Najdi forum

tašča si je posrala svojo skledo

Tašča se je že od vsega začetka do mene obnašala kot , da sem njena tekmica. Moža je velikokrat usmerila proti meni, on razdvojen, ni vedel, kam se naj da. Nikoli je nisem z ničemer užalila, vedno pa čutila, da je za njo že to žalitev, da se je nekdo pojavil v življenju njenega sina.
Nekoč mi je celo očitala, da ji ga hočem vzeti-pa lubi bog, kako ji naj vzamem sina,a se ne zaveda, da bosta vso življenje povezana, jaz pa sem mogoče samo mimobežen popotnik.
Seveda moram na žalost priznat, da se je mož zaradi taščinega natolcevanja velikokrat postavil na njeno stran ( ne vem zakaj se je sploh postavljal na katero stran), jaz sem seveda vedno bila tiho in nisem želela komentirat njenih izjav, ter upala, da se bo izkazalo, kdo je v tej “igri” nesramen.
Včeraj pa si je tašča posrala svojo skledo. Ker je ne želim obiskat (zaradi njenih nesramnih pripomb) sta včeraj odšla mož in otrok sama na obisk in tašča očita možu, da ona že ve kaj bi jaz rada, da je on več ne obiskuje. Takrat pa ji je mož povedal par krepkih in ji razložil, da sem šla jaz dvignit denar in mu ga dala, da sta lahko šla k njej na obisk. Mož je prišel do zaključka, da sedaj pa je tudi on ne bo več obiskal, ker se zaveda, da me je zaradi nje velikokrat po krivici obtožil.
Tako si tašče velikokrat s svojo nespametnostjo zaperejo pot do svojih otrok in vnukov-za vse pa so vedno krive snahe.

in zaradi tega, ker ste vsi skupaj malo otročji, otrok ne bo imel babice?

Mislim, da ste dolgočasne do podna. Vaše neodnose si rešujte same.

Zaenkrat sem samo snaha, ampak enkrat, upam, da bom tudi tašča.
Bog mi daj zrelo in čustveno stabilno snaho! Po vsem kar tu berem, bom zdaj naslednjih 10 let vsak dan molila, da bo moja snaha oseba, ki bo zrela, duhovno razvita, čustveno stabilna in predvsem samozavestna in pozitivna oseba. Ker kaj vse preberem, me je pošteno strah, da takih žensk v Sloveniji ni več!

Ko se bomo vse snahe začele zavedati, da so naše tašče matere naših mož in jih bomo kot take spoštovale ter ne bomo ves čas vpile “mi smo družina, mi smo družina, tašča ni družina!”, se bodo tudi tašče čudežno spremenile!

Ah, saj kolikor tu berem, se niti s svojimi starši ne razumete in ste jih odrezali iz življenja, kako naj se potem šele s taščami! S epa sprašujem, kakšni so ljudje, ki nimajo odnosa s svojimi lastnimi starši???!!!

To tudi mene zdaj skrbi. Do zdaj sem vedno možu prigovarjala naj jo gre obiskat, da je imela stike tudi z vnukom. Zdaj pa ne vem kako bo naprej. Jaz k njej ne grem, ker imam občutek, da nisem zaželjena, to mi je tudi dala večkrat jasno vedet. S svojim sinom pa naj sama razpuca, če jo bo obiskoval ali ne. Seveda ne želim, da bi otrok bil prikrajšan za babico, ampak tokrat bo morala ona pri sebi razpucat kaj si sploh želi.

Jaz pa sedaj nekaj razmišljam… Opazujem te enostarševske družine. Mati, ki ostane sama s sinom-mogoče tudi zato, ker je po rojstvu izključila moža.Ponavadi se na otroka bolestno naveže. Živi zanj in skozi njega. Prav ‘poroči’ se z njim. Onadva sta družina- vsi okrog so zlo..
Kaj pa to? Še kdo vidi to?

tega je polno. matke čustveno posiljujejo svoje sinčke.

blagor nam, ki imamo hčere. po vaše se njih ne da čustveno posiljevat. :)) je pa fajn, da ne bomo imele vse snah, ene čakamo na zete. ker se o njih nič ne piše tukaj sklepam, da so prvovrstno človeško seme.


Saj sama veš, ko gledaš hčere, se spomniš sebe. In natančno veš, da jih ne smeš dušit, saj jih zlahka zatreš. Izgleda da nastopi pri sinovih druga kemija. Da jih opazuješ, kot da so z drugega planeta:)

Ti si se cela posrala, ne samo sklede.
Za vedno, upam.

