Najdi forum

Težave z zaupanjem

Pozdravljeni.

S partnerjem.sva skupaj 2 leti, imava otroka.starega 3 mesece. Malo za tem ko se je otrok rodil sem po nakljucju ugotovila da si partner dopisuje s sodelavko (ki ima.prav tako otroka in partnerja), zmotilo me je ker mi je to skrival in sva se dogovorila da preneha z dopisovanjem. Cez cca 2 meseca sem zopet po nakljucju ugotovila da si je se vedno dopisoval z njo in brisal pogovore. Prisega, da je bilo vse le na prijateljski ravni in da je skrival zato ker ni zelel da bi bile tezave in bi bila jezna, ima pa baje tak vzorec obnasanja prikrivanja oz. olepsevanja stvari ze iz otrostva. Potem sva se dogovorila da imam dostop do aplikacije kjer si je pisal z njo in mi je obljubil da bo koncal s tem. Bilo je ok cca 2 tedna potem pa mu je ta sodelavka zopet zacela posiljati slike. On se na slike ni odzival ona pa je se vedno vztrajala, kasneje mu je zacela posiljati (po mojem mnenju) neprimerne slike (npr. sebe v ogledalu v neki naguzjeni pozi, svoj trebuh ker telovadi,…), tudi na te slike se moj partner ni odzival. Zatrdil pa mi je tudi da mu prej nikoli takih ni posiljala. Zmenila sva se tudi da se malo pocakava in ce ne bo dala miru ji bo napisal naj neha s temi slikami. Naj povem da imam sama tezave z zaupanjem ze iz preteklih slabih izkusenj in mi je ta izkusnja zdaj se toliko bolj obremenjujoca. Partner se trudi, je pripravljen vse naredit da resiva razmerje in mi prisega da ni imel nic z njo in da tudi ni imel namena, da je bilo vse prijateljsko. Tudi opravicil se mi je ze velikokrat in priznal svoje napake. Partnerju do neke mere poskusam zaupati saj nisem opazila kaksnih posebnih sprememb v njegovem obnasanju ki bi lahko nakazovali varanje in pa kolikor ga poznam ne vrjamem da bi mi to naredil pa tudi nevem ce bi se toliko trudil da resiva zadevo, glede na to da sva imela ze ogromno prepirov in tezav glede te situacije pa se ni obupal nad vsem ampak bi rad resil razmerje.

Prosim za pomoc kaj lahko v tem primeru naredim? Kako ponovno zaupati partnerju? Kako se znebiti misli ki se mi porajajo po glavi glede te zenske?

Najlepsa hvala za pomoc.

Spoštovani,

glede na zapisano bi vaše dvome in omajano zaupanje ocenil kot ustrezno. Namreč za kvalitetno stabilno vezo je med partnerjema potrebna popolna iskrenost. Tega pri vama ni oz. ni bilo (skrivanje, brisanje). Samo na temelju iskrenosti je mogoče zgraditi zaupanje. Tega, da je partner dopisovanje skrival, sam ne bi uvrstil v kategorijo “me je zmotilo”, ampak med hude kršitve zaupanja. Kako lahko zadevo uredita in se s tem postopoma znebite sumov? Tako, da se kot dve odrasli dogovorita, da bosta med sabo popolnoma iskrena. Poleg tega pa partner izpolni še dodatne pogoje za ponovno vzpostavitev zaupanja po taki kršitvi. Te pogoje sem opisal tukaj: https://med.over.net/forum/tema/partnerske-tezave-2-22252197/

Če se partner odloči, da bo ohranil ta otroški način iskanja ugodja (prikrivanje, olepševanje) ter šibko pozicijo v smislu: “joj, sodelavka mi pošilja neprimerne slike, jaz pa sem bogi in nemočen ter lahko samo upam, da bo nehala”, potem zaupanja ne bosta mogla vzpostaviti. Vaši dvomi bodo ostali. Čustveno odrasla oseba sama doseže, da ji nihče ne pošilja neprimernih slik.

Lep pozdrav,

Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: uros@revitacenter.si url: revitacenter.si

New Report

Close