TUJINA – DAROVANA JAJČNA CELICA
Reprofit Brno, zarodki so bili sicer namenjeni zamrznitvi (kot je komentiral zdravnik za ljudi ki zaradi denih ali drugih bolezni ne smejo imeti lastnih, menda je povpraševanje veliko in protokol naj bi bil da jih zemrznejo, ali pa ne?? ), pa je zdravnik reševal našo situacijo ker klinika garantira zanositev v treh postopkih, drugače je tretji brezplačen…in je iskal primerne in nama prinesel kar sveže. Pa je moj rekel, kaj bi komplicirala. Sama tedaj nisem (nisva) verjela v rezultat, ker je šlo vse narobe in ker se je moj organizem tako trudil zavrniti zarodke, pa sta bila močnejša.
ksantipa,
hvala lepa za odgovor. In sedaj imaš dva otročka, super. Čestitam. Ali so bili prejšnji postopki tudi zarodki, ali samo ena darovana celica. Midva sva bila v treh postopkih z darovano m. celico, pa ni bilo nič,potem pa poskušala še z zarodkom, vendar žal neuspešno.
Še nekaj me zanima, boš povedala otrokoma, da gre za darovani celici ali ne . Midva se nagibava bolj k temu, da ne bi povedala, je pa res, da bova dokončno rekla, kako in kaj, ko bom noseča.(če sploh)..
In praviš, da sta luštna in zdrava. to je pa res super.
Ps. imaš kakšne kontakt (mail)
Hvala.
tipka.
Midva sva se tudi odločila, da greva v Prago. Pri nas sem bila v postopku 6x, zadnjih 3x sem imela transefer z darovanimi ženskimi celicami. Pisala sem na Pronatal za informacije, pa mi je danes poslala mejl Ljiljana Škorić, da so možnosti postopka v Českih Budějovicah. Kolikor razumem je to novejša enota Pronatala. Pisala sem tudi mejl direktno na Daničin mejl v Pronatal, nimam še odgovora od nje. Zanima me, ali je bila katera v postopku v Českih Budějovicah? Kako je to tam, isto kot v Pronatalu v Pragi? Zelo bi bila vesela za karkšnkoli nasvet za Prontal.
Hvala.
darja76,
kolikor vem, Danica Vignjević ne dela več v Pronatalu, lani poleti se je prestavila na kliniko PFC, kjer je zdaj koordinatorka za paciente iz Srbije, Črne Gore, Bosne in Makedonije. Se mi pa zdi, da sem na enem hrvaškem forumu pred časom prebrala, da je zdaj v Pronatalu ena druga koordinatorka, ki ji je prav tako ime Danica. Ne vem, katero Danico si ti mislila.
Glede Pronatala ti pa ne znam dosti povedati, ker midva sva bila tam (v Pragi) samo na enem razgovoru in pregledu, potem sva se pa rajši odločila za postopek v PFC, ker ni bilo treba tako dolgo čakati na darovalko kot v Pronatalu.
E391,
ja pisala sem tudi Vignjenićevi, ampak v Pronatal, njen mejl sem zasledila nekje na forumih 🙁
Hm, zdaj pa res ne vem, kaj naj. Čist sem zgubljena. Bi ti lahko poslala par vprašanj na tvoj osebni mejl glede PFC?
Glede Českih Budějovic pa nikjer ne najdem, da bi kakšen slovenski par šel tja. Ksantipa kje na Živi pa si ti zasledila? Kaj pa vem, morda mi je v vsej tej množici forumov, pa kje ušlo…
Daria 76, prosim če se mi javiš na mail [email protected] .Jaz sem bila v Čeških Budvicah in se spet pripravljam na postopek.
Lp
Pozdravljene!
Ravno včeraj sva se vrnila iz Budejevic… Če katera portebuje kake info .. sem na razpolago.
Postopek je mnogo hitrejši, kot je to v Pragi, če je zato uspešnejši bomo videli naslednji mesec.
Na estanek so naju naročili v manj kot 2 tednih(14.5) in že naslednji mesec so našli donatorko.
