Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vprašanje in pomoc

Vprašanje in pomoc

Pozdravljeni
Mene pa nekaj zanima.in sicer imam 5.let staro hčerko katero sedaj opazujem kajti zaznala sem da vsake toliko časa ne to skozi kot da bi hotela bruhati.bruha ne ampak ji samo dvigne in začne pozirati nazaj oz goltati tekočino nazaj.od česa bi lahko to bilo?Hvala za odgovore ter upam da ste me razumeli kaj čem povedati

Popoolnega odgovora na vprašanje ni mogoče podati. Lahko gre za veliko različnih vzrokov, od zavračanja določenih živil ali intolerance, do vnetja želodčne sluznice ali prevelikega obroka, lahko tudi za blago črevesno okužbo, če to traja le nekaj dni. Če gre za kaj dolgotrajnejšega, opišite znake, uspevanje, ješčnost, morebitno drisko oz. konsistencoblata, bolečine v trebuhu, družinsko obremenitev z želodčnimi težavami, ipd.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

Imela bi vprašanje za vas, doma imam sina starega 1,5 let in hčerko 3 leta in v tem tednu se je naredilo, da je sin 3krat padel direkt nazaj na glavo, ko sta se s hčerko vozila z avtočkam-poganjalcem, zanima me, če ima lahko to kakšne posledice na otroka kasneje pri učenju naprimer ali pri športnih aktivnostih in podobno. Vem, da se preveč obremenjujem s tem ampak se velikokrat zelo sekiram in me skrbi, če se sin udari v glavo, ker je še majhen, hčerka že seveda zna paziti na sebe zato teh udarcev v gavo pri njej ni saj pazim na sina, vendar vedno pa ne moreš biti zraven in ga konstantno nadzorovati… Prosim za vaše mnenje oz. razlago kako je s tem, ker me skrbi, da nebi imel kasneje kakšnih posledic…

Hvala za odgovore in lep dan

Otroci velikokrat padejo, ko se še učijo hoje. Naučijo se pravilnega padanje tako, da se ulovijo na roke ali padejo na ritko. Otroci, ki se niso naučili pravilnega padanja (ker so bili ali prezgodaj postavljani na noge, ne da bi se tega sami naučili ali so bili napačno učeni hoje tako, da so jih starši držali za obe roki), ne znajo padati in padajo vznak ploskoma.
Sicer manjše poškodbe, pri katerih ni prišlo do poškodbe možganov (torej nezavesti ali nevroloških znakov v dnevu do dveh po poškodbi) najverjetneje niso utrpeli nobene škode. Manjše udarnine, dotiki z glavo ob podlago niso nevarni, saj so lobanjske kosti močne in namenjene zaščiti možganov.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala za vaš odgovor, ste me pomirili, ker me je res skrbelo saj se je to naredilo 3krat v enem tednu…in vedno je bilo tako, da se enostavno ni imel možnosti ujeti, enkrat se je hčerka zaletela vanj s poganjalčkom in je padel direkt nazaj na glavo, drugič sta potleh polila vodo ko sta se kopala in je letel in mu je spodrsnilo in je padel direkt nazaj na glavo, enkrat ga je pa hčerka objela in veste da otroci nimajo ravno občutka in sta oba zletela nazaj. Vedno je bilo huronsko vpitje in stiski k meni ko pa se je pomiril pa je spet naprej skakal in se igral skupaj s sestrico. Kadar se mu to naredi “po lastni krivdi” pa se lepo ujame na roke in ni nobenega problema. Vem da bo še veliko podobnih stvari saj so to otroci ampak saj veste kadar pride do udarca v glavo nas vedno zaskrbi, sploh če so lahko posledice kasneje, kar pa jih ne bo, če ni prišlo do hujših udarcev z izgubo zavesti ali nevroloških znakov kot ste že zgoraj umenili kajne??

Načeloma ne.

New Report

Close