TUJINA – DAROVANA JAJČNA CELICA
Priprava ni nič posebnega.Ko dobiš M začneš jemati tablete E, običajno 2 na dan, razen če ti oni ne določijo drugače, nato greš 12 dan na ultrazvok, kjer ti ginekolog izmeri debelino endometrija, rezultat pošlješ Danici, po mailu ti ona nato določi nadaljno terapijo oz.poveča dozo
tablet E za npr.1 in pove kdaj moraš spet na UZ in nato ponoviš postopek….obvestiš Danico…
Tablete začneš jemati takrat ko greš v postopek nič prej! Kje pa več mesecev, saj bi nas pobralo!!!! Skratka takrat ko ti sporočijo, da si v postopku oz. se sama odločiš it gor če imaš zamrznjenčke, počakaš da dobiš M in potem začneš s tabletami. Jaz sem imela transfer šele 23 dan, ves čas sem jedla tablete E šele na koncu mislim da 5 dni pred transferjem dodaš še
3×1 tableto prometriuma vaginalno, ampak točen dan začetka jemanja P ti določijo oni.
Skratka to je to, nič injekcij ..
.
Srečno!
E391npr,
Ja, po transferju še vedno ješ E 3×1 na dan vse do dneva D, ko ti test pokaže dobro ali slabo novico. Če je slaba takoj prenehaš, če je dobra pa postopoma zmanšuješ po njihovih navodilih.
Jaz sem pojedla toliko E, ker smo začeli postopek septembra, pa je 10 dan darovalka zbolela,
jaz sem ves ta čas jedla tablete E, ker tega nismo mogli predvideti, ko sem pa dejansko šla v postopek z zamrznjenčki pa sem imela dozo 4×1, nato pa po transferju 19 dni 3×1 potem pa pride taka velika številka…
Upam, da te nisem prestrašila….
Lep sončen pozdrav!
Vam moram sporočiti, da nama je prejšnji teden Danica sporočila, da imajo za naju novo darovalko. Sva zeloooo vesela. V začetku maja začnem z Estrofemom. Jupi… Odločila sem se, da bom do takrat obiskovala refleksno masažo stopal pri Karmen. Če nam tokrat ne uspe… Bom težko zbrala pogum za naprej.
E391 npr, priprave bi se začele nekaj mesecev prej le v primeru, če ti ne bi več imela menstruacij (svojih ali ob pomoči Cyclo Progynove ali ostalih zdravil). Če ne bi imela več ciklusov, bi ti poskusno izvedli stimulacijo z estrofemom, da preverijo odziv na debelitev sluznice, potem bi pa jemala tablete Trisekvens ali pa Cyclo Progynovo vse do menstruacije v kateri bi šlo zares.
Sporoči, ko boš izvedela, da imajo darovalko zate.
Lp vsem, ki spremljate tole temo.
Kim1,
Hvala. Ta mesec mi pa res dnevi letijo… Glede tega koliko časa sva midva čakala na novo donatorko, pa ti moram dati malo daljšo obrazložitev, da ne bi kdo dobil napačne predstave.
Midva sva se septembra lani ponovno vpisala na njihovo čakalno listo z željo, da se postopek opravi v marcu 2011. V sredini januarja sva ugotovila, da imava za marec planiranih že kar nekaj obveznosti, zato sem poklicala Danico, da preverim, kako poteka iskanje, da bi lahko temu primerno prilagodila tudi svoje obveznosti. Danica mi je povedala, da donatorko že imajo ter da mi bo v roku 10-ih dni sporočila vse podatke. Tega se je držala ter mi konec januarja res poslala informacije kdaj v marcu moram dobiti menstruacijo. Ker je bila donatorka stara 32 let, sva se po razmisleku odločila, da počakava na novo. Če bi šla prvič, se z leti ne bi obremenjevala, ker pa bo to najin drugi in zadnji postopek sva bolj previdna, čeprav hkrati vedno dodam, da je vse skupaj loterija.
Točno 1 mesec po tem, ko sva zavrnila donatorko, mi je Danica sporočila, da imajo že novo.
Danica mi je res omenila, da imajo blazno gužvo. Po moje moraš računati, da boš morala od dneva konzultacij čakati cca. 2-4 mesecev, da ti sporočijo podatke o donatorki, potem pa še vsaj 1 mesec usklajevanja ciklusa in pol meseca stimulacije. Čakalna doba je odvisna tudi od tvojih fizičnih karakteristik (fenotip) in pa krvne skupine. Če bo vmes še poletje, se lahko tudi za kakšen mesec zavleče, čeprav so lani poleti delali s polno paro. Kar hočem povedati je, da je čakalna doba zelo različna, ker je odvisna od več dejavnikov.
Veliko sreče, pa javi, ko ti bo Danica sporočila datum. Mogoče se še vidimo v Pragi 🙂
Če se ti Danica v doglednem času ne bo oglasila, ji kar email pošlji, da jo mal za rokav pocukaš. Včasih kakšen par odpove, pa po moje da prednost “ta sitnim” 🙂
Lp
Midva sva bila na razgovoru decembra, sva po čudežu zelo hitro dobila datum, prej kot v mesecu dni. Zdaj bi se morala Danica že javiti s terminom z darovalko (na pol obljubili so nama že za februar), a se nič ne. Ker pa imam trenutno še ene druge zadeve za uredit, pa je nič ne priganjam.