22.6. sva bila v Budjevicah, nato sva člakala na rezultat in seveda transfer. Ker zaradi slabe komunikacije jaz nisem bila pripravljena, bomo morali transfer prestaviti na naslednji mesec.
Koordinatorka je LILJANA ŠKORIČ , prijazna in ustrežjiva, vendar,če bo katera šla v Budjevice. Prosim bodite pozorne, da se vam ne zgodi to kar se je meni. Ni mi pravočasno povedala, kdaj moram začeti jemati UTROGESTAN (5 dni pred transferjem),in stvari so se zakomplicirale, tako, da so morali 2 zamrznit in bomo postopek nadaljevali naslednji mesec.
Ne želim ji delati krivice, vendar previdnost v naprej ne bo odveč.
To kako hito dobijo donatorko je odvisno od vaših zahtev, Midva nisva zahtevala nič posebnega niti to kakšna naj bi bila krvna skupina donatorke, kar je najbolj pogost zahtevek parov
To s krvno supino sem preverila pri Svojem gineko. in pravi, da je popolnoma vseeno kakno KS ima donatorka.
Prosila sem jih samo naj bo vsaj malo podobna nama in to je bilo vse. Zrdavnik tam je zatrdil , da potem pač ne bo potrebno dolgo čakati in res je bilo tako.
Javim naslednji mesec kako se bo odvilo.
Lp
Pozdravljene!
Tudi midva z možem sva bila v mesecu juliju na Češkem. Po večih letih poskusov v Mariboru, kjer ni bilo nobenega rezultata s stimulacijo ali brez, nisva prišla niti do ene jajčne celice. Ker imam povišan hormon FSH in nizko zalogo jajčnih celic so nama predlagali Češko in darovane jajčne celice.
Aprila leto sva jih kontaktirala po mailu, 20.maja sva že imela razgovor. Šla sva na kliniko Pronatal Repro v Čeških Budejovicah. Vse sva se dogovorila,podpisala papirje in ker nisva preveč komplicirala – predvsem glede krvne skupine, so rekli da bova prišla kmalu na vrsto. Tako sva šla gor v začetku julija, tam sem imela ultrazvok, potem je bila punkcija. Imela sva 7 zrelih jajčec,6 se jih je oplodilo in nato so mi 2 vstavili.
In potem seveda čakanje. 14 dni po transferju sva šla v MB na test nosečnosti. Rezultat je bil pozitiven in homoni optimalni.Bila sva presrečna. Pet dni po testu sem začela krvaveti. Ker sem se ustrašila sem šla v bolnico in ostala notri saj so rekli da je to preteči spontani splav. Ponoči sem imela hude krče. Zjutraj sem šla na ultravzok, kjer nosečnost ni bila več vidna. Imela sem splav. Nato sem šla še na čiščenje. Bil je hud šok, ko že imaš pozitiven rezultat – se ti potem nekako poruši svet. Sedaj poskušava gledati naprej. Ne vedo kaj je bilo narobe da sem imela splav. Mogoče se zarodek ni prav razvijal, mogoče imam pregrado. Počakati moram 2 ciklusa,vmes grem na poseg glede pregrade, potem pa greva zopet gor po zmrznjenčke in upam da bo tokrat vse kot mora biti. Razmišljati moramo pozitivno ker je drugače vse še slabše.Če ima katera kakšno vprašanje me lahko kar kontaktira. Lp
Oj, veš se zgodi. Ogromno je spontanih splavov v nosečnosti in tudi v teh primerih so. Pri meni je bilo isto, prvi postopek v tujini, plusek in čez mesec krči in krvavitve. V šestem tednu je šlo naprej. Tretji poskus je bil uspešen in se je rodilo neskončno zdravo in v dvojini. Že kobacamo in govorimo prve besede; neskončno zmazano. Kar pogumno naprej!
car68 in vijolica3 imam vprašanje za vaju, kje ste bivali na Češkem, ko ste ble v postopku v Čeških Budjevicah?
