Najdi forum

že skoraj oesm mesecev sem čisto na tleh zaradi tega ker ne vem kaj je narobe z mano. Namreč vsakič ko se peljem z avtom sem čisto na koncu z močmi ter koncentracijo saj me je vožnje ter hitrosti ter nasploh peljati se neskončno strah. Vidim že kako letim iz ceste, kako mi avto pobegne dol iz ceste, pri tem pa trpi telo in možgani. Potim se, tresem, ustavljam avto, diham globoko, ter si mislim saj zmorem pa očitno ni tako. Kaj naj storim saj se mi meša od tega strahu pred vožnjo. Pomagajte ter svetujte.

Spoštovana Nataša,

ker je jemanje večine anksiolitikov nezdružljivo z vožnjo, bi vam v začetku svetoval metodo preplavljanja, v kateri sem že večkrat pisal na tem forumu (poglejte!), sicer pa vam bo lahko psihiater med zdravili, ki se uporabljajo proti fobičnim stanjem izbral tistega, ki na vožnjo nima izključujočega vpliva. Po vsej verjetnosti bo treba začeti intenzivno in dovolj dolgo trajajočo psihoterapevtsko obravnavo, ki bo izluščila realne strahove, ki so lahko podlaga vašemu strahu pred vožnjo.

Čisto podobno se je dogajalo meni, posebno če sem se vozila ponoči. Groza no, nevem od česa to nastane… Zakaj pride do tega strahu?

Ne se sekirat,
meni se je to zgodilo enkrat, ko mi je bilo slabo na cesti in potem me je bilo
naslednjič vsakič strah. Z avtogeni treningom se da marsikaj rešiti.
kar pogumno!

New Report

Close