Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Voda za dojencka

Voda za dojencka

Spoštovani,

Prosim za informacijo, ali lahko dajem za pit enomesečnem dojenčku vodo ali neskladkan čaj? Sin je na AM in ker je v zadnjih 10 dnevih vedno bolj lačen, sem pomislila, da želi toliko pojesti, ker je žejen. Za pit sem mu po steklnički dala mlačno vodo in bi kar pil, pa mu ne upam dat preveč (max 20 ml naenkrat). Sicer ima 6-7 obrokov po 120 ml, tezak je 4,5 kg in velik 56 cm. V zadnjem tednu je pridobil 0,5 kg in me je strah, da ne bo s tako dinamiko nadaljeval, hkrati pa kaže, da bi več hrane (ali morda pijače?)

Prosim za vaš nasvet, ali lahko dajem dodatno tekočino in če ja, koliko priporočate skupaj na dan in kolio naenkrat?

Vnaprej iskrena hvala.

Ali boste dali prekuhano vodo ali nesladkan čaj, je pravzaprav vseeno. Na splošno otroci ne potrebujejo dodatnih tekočin, saj je AM narejeno tako, da ima ravno toliko beljakovin kot materino mleko in ne povzroča žeje. Otroku lahko ponudimo dodatne tekočine in velja, da jih bo pil, če jih potrebuje. Običajno spijejo v tej starosti med 50 in 100 ml dnevno. Ker ne gre za kalorični dodatek (voda ali čaj brez sladkorja ne vsebujeta kalorij), ni nevarnosti, da otrok zaradi tekočin ne bi jedel. Jih pa ne bi dajali kakšne pol ure pred naslednjih hranjenjem, da ne bo želodček še poln od tekočin.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close