midva sva bila namreč na konzultacijah v začetku julija (zmenili smo se v parih dneh), tam sva pustila 2000€ predujma (gre za darovano jajčno celico), potem pa so naju klicali že čez 3 tedne, da so našli darovalko (čist 100% ne ustreza, po tistem vprašalniku, ki sva ga vseeno izpolnila, je pa menda dost blizu najinim željam, čeprav glih toliko ne pomeni, ampak ker sva rekla zakaj pa ne bi probali tako pa ker se toliko ne mudi, no potem so pa naju tako hitro kontaktirali…)
po vseh kolobocijah z usklajevanjem mojega in darovalkinega ciklusa (jaz imam namreč zelo povečan FSH, tudi čez 80 je že bil…in posledično temu zelo poredko svojo menstruacijo, uravnavam ciklus s CycloProgynovo) sem sedaj že v postopku, jemljem že več dni Estrofem.
v sredo morava gor, ker bi mi radi naredili UZ, potem bo čez par dni punkcija in “delo” 😉 za mojega partnerja, čez 5 dni pa transfer. glih toliko, da se nama nekako ne splača vozit 2x v enmu tednu gor in dol. ko sva bla prvič gor, sva prenočila gor eno noč (sva si malo vzela na easy, kot izletek), pa je bilo takrat tam 20€ nočitev z zajtrkom na enega, kar vem da ni veliko, a to je bilo v mestu (kjer je parking plačljiv). morda ve katera za kakšno ugodno variatno? ni nujno, da je prav v Budjevicah, ker greva s svojim avtom gor.
vijolica3 drugače sočustvujem s tabo in te povsem razumem. jaz sem bila v postopku z darovanimi celicami že tu v Lj, 3x, prvič in zadnjič se ni prijelo, drugič pa sem bila noseča 3 tedne, pa sem tudi začela kar na enkrat krvavet (na nedeljo zjutraj!), seveda sva takoj letela na urgenco. tam so me zadržali noter, neki vlivali upanje, da pa morda ni to konec…no naslednji dan mi je moj dr pač po pregledu povedal, da žal ni nič, ker je bilo tako zgodaj abrazije ni blo potrebno, bHCG je pa tudi padala, tako da vsaj kar se tega tiče ni blo težav. potem letos aprila ponovno v postopek, no kot sem že rekla, se pa ni prijelo, zamrznječkov pa nisem imela več, za ponovno šanso tu v slo so rekli, da skoraj ni več možnosti, tako da sva se potem odločila za Pronatal. da sva prišla v Č. Budjevice pa je blo naključno…
Živjo! Vrjetno sem prepozna, priznam nisem glih redno za računalnikom ker ga imam v službi dovolj. No midva sva bila v penzionu U Vlka ker je bila takrat to najcenejš varjanta pa še blizu klinke je bilo. Drugače se pa najbolj splača Motel Dlouha Louka. Ker sva imela pozno punkcijo sva morala podaljšati bivanje in nama je potem Liljana tukaj rezervirala.Vsepovsod je pa zraven samo zajtrk. Upam da bodo podatki kaj prav prišli, drugače pa ti želim velik sreče!
aja drugače pa nama je bilo žal da sva šla gor na ultrazvok še posebej zato ker je bila potem pozno punkcija, se tiste dni nisva imela kam dat.zdaj ko bova šla, bom šla na ultrazvok v maribor in potem gor samo na transfer. da na času in denarju prihraniva.
hvala Vijolica3 za odgovor. Malce sem res prepozno dobila odgovor, a sva sama preko neta našla to varianto z bungalovi “Dolgega travnika” 😉
bila sva zelo zadovoljna tako z bungalovom in z zajtrkom (morda bi bilo fajn, da bi wi-fi lovil tudi iz bungalova, sploh če si gor več dni, tako kot sva bila midva), navsezadnje tudi ni bilo drago pod 38€ za oba z zajtrkom.
sedaj seveda čakamo na rezultat….dobila sem dve lepi blatocisti. zelo zadovoljna z osebjem klinike!