vprašanje
Spoštovani g.Rejec,
zanima me koliko časa vi v povprečju namenite svojim pacientom, ko jim date termin?
Namreč moja psihiatrinja nas ima “naštimane” na 15-20 minut, v tem času pa se jaz niti razgovoriti ne morem, kaj šele da začnem govoriti o svojih problemih. Če mi pa že uspe, pa me prekine, saj je zunaj že polna čakalnica. Ponoven termin dobim vedno lahko šele čez kak mesec…
Saj ne rečem, nekaterim je verjetno dovolj teh 15-20 minut, vendar mene sprašuje kaj je moj problem itd…saj niti nočem več omenjati ali začeti razlagati, ker ni časa…
Ali svetujete, da naj si raje sama doma napišem neke vrste seznam ali podobno, kaj me teži in ji ga potem zdrdram? Ker tudi tisti mesec vmes spremeni veliko stvari…jaz pa od vsega skupaj nimam nič le še bolj tonem.
Hvala za odgovor!
Spoštovana Elvira, o povprečnem času težko govorim, ker je različen(odvisno od tega ali gre za prvi razgovor, ponovni, ali psihoterapevtsko obravnavo, vsekakor pa se ne more ravnati izključno po želji, saj bi ta v posameznih primerih presegla več ur.Za nujne konzultacije dobijo moji pacienti tudi številko mobilnika.
Spoštovani!
Nekajkrat ste mi že pomagali z vašim odgovorom, zato vas še enkrat prosim zanj.
Pred 10 meseci so se pojavile moje težave, vendar je bilo med tem časom nekaj časa vredu, kdaj pa kdaj mi je bilo slabo,… in podobne težave, vendar veliko bolje kot na začetku. Pred dvema mesecema sem dobila tablete Ansilan mite, pri naslednjem pregledu pri svojem psihiatru pa Seroxat, pol tabletke zjutraj. To je še vse vredu. Sedaj pa vas sprašujem: zakaj mi postajajo roke in noge včasih mravljinčaste, predvsem leva stran, občasno tudi desna(res je, da me boli tudi hrbet- v službi namreč 8 ur sedim imam pa ročno delo), zaradi tega sem ponovno postala panična in me zanima ali vse to izvira iz psihe ali je to lahko kaj drugega. Občasno me bolijo tudi mišice, vendar je to zelo težko opisati. Pojavljajo se mi tudi občasne vrtoglavice. Aha, zaradi želodca pa sem dobila tudi Ranital, ki ga jemljem zvečer pred spanjem. Mi lahko razložite, kaj se dogaja z mano, kaj so to za ene tablete (seroxat)? Kakšno bolezen imam in ali jo sploh imam? Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem in oprostite če vas s svojimi vprašanji nadlegujem.
Tajda
Spoštovana Tajda,
Seroxat sodi med novejše antidepresive, ki se uporabljajo tudi zoper panična stanja, obsesevne motnje in posttravmatski stresni sindrom.Večino težav, ki ste jih navedli je pripisati stranskim učinkom, ki se pojavljajo v začetku zdravljenja in se s časom izgubijo.Verjetno so v času,ko to berete že izginili.Polno učinkovaje zdravila je pričakovati v treh tednih.