pa gre za prazno GV in torej nepravilno razvito nosečnost (lahko tudi mola hydatidosa).
Pozdravljeni,
14. 4 sem imela ET. Test je pokazal pozitivno. Danes sem imela krvni test, ki je pokazal 1315 U/L. Zanima me, če je to normalna vrednost za normalni potek nosečnosti, saj sem imela že dve neuspešni nosečnosti in me zelo skrbi. Po izračunu naj bi bila danes noseča 5 tednov. Pregled imam pa šele 22. 5.
omenjena vrednost beta hCG je v redu.
Pozdravljeni prosila bi za vaše mnenje lepo prosim
Zadnja m. Je bila 14.7 ,cikel od 33do 35 dni
CB test rahlo pozitiven 23.8
24.8 kri rezultat 2.3 na beta hcg
Sicer sem naročena na pregled v torek ampak ze odziv g. Se mi je zdel popolnoma ne razumen da oni podpirajo utinski test ki je bolj zanesljiv,in zakaj sem šla sploh na krvni test.
Kar se tiče počutja je prisotna utrujenost ,zelo napihnjen trebuh ,danes malo občutljive prsi in tudi izcedek bela kapljica (ne dojim ze 5let)
Hvala in lep pozdrav
Spoštovani,
urinski testi nikakor niso bolj zanesljivi od krvnega beta hCG in vaš izvid beta hCG kaže, da ne gre za nosečnost (vrednost manj kot 10 U/L).
točke niso del izvida ampak osnova za račun, beta hCG 15 iu/L pa je siva zona (ne + in ne -). V takšnem primeru je primerno enak test pri istem izvajalcu ponoviti čez 3 dni.
ne, niste noseči. tisti znak pred 1 je “manj kot”.