tašča si je posrala svojo skledo
ko se že na tašče spraljate, moja je OK, a MATI boh pomagi!
mi smo čisto zmanjšali stike, ker to ni bilo za zdržat! kdor ne doživi, ne more verjet.
ja, najbolj pa boli, ko se spravlja mati in ata na moje otroke, mimo tega tudi sama nisem mogla. nekaj je, da meni govorijo traparije in delajo razlike med mano, sestro, da pa greš to prenašat na moje otroke, pa jaz tudi znorim. ravno to je bila pika na i, da smo stike praktično oklestili. seveda smo mi zdaj grdi, pa stike z ljubljenimi vnuki preprečujemo, pa nikoli jih ne pridemo obiskat. kdo je pameten, mu je vse jasno, zakaj je tako. ostalim pa ne potrebujem polagat računov!
srečno in nehajte se družit s temi strupenjačami. ni vredno psihe, zdravja!
v čem je problem?, 01.04.2013 ob 21:55
V tem:
Ni zastonj rek: Tašča mora biti tako daleč stran, da ne more priti na obisk v copatih. No, danes je menda že drugače, mora biti vsaj 15 avtobusnih ali železniških postajališč stran, pa brez avtomobila, če ga pa že ima, pa morajo vmes biti res obupne ceste.
Ne samo tašče. To velja tudi za lastnike nepremičnin, če si v najemu. Mora lastnik biti tako daleč, da ne more priti v copatih na obisk. Še povsod, kjer so bili lastniki 20 metrov stran, so bili problemi. Brez izjeme.
Pozdravljeni,
zanimivi so komentarji, pa sem se odločila, da še jaz napišem par besed.
Moja tašča bo stara 77 let, bila je vedno prijazna, očitno nisem opazila, da je tudi rada kaj pokomentirala a ne pred mano… slab odnos ima s svojim prvim sinom, zato je toliko bolj manipulativna do drugega (mojega moža). Ko ji je pred 4 leti umru mož, je postala depresivna, nesramna, zavrača naša povabila, ko jo povabimo na kavo, s tem, da živimo v isti hiši in mi pridemo k njej, ko ona povabi… Jaz se trudim, ampak zadnje čase mi gre že pošteno na živce to njeno obnašanje. Čeprav vem, da je osamljena, ne morem biti več prijazna z njo, ker vem, da je to ni več pravi zdrav odnos. Poskušam se ji izogniti, če se le da, da imam jaz svoj mir. Povedala sem ji že svoje občutke, pa imam občutek, da ji to še paše, da prav išče prepir vsak dan. Mož je sicer prijazen do nje, včasih ji tudi kaj pove, pa zaleže za čisto kratek čas.
V glavnem, mislim, da mora vsak narediti tako, kot čuti, se obnašati tako, da je sam zadovoljen, drugega pustiti pri miru, da ne seješ sovraštva in bolje, da se distanciraš kot pa vsak dan kregaš.
Hvala, ker ste prebrali moje občutke.
Lep pomladni dan.