Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca težave in skrbi

težave in skrbi

Lep pozdrav!

Hvala za odgovor. Ali sem lahko potem brez skrbi glede morebitnih alergičnih reakcij na to kombinacijo antibiotikov. Da se bo verjetno pojavila driska me je opozorila farmacevtka in na to sem pripravljena.Nekje podzavestno pa me je strah da bi se ponovno pojavila alergija,zato imam občutek da me v grlu nekaj stiska????Kadar sem imela pri terapiji kakšen antibiotik (sicer zelo zelo redko ), mi je zdravnica preventivno dodala letizen.Ga smem v tej kombinaciji jemati preventivno zraven???

Lep dan….

Pri alergiji na lendacin čisto brez skrbi ne morete biti (zaradi hiconcila), žal 100% garancije, da ne bo prišlo do alergije ni v nobenem primeru jemanja katerega koli zdravila. Bolj smiselno, kot da si sami odredite letizen ob terapiji se mi zdi, da se pred jemanjem posvetujete z vašo zdravnico (omenjena kombinacija tudi ni edina možnost za odpravljanje te bakterije)
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni, 65 let imam, še vedno delam, fit in zdrav, če zanemarim holetserol 7,00, ki pade tudi na 5,9 in zraste na 7,2 in obiskala naj bi me gospa putika, mejno vrednost presegam za cca 10%, BOLI PA KOT H….

Prebral sem si nekaj člankov o tej nadlogi, in ugotovil, da ko putika napade določen del telesa, tam vztraja 14 ali več dni…

Pred osmimi leti, sem padel, zvin so rekli, po letu dni, ugotovili da gre za počeno kost, v katero se je zataknila strgana kita, ki je kost zarezala 1 cm globoko…

Sledila je operacija, potem sem dobil še vijak v gleženj za stabilizacijo, pa še mesojedo bakterijo…

Že pri operaciji, sem imel cca 5 cm veliko črno potpludbo, zgoraj na stopalu, pod prsti, cca mesec dni.

In zdaj, po teh letih, ugotavljam, da ta moja putika, nima ravno teže teh bolečin, ker se le ta premika po mojem stopalu. Po navadi najprej na sredini levega dela stopala, preseli se v gleženj, naslednji dan pod prste  stopala…Seveda sem laik, prosil vas bi, da me napotite na pregled nekomu, ki bo lahko pregledal žile na stopalu in morda ugotovil kaj se mi dogaja.

Ultrazvok, rentgen, nič se ne vidi, razen vnetja…

Zahvaljujem se vam za odgovor, še raje bi prišel k vam, če je to seveda možno….    Iztok

Pozdravljen, kar nekaj informacij in težav, ki pa niso nujno povezane med seboj. Če prav razumem, je glavna težava bolečina v stopalu. Te seveda lahko povzroča putika, tudi slabši pretok krvi teoretično (“periferna arterijska obstruktivna bolezen”), pa seveda okvara drobnega živčevja oz nevropatija in seveda še marsikaj. Vsaka od njih ima svoje značilnosti in neko osnovno usmeritev za kaj gre, da lahko že pregled pri osebnem zdravniku. Pri putiki laboratorijski ozvid in stopnja težav nimata ravno neke sorazmerne povezave, če vas skrbijo žile oz obstaja sum da so arterije slabo prehodne (npr če hoja poslabša težavo, mirovanje izboljša) je razmeroma dostopna preiskava že v zdravstvenem domu meritev gleženjskega indeksa

lep dan

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close