Ti želim, da ti čas zelo hitro mine in da bi imela kmalu tudi postopek.
Kim1,
jaz se cel čas prepričujem, da gredo dnevi tako hitro mimo, da bo kmalu maj. Danes sem si kar morala priznati, da je do maja še cela večnost 🙁
Oto71 res občudujem, da bo zdržala do oktobra.
Edina prednost čakanja je, da ga lahko izkoristim za refleksno masažo pri Karmen, s katero kmalu začnem. O njej je bilo že veliko napisanega v zadnjih letih. Glede na to, da me že postopki stanejo celo premoženje, mi tudi ni težko dati še tistih par evrov, sploh če bo pomagalo.
Težko ti povem, kdaj točno bova v Pragi. Če bo punkcija na isti dan ciklusa kot v prvem postopku, potem bova tam okrog 20.5. Nekaj dni prej in nekaj po tem datumu.
Kdaj pa imaš ti datum?
Lp
samanta2 ,
jaz sem dobila datum prve konzultacije 30.5. in sem Danico še prosila ,če slučajno odpove kakšen par ,da bi prišla prej na vrsto ,da mi naj sporoči vendar vem ,da je nas tako veliko ,da nič ne upam na kakšen bližji datum.
Bilo bi pa zanimivo se srečat z kakšno ,ki je tukaj na forumu in se še marsikaj pogovorit.
L,P kim1
Kim 1,
Vem, da je težko čakati. Se spomnem sebe 2 leti nazaj… Ti si se pa še vmes načakala na GK.
V Pragi se sigurno ne bova srečali. Bi blo pa fajn, ker potem tam čas hitreje mine, pa mal pozabiš na trepetanje kako se bo odvil postopek.
Jaz sem bila ta teden pri Karmen v Radomljah na masaži stopal. Mojemu dragemu gre mal na smeh, ker sem tole resno vzela 🙂 Se pa strinja, da škoditi ne more. Če nič drugega se je s Karmen fajn pogovarjat, ker ima ogromno iskušenj iz svojih ivf postopkov, pa vse zdravnike pozna, ker je delala na GK. To je pa tudi veliko vredno. Pa seveda je fajn, ker je tako pozitivna. Naslednjo masažo imam v začetku maja.
Kim, upam, da bo kakšen odpovedal, pa da prideta malo prej na vrsto. Držim pesti za vaju!
Lp
E391,
je kaj novega pri tebi??? Upam, da se je Danica že kaj vmes javila. Sem zasledila, da dve punci, ki sta bili decembra na konzultacijah v Pronatalu, začneta aprila s postopkom. Pa sem se nate spomnila.
Če si bolj manjše postave, potebujejo kakšen mesec več, da ti najdejo darovalko. Čehinje so kar visoke punce.
Lp
E391 npr,
mogoče pa vaju je usoda “popeljala” od Reprofita preko Pronatala do PFC 🙂 Sem vesela, da se je zaključilo obdobje čakanja tudi za vaju.
Zadnje čase sem na tem forumu zasledila par negativnih izkušenj s Pronatalom v smislu neresnosti, kar v vajinem primeru sigurno velja. Mogoče sem jaz imela srečo, ampak v zadnjih dveh letih (od kar sem jim poslala prvi email pa do danes), moram reči, da imam jaz osebno s kliniko in Danico dobre izkušnje.
Edina slaba stvar, ki se jo spomnem je komuniciranje s kliniko v angleščini takrat, ko Danice ni. To je pa res nemogoča stvar in ne razumem, da v vseh teh letih niso mogli izobrazit svojega kadra na recepciji, da bi spregovoril par angleških besed s tabo. Recimo kdaj bo imela donatorka punkcijo ali pa kdaj bo transfer. Ta problem se pokaže takrat, ko se ti postopki odvijajo čez vikend. Seveda to velja samo za recepcijo, na transferju je bila vedno prisotna medicinska sestra, ki odlično govori angleško. Tako, da popravi povprečje znanja klinike 🙂
Veliko sreče!!!
Lp
Ja mi smo, trije postopki z lastnimi celicami neuspešni, so nam pri tretjem ko sva prišla na Češko in ni nič raslo ponudili ali podaljšanje postopka ali sveže zarodke z najinimi karakteristikami. Resnično izjemni zarodki, sta se držala (hudi vgneziitveni krči, hudi krči in problemi preko nosečnosti) in rasla oba zarodka, vse sta preživela… Se prezgodaj rodila ob težki nosečnosti, majhna kilaža, nadoknadila vse, brez problema, niti dneva bolna, nadoknadila rast in prezgodnje rojstvo. Naša čudežka, dobesedno. Očitno imajo tako gensko in drugače testirane darovalce, čudovito je imeti zdrave, močne in progresivne otroke. Pa še prelepa.