Najdi forum

vprašanja

Spoštovani!

Imam nekaj vprašanj glede očiščevanja telesa torej razkisavanje, v moj prehrani se pojavljajo tudi sirotke, torej proteini. Kaj mislite o njih?

Ali je smiselno uporabljati tudi jogurt, na tabeli sem zasledila le skuto.
Ali je smiselno, da moj 70 letni oče prične z razkisevanjem, ima sklerozo žil in se mu mašijo, prav tako težave s trdo kožo na podplatih, ki se mu odpira.

Hvala za nasvete in lepo vas pozdravljam!

Vse živalske beljakovine (proteini) zakisajo telo. Vedno morate pretehtati dnevno bilanco živil, ki se presnavljajo kislo ali bazično. Razmerje bi naj bilo 20 proti 80 v korist bazičnih. Sirotka in drugi mlečni izdelki so dovoljeni, vendar malo, da ne boste prekoračili 20%. V splošnem pa mislim, da je kravje mleko za teličke, ne za ljudi.

Za razkisanje nikoli ni prepozno. Če je vaš oče za to, naj kar začne s programom. Idelani bi bil bazični prašek in bazične kopeli (vsak večer za 60 minut naj namaka noge, ali 2 x na teden celo telo 90 minut). Pazite, da bo vaš oče dobil izredno veliko mineralov in vitaminov.Pri arteiosklerozi pa je odlično sredstvo eliksir iz granatnih jabolk, ki je odločen antioksidant in ima veliko vitalnih snovi.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Najlepša hvala za odgovor, imam še eno vprašanje. Ali je možno pri razkisevanju izgubljati telesno maščobo, če gre za hujšanje, kajti mišice potrebujejo beljakovine iz hrane? Tu pa je več zelenjave, manj mesa, in kot razumem, sploh ne proteinov. Ali je nemastna skuta tudi primerna?

Vaš oče bi moral živeti popolnoma vegansko (brez živil živalskega izvora). To bi mu omogočilo hitro in učinkovito razkisanje. Ob veganski prehrani bo zdravo in učinkovito shujšal.

Če bo občasno zaužil skuto ali majhne košček mesa, tudi prav. Vendar se je najlažje držati enostavnega sistema in ne barantati oziroma iskati neke slabe kompromise in izgovore.

Da ne bo lačen, si lahko zelenjavo dodatno začini z lanenim oljem.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close