Vem, da se vam zdi, da ne bi smela več shujšat, ampak dejstvo je, da imam zelo drobno okostje (npr. obseg zapestja imam 13 cm). Vrsto let sem imela manj kg, ker pač nisem pretiravala s sladkim. Sedaj se moram znebiti samo še zadnjice, ker me tam začne pobirat tazadnje, kljub vsem vajam, ki jih izvajam vsak dan. Želim samo prejšnjo postavo. Pa verjemte, da anorerksija je tazadnje kar se mi lahk zgodi, ker preveč uživam v hrani in njeni pripravi. (kuharca pa pol… :)).
Lepo se imejte in hvala za dobronamerne nasvete!
Lara,
Če je res tako… in je podatek o tvoji telesni teži zavajajoč, ker imaš drobno okostje… to pa lahko pomeni razliko tudi do 4… včasih 5kg v teži, v primerjavi z nekom iste višine in normalnega ali močnejšega okostja… potem, lahko da vseeno še je kaj za pokurit. Tisto glede anoreksije… lepo da si proti temu in se zavedaš kaj to je… tako naj tudi ostane.
LP,
Goran
Mia,
To glede strašnega apetita… to je zmeraj psihološki problem, ker telo potrebuje le določeno število kalorij. Če poješ manj kot zahteva tvoj organizem, lahko govorimo o tem, da je telo “lačno”… kadar poješ več kot potebuješ pa ne poješ toliko ker si zares lačna. Danes večina ljudi svoje težave rešuje s hrano… najrazličnejše težave. Stress, strah, nervoza, dolgčas… nin še nešteto ostalih izgovorov je zakaj toliko jemo.
Tvoj velik apetit se začne v tvoji glavi, torej psihi… nekaj povzroča tisti velik apetit. Bodi iskrena do sebe, in naslednjič ko pograbiš hrano… se vprašaj zakaj si v resnici to storila… ali zato ker je čas za naslednji obrok?… ker če ni, ne moreš biti lačna… zakaj torej to počneš, ti kaj manjka.
V trenutku, ko torej pograbiš tisti nepotreben obrok hrane pričakuješ takojšnjo potešitev… oz. z hrano želiš nekaj nadomestiti, ali pa se zamotiti, ne vem kaj je razlog… ampak tvoj izgovor je zmeraj enak. Sama sebi dopoveduješ da ješ toliko ker si lačna, v resnici pa sebi lažeš… ne moreš biti lačna, če poješ koliko telo potrebuje, vse kar je preko tega… to ni lakota.
Pa ne misli, da sem se zdaj glih v tebe pičil… saj to velja za čisto vse, ki imajo težave z viškom kilogramov.
Vsi rešujejo težave z hrano, potem pa je izgovor za težave hrana. Saj hrana ni nič kriva, hrano večina ljudi zlorablja… pa še za izgovor jo ima kasneje. Kriva ni hrana, krivi smo mi sami. Saj hrane ne skače nam v usta, ampak si jo sami prinašamo k ustom.
Vsak mora pri sebi razčistit, zakaj to počne… ni lakota, ni preutrujenost, ni to, da ste brez energije.. te izgovore kar črtatjte iz svoje glave. Poskusite najti kaj boljšega za izgovor… najdite resnično opravičljiv izgovor za vaše početje če lahko.
Vsak ki je zdrav, nima torej kakšnih zdravstvenih težav… izgovora ne more imeti. Ker edini razlog za to da se nekdo redi je neuravnotežena prehrana, ta pa je posledica napačnega načina življenja.
Ampak vsakega, ki ima prekomerno težo… vsak najde izgovor, kako je to mogoče.
Izgovora ni če ste zdravi. Vsak, zdrav človek zavestno počne kar počne… in rezultat je temu primeren. To je pač kruta resnica, ki jo je težko sprejeti… da niso krivi drugi, ni kriva hrana… ampak edino mi sami smo krivi.
Čas je da vsak začne razmišljati, kako bi lahko spremenil način življenja na bolj zdravega, ker potem bodo vsi problemi z odvečno težo izpuhteli.
Malo sem se oddaljil od tvojega vprašanja Mia… njosečnost je seveda poseben primer. V času nosečnosti, ni dobro delati restrikcije hrane… vseeno pa lahko pazite, da vaš izbor hrane niso sladkarije, maščobna hrana in ostale veste sami katere, preveč kalorične jedi. Če bo vaš izbor hrane zdrava hrana, potem ste že naredili veliko dobrega tudi za otroka… ne le zase. Po porodu pa morate najbolj paziti, da ne jeste enako količino hrane kot v času nosečnosti… takrat namreč, naenkrat porabljate znova dosti manj kalorij, kot v času prd nosečnostjo. Čimprej po porodu, ko bo to možno, se je treba postopoma začet ukvarjat z športom. Živeti čimbolj zdravo in aktivno, to vsak ve kaj pomeni… le pridržuje se tega malokdo.
