Upr.
Spoštovani, študije zamenljivosti cepiv še potekajo. trenutno od 22.4.2021 veljajo priporočila na naslednji povezavi:
https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/priporocila_za_cepljenje_proti_covid_uskl_psc_apr_2021.pdf
Na odgovor boste morali še počakati.
Spoštovani, vse navedeno so lahko neželeni učinki v povezavi s cepljenjem. Stranske pojave lahko prijavite tudi sami preko aplikacije na JAZMP. Vzelo vam bo malce časa.
https://primaryreporting.who-umc.org/Reporting/Reporter?OrganizationID=SI
Kjer piše: Poročevalec, se označite kot “Drugo”…
Če pacient stranske pojave, kot jih imate vi, poroča zdravniku, naj bi jih zdravnik prijavil. V medicini v večini primerov odločamo v skladu s spoznanji in po presoji. Seveda so stranski pojavi, kot jih imate, med pričakovanimi, pa vendar smo v fazi, ko nas pogostnost le teh, še posebej zanima.
Spoštovani, glede zaznave stranskih pojavov ni pravila, nekateri jih ne zaznavajo po nobenemm izmed odmerkov, drugi le po prvem in obratno, nekateri po obeh (osebno sem zaznala neželene učinke po obeh cepljenjih, morda nekoliko neprijetnejše po prvem, cepljena sem bila s Phizerjevim cepivom). Vprašanje glede datumov morate zastaviti cepilnemu centru.
Naj bi bilo da stranski učinki so močnejši za drugi osmerek a pfizerjem kn močnejši za prvi idmerek z astra zeneco, ker je vektorsko cepivo, tako se je v medkjih govorilo?
Stranske učinki vem, vsaj pri tistih ki so bili z astro cepljeni, da je bila višja vročina pri starejših 40 let npr, ampak tudi mojih let so juh vsi imeli un očitno tudi mladi niso “imuni“ na njih?
Če sem bila cepljena 23.4., na kateri datum naj bi drugo dozo dobila? Te informacije mi v kartonček niso zapisali, je bila napaka to, da nimam zapisano to v kartončku?
V cepilnem centru so mi rekli, da če bom za drugo dozo na tisti dan ko mi bodo pisali na dopustu, da se za kakšen dan potem prestavi. Kako se organizacijsko izvede to potem ali si na rep čakalne vrste prestavljen?
Če bi hipotetično bila cepljena v tujini, kako to izgleda … bi upoštevali prvo dozo …?
Po pomoti sem se najprej prijavila na cepljenje v cepilnem centru izven mojega stalnega prebivališča, potem sem opazila napako in se prijavila še v cepilnem centru mojega stalnega prebivališča. V kraju mojega stalnega prebivališča imam tudi svojo zdravstveno kartoteko. Klicali so me za cepljenje iz cepilnega centra izven mojega stalnega prebivališča. Zakaj, ker sem se k njim najprej prijavila ali kako?