ureaplasma urealyticum
V zdravilstvu na bakterije in viruse vedno gledamo celostno. V konvencionalni medicini je za vsako bakterijo neko zdravilo, ki ga pacient potem jemlje in simptomi izginejo (ali pa ne).
V zdravilstvu pa menimo, da se je zdravljenja treba lotiti tako, da spremenimo okolje, v katerem živi bakterija. To je lahko posamezni orga, ali pa celo telo. Niste napisali, kakšne simptome imate, da so vam jo sploh odkrili. potem bi vam lahko bolj natančno svetoval.
LP
Pozdravljeni!
Stara sem 30let. Pred tremi meseci ko sem prišla z morja so se mi začela pojavljati težave kot so pogosto uriniranje, pekoč občutek pri uriniranju, bolečine v spodnjem delu trebuha, srbenje. Zaradi teh težav sem obiskala splošnega zdravnika, ki mi je dal pregledati urin, vendar so bili izvidi ok, zato me je poslal na dermatovenerološko kliniko. Tam so mi odvzeli bris in ugotovili okužbo z bakterijo Ureaplasma urealyticum. Dobila sem tablete Doxy 100mg, ki jih moram jemati 7 dni. Svetovali pa so tudi zdravljenje partnerja in kontrolni bris. Zanima me kako sem se okužila s to bakterijo, saj imam rednega partnerja že 10let. Brala sem da se prenaša s spolnimi odnosi. Ali se je možno okužiti s to bakterijo še kako drugače ( npr. bazeni, savne). Zelo sem zaskrbljena, saj o tej bakteriji nevem veliko, sprašujem pa se tudi o nezvestobi partnerja. Ali je zdravljenje partnerja obvezno, tudi če nima nobenih težav.
Vnaprej se vam zahvaljujem.
Ne ukvarjajte s tem, kako ste dobili bakterijo, ampak, zakaj je vaš imunski sistem sam ne uniči. Bakterije ste zelo verjetno imeli že prej, vendar jih je imunski sistem obvladoval. Na morju pa ste mogoče pretiravali (seks, hrana, kopanje, premalo spanja …) in imunski sistem je oslabel.
Najboljši način za zdravljenje je torej krepitev imunskega sistema. Če to ne bo šlo na enostaven način, pa se obrnite na terapevta, ki celostno zdravi.
LP
Pozdravljeni!
Obolela sem z Ureaplasmo spp. Zanima me, kolikšna je inkubacijska doba bakterije (je možno, da jo dalj časa nosiš v sebi, pa ti izbruhne, ko imaš oslabljen imunski sistem?je možno, da je ta doba tudi več kot 2 leti?), ali se prenaša samo s spolnostjo, ali še kako drugače?, kako poteka zdravljenje?, se bolezen lahko kasneje v življenju ponovi?, je bakterija možen vzrok za koksitis (postavljeno imam diagnozo seronegativni reaktivni artritis, pri čemer imam vneta kolčna sklepa in desni ramenski sklep; zanima me, če je lahko Ureaplasma spp. povzročitelj vnetja?).
Že vnaprej se Vam lepo zahvaljujem za odgovore na zastavljena vprašanja!
Lp, Apanapa
V klasični medicini razmišljajo takole: imamo bakterijo, ki jo moramo uničiti z antibiotiki in potem bo vse ok. Za vaš artritis boste dobili kortikosteroide, ki bodo olajšali simptome. Boste po takšnem zdravljenju zdravi???
Kot zdravilec razmišljam drugače:
Imate šibek imunski sistem, ki ne more uničiti bakterije. Kje ste jo dobili in kdaj ni tako pomembno, ampak se morate osredotočiti na iskanje vszrokov, zakaj je vaš imunski sistem oslabljen.
Ali obstaja povezava med bakterijo Ureaplasmo in artitisom, ne vem, možno pa je. Vzrok za artritis je zakisanost telesa, zelo pogosto težke kovine in kronične okužbe (z bakterijami borelioza, streptokoki, salmonelami, v vašem primeru možno tudi z Ureaplasmo).
Potrebujete celosten pristop k zdravljenju, poiščite si terapevta.
LP