Lep pozdrav,
Goran
HEj Čao!
Sej ne bi kej dost pisala,tale hujšanja in diete gor al pa dol- itak nisi nikol cist zadovoljen, sam Goran in velik ostalih deklet tlele se mi zdi, da cist pretiravate! Pretiravate z vsemi zmrznenimi LCA jogurti z 0,001% maščobe namesto sladoleda (KI JE BTW FUL ZAKON, ce ste pozabili) pa čist nč čokoladic,keksov,čipsa… ja hudiča sej zakva pa pol sploh delajo vse te mamljive zadeve?? Najbrš res za to, da se jim izogibamo a ne?OK sej ne rečm če mal paziš na količino ampak ČIST NIČ!!!
Ah folk vi se rajš bl posvetite rekreaciji (ki je lahko tud brez useh tistih mučilnih naprav in laufanja… ZLO zabavna in pokuri VELIKO kalorij.npr. sex,biti s partnerjem par urc nekje u miru-tuki sigurn ne mislš na hrano!!)… skratka ne se preveč ubadat s štetjem kalorij kr pol itak postaneš obseden!
Vem iz lastnih izkušenj vse to in zdej živim po novem načinu-več sproščenega življenja,zabave,ljubezni,žurov (ja tud alkoholna pijača pride vmes,ki vem da je ful kalorična sam jebat ga-če hočeš bit nasmejan v dobri družbi pač ne morš cel večer sedet ob kozarcu vode!).. in jem vse od A-Ž tud ponoč se včas najem piškotov,čokolade… pa nimam kej preveč slabe vesti kr nasleden dan se itak vse ‘zgliha’.
no to je v bistvu vse,odločitev je vaša sam ne bit preveč strogi do telesa kr telo ni narejeno za mučenje ampak je vaš ponos, brez katerega ni užitkov!
LP veronika
Veronika,
Vsak lahko živi način življenja kakršen misli, da mu odgovarja. Ti si se sprijaznila s svojim načinom življenja… sprejela si stvari kot so ampak.
Ne govorit naj mi ne bomo prestrogi do svojega telesa in naj ga ne mučimo. Če kdo muči svoje telo si to Veronika prej ti. In to se ti bo nekega dne tudi poznalo. Tako kot se bo poznalo vsem tistim, ki so se odločili za bolj zdravi način življenja kot je danes tvoj.
Nenehne zabave, alkohol… potem pa da ne greš lačna spat piškoti, čez dan kaj ti srce poželi… saj nisi napisala koliko let imaš. Zagotovo nisa kdo, ki skrbi za družino… imaš očitno pač veliko prostega časa na razpolago za vse naštete aktivnosti.
Mnogi tega luksuza nimajo, lahko si srečna če tebi zaenkrat vse tako lepo uspeva… bodi pa prepričana da čez nekaj let, boš pohlevno prišla na kakšen takšen ali podoben forum, in vprašala kako se znebiti vseh odvečnih kilogramov in celulita. Rekla boš, da ne veš kdaj se ti je vsa ta odvečna teža sploh nabrala… da saj prej si vedno vse jedla, kar si želela pa se nisi nič redila… če imaš, najverjetneje imaš manj kot 25 let verjamem da imaš sedaj bistveno manj težav… ampak počakaj še malo. Boš videla kako gredo stvari svojo pot po 25 letu, če do 30-35 leta ne boš ukrepala ti bo potem dosti dosti težje porpavljati stare grehe.
Me zanima če boš takrat še vedno zunaj žurala cele dneve in jedla piškote, pa kaj ti srce poželi brez da bi se ti to poznalo na tehnici.
In potem te bom vprašal ali si še zmeraj enakega mnenja o tem kar si napisala.
Američani imajo največ debelih ljudi na svetu, ogromno jih je z 200kg in celo več… tudi ti niso mučili svojega telesa z zdravo hrano… in so kupovali vse dobrotee, ker saj zato jih pa izdelujejo ali ne?
Vse sladkarije in ostalo hrano delajo proizvajalci ne zato, ker je dobra, zdrava, ker jo potrebuješ… ampak samo zato, da bi ti imela manj denarja… oni pa vsak dan več. Tako, da se na koncu oni res lahko sladko smejijo…
Lep pozdrav,
Goran