Najdi forum

Utrujenost

Pozdravljeni!
Že tretje leto se mi pojavljajo iste težave. Ob normalnih dnevnih obremenitvah sem prekomerno utrujena. Pridejo dnevi oz. tedni ko spim po 12 ur (kolikor največ med tednom lahko) in sem še vedno utrujena. Dokaj pogosto tudi menjavam razpoloženja in sem bolj občutljiva kot sem bila. Šla sem že k osebni zdravnici, ki mi je predpisala antidepresive, za kar mislim, da ona ni pristojna in da niti nimam depresije, saj se bi drugače tudi zapirala vase, a se ne, sem družabna, rada sem v stiku z ljudmi. Čez dan pojem kar veliko sadja in tudi pijem pogosto. Gledala sem že ali zaužijem premalo kakšnega vitamina in sem ugotovila, da edino stročnic ne zaužijem dovolj. Kri sem pregledala in mi ne primanjkuje železa, kot mi ga včasih je.
Zanima me, kaj si vi mislite, da bi to lahko bilo oz. s čim si lahko pomagam, razen z pozitvnim mišljenjem?
Hvala in lep pozdrav!

Nočem se ponavljati, vendar bi lahko bila vzrok zakisanost in glivice. O teh temah smo že toliko pisali, da poglejte stare odgovore in ugotovite, če bi to za vas veljalo.

To, da pojeste veliko sadja, bi lahko zelo dobro hranilo glvice, utrujenost pa je povezana z afla toksini, ki jih glivice izločajo. Depresivnost in menjavanje razpoloženja tudi.

Napišite točno, kaj jeste na nek povprečen dan.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Bom prebrala o zakisanosti in glivicah.
Moj običajen jedilnik pa je tak:
ob 7h zjutraj pojem kos kruha s putrom in medom ter skodelico kakava. Nato okoli 10 ure pojem kako sadje (banano, jabolk ali mandarino) in kakšno žitno rezino. Ob 12h sledi kako drugo sadje. Med 14 in 16h uro nekje imam kosilo (odvisno od urnika na faxu), ki je odvisno od dneva. Največkrat pa vsebuje juho, krompir ali riž, solato in kakšne 3krat tedensko tudi meso.Včasih sledi tudi sladico ali sadje po obroku. Okoli 18 ure nato pojem še kakšen jogurt in kos sadja. Čez dan spijem 1,5-2,5 litra pijače.
To je moj povprečni dnevni jedilnik.
Hvala za odgovor in lepo pozdrav!
Utrujenka

Če bi jaz bil glivica, bi se z veseljem naselil pri vas, saj nikoli ne bi stradal. Pojeste preveč sadja in premalo zelenjave. Zjutraj OH in sladkor (idealno za glivice), malica podobno, za kosilo pa tudi vse drugo, samo zelenjave ne. Pijača mora postati voda!

Temeljito boste morali spremeniti jedilnik, če želite premagati glivice.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Sem pričela z večjo vsebnostjo zelenjave in ne le 3x, vendar 5x tedensko z rekreacijo in se bolje počutim.

Vseeno me pa zanima kakšen bi bil po vašem mnenju idealen jedilnik,da se odpravi zakisanost oz. da do tega ne pride?
hvala

Prosim, poglejte stare teme, vse smo ze napisali. Pri zakisanosti je cisto enostavno: zakisa sladkor, OH in meso. Ce imate se glivice, morate crtati sladko sadje. ce alergijo na mleko, se to.

LP

Utrujenka!
Priporočam ti, da greš k osebnemu zdravniku in naj ti da pregledati kri glede delovanja ščitnice. Tvoji simptomi so zelo podobni hipotirozi- stanju, ko ščitnica proizvaja premalo hormonov, to pa se odrazi v utrujenosti, povečanju telesne teže, spremembah razpoloženja, depresiji,… Žal velikokrat zdravniki predpišejo antidepresive, pozabljajo pa na ščitnico.

Zdravo Marsovka!

Sedaj se počutim vredu in to z skoraj vsakodnevno aktivnostjo, večjim vnosom zelenjave in večjim posvečanjem sami sebi. Osebna zdravnica me ne želi poslušati, saj sem ji ščitnico že omenila, pa je zopet dala antidepresive. Sedaj sem ok in vesela sem, da mi je ratalo ugotoviti kaj mi manjka. Moj dolgoletni trud se je izplačal:)

New Report

Close