Najdi forum

uporaba avtomobila

Zelo rada bi dobila nasvet od nekoga, ki je že bil v podobni situaciji. Pred časom mi je po krajši bolezni umrl oče. V njegovo zapuščino poleg ostalega spada tudi 9 let star avto. Z mamo in bratom smo se dogovorili, da avto prevzamem jaz. Sedaj pa sem v dilemi če se z njim sploh lahko vozim pred dedno razpravo. Ali mora avto do takrat slučajno ostati v garaži in ga ne smem uporabljati. Kaj moramo storiti, da bo vse legalno. Najlepša hvala že vnaprej.

Iskreno sožalje za očeta. Jaz sem imel lansko leto tako situacijo in mi smo se vozili z avtom tudi pred razpravo. Razprava je bila že po dveh mesecih.
V tem času nobenega od nas ni vstavil policist.
Jaz bi se na tvojem mestu vozil z avtom, če te pa vstavijo pa rečeš da nisi imela pojma da se ne bi smela.
LP

Tudi od mene iskreno sozalje. Moja znanka je imela podoben primer. Osebni avto pokojnega moza so normalno vozili, vendar ga niso mogli registrirati, dokler ni bila zakljucena zapuscinska razprava. LP!

Tudi moje sožalje za očeta. Avto lahko uporabljate nemoteno, če pa imaš slučajno tehnični za njega, na zapuščinskem oddelku dobiš potrdilo, da je v teku zapuščinski postopek in s tem potrdilom lahko opraviš tehnični.

Živjo,
moje sožalje ob izgubi.
Imela sem identičen problem, stvar je pa taka, da se z avtom, dokler je registriran, lahko mirno voziš, samo prometno dovoljenje imej s sabo. Če te ustavijo, pač povej, da je avto očetov, če te bo pa kak nadobudni policaj spraševal, kako pa to, da ata pusti avto vozit (kot je mene), mu pa povej, kakšno je stanje. Ko bo čas za registracijo, morate vsi dediči (tudi, če ste se zmenili) na Mačkovo (če si iz LJ), z mrliškim listom, kjer se avto (če zapuščinske @!#$ še ni bilo) lahko za eno leto registrira po pokojniku. Vse ostale procedure so enake, samo avto lahko registriraš v LJ samo na Mačkovi (ne pa tudi vsepovsod drugod, kjer ga sicer lahko). Potem se spet lahko eno leto mirno voziš. Na zapuščinski razpravi naj se avto da tebi, ker če boste enakovredni dediči, nastanejo dodatne (precejšnje) sitnosti, ko je eventuelno treba avto spet registrirat. Če si ti edini dedič po avtu, urediš prepis, potem pa spet na Mačkovo, s tablicami (da ne boš pozabila). Zgoraj opisan postopek je povsem legalen in ti ne more noben policaj nič težit. LP in srečno

Moj znanec je bil v enakem položaju. Ko so moral iavto registrirati so vsi dediči dali pisno izjavo, da se avto odpovedujejo v njegovo korist in ga je lahko registriral še pred dedno obravnavo.

Živjo,
mi smo tudi tako poskusili, kot je napisala Relika, pa niti slučajno niso bili za to (na Mačkovi). Je pa res, da ti tam vsak drugače pove, in je precej odvisno, na koga naletiš. LP

Hvala lepa vsem za prijazne odgovore. Človek na srečo v življenju redko pride v take situacije in takrat mu pomoč in nasveti soljudi pridejo še kako prav. Odločila sem se, da bom upoštevala vaše nasvete in avto pričela uporabljati. Glede na to, da je registriran do januarja 2004 obstaja verjetno upanje, da bo dedna razprava celo pred naslednjo registracijo. Lep dan še naprej.

New Report

Close