Tudi mene je tašča obsodila, da sem ji ukradla sina, nanj je bolestno navezana, odkar se ji je (pri sinovih 18ih letih) mož obesil, vedno lazi za njim, ker revček pač težko kaj sam naredi, ga vedno zagovarja – tudi pri nasilju nad mano – on pa ji je zvest kot cucek in obenem tako grozno zaslepljen, da ne vidi, kako z njeno izdatno pomočjo propada družina. Vedno je na prvem mestu njegova mama in njej njen sinko , čeprav prek trupel njegove družine, ki to v bistvu sploh ni več.
OPAZOVALKA – prav si napisala – taka mati živi skozi sina in zanj, vsi okrog pa so brezpogojno zlo… Zame je to zločin nad sinom, snaho in vnuki…


Saj sama veš, ko gledaš hčere, se spomniš sebe. In natančno veš, da jih ne smeš dušit, saj jih zlahka zatreš. Izgleda da nastopi pri sinovih druga kemija. Da jih opazuješ, kot da so z drugega planeta:)[/quote]

oh tudi s hčero se da odlično manipulirati, ji vsiljevati občutek krivde ker je mama sama (ne govorim o sebi), da se odrekla vsemu zaradi nje, da ji dolguje vse svoje življenje, skrb zanjo in ljubezen, jo izsiljevati in jo maltretirati s svojim dolgočasnjem, zafrustriranostjo, odganjati vse hčerine partnerje, jo pred drugimi blatiti in zaničevati, itd. ampak za odnos hči-mati na tem forumu nihče ne reče da zna biti uničujoč za otroka/hči, vedon se spravljate samo na odnos mati-sin. a ni to zanimivo?

Podni ste ker vam ni drugega kot da pišete o taščah. Hudo bogi je tale forum ratal. In ker si ti dvignila denar – si carica, ja, eno navadno mono maš doma in upam da se bosta kmalu vidva takole – za take neumnosti. A odrasli ste – samo vprašam ?! Očitno ni nobeden od vaju kajti odrasli, pametni ljudje vedo da ni strani – ampak je mama mama, žena pa žena. A še ne veste tega, aja stran moraš zavzet ?! Nisem vedla .

[/quote][/quote]
Ja, zanimivo:)) Moški izgleda sploh ne opažajo teh odnosov in ne pišejo. Takšne zlorabe pridejo na plan pri temah mati-hči.

Nisem zaradi tega carica,niti se ne počutim. Poanta je v tem, da mož ne bi imel za bencin, če ne bi jaz šla dvignit denarja in ne bi mogel obiskati tašče. Jaz sem ga nagovorila, naj jo gre malo pogledat in ker je rekel, da nima dovolj za tank, sem se ponudila, da grem dvignit denar, ki je še ostal na mojem računu. Ona pa mu potem želi vsilit mnenje, da si jaz želim, da je ne obiskuje.
Sedaj je videl obe plati medalje in mu je postalo jasno, da je tašča tista, ki nonstop nekaj najeda.

Jah mene je pa res škoda – da bi kot starejša oseba – povedala eni ki tako razmišlja – kaj pametnega. Da še vedno si carica – ker ne znaš usklajevati življenja. Kaj da ti človek reče . Dvignila si denar, dala otroku za bencin in da zmagala si. In kdo je v tej zgodbi – posrana skleda ?! A ste polnoletni – se vprašam ?!!!!!! Drugače v življenju vse laufa, ni problemov – razen da moraš ti dvigniti SVOJ denar za njegov bencin?!

Nisem zaradi tega carica,niti se ne počutim. Poanta je v tem, da mož ne bi imel za bencin, če ne bi jaz šla dvignit denarja in ne bi mogel obiskati tašče. Jaz sem ga nagovorila, naj jo gre malo pogledat in ker je rekel, da nima dovolj za tank, sem se ponudila, da grem dvignit denar, ki je še ostal na mojem računu. Ona pa mu potem želi vsilit mnenje, da si jaz želim, da je ne obiskuje.
Sedaj je videl obe plati medalje in mu je postalo jasno, da je tašča tista, ki nonstop nekaj najeda.[/quote]
Ja, vsaka palca ima dva konca. Vedno te udari nazaj. Saj vem, da si hotela povedati samo to.
Torej, ne delajmo slabega, se vrne! Vsakemu!

tega je polno. matke čustveno posiljujejo svoje sinčke.[/quote]

bolano razmišljanje. A naj 25 let živimo v hiši kot neki sosedi,samo zato,da bo prav ženski,ki jo bo pripeljal.??Tudi naš sin je edinec pa ni dneva,da njegova punca z mano nebi popila kave.Ko gresta ven,da se mi ne pride pokazat.Če kaj kupi,prvo do mene itd.itd…. pa jo jaz ne vabim.Skratka, pride več k meni,kakor sin.

Končno nekdo dojel poanto posta. rek pa 100% velja.

Bravo. Končno si moralna zmagovalka.
Lepo bi bilo, če bi ostala moralna še naprej. Ne vem kako pogosto taščo obiskujete, vendar ko se mož pomiri in mine dovolj časa da tudi tašča razmisli malo o sebi, jo probajte vsi skupaj spet obiskat. Če se njeno vedenje ne bo nič spremenila, verjetno moža ne bo teško prepričati, da je ne obiskujete več tako pogosto.

Če ste daleč narazen je čisto razumljivo, da jih ne obiskujete pogosto. Moji starši so tudi 100km stran in gre pol tanka bencina. Radi vidijo, da jih obiščemo ampak še nikoli niso očitali, da jim ne vozim vnukov oz odtegujem. Mogoče zato, ker mlajši brat še vedno živi doma. Ali pa ker sem se na svoje odselil še preden sem se zaljubil? Kdo ve.

Malo offtopic. Jaz ne razumem kaj imate na monu toliko problemov z taščami. Jaz z mojo celo živim pod isto streho in gre čisto ok. Je pa res pravo nasprotje moj oče. On se je baje takoj z svojo taščo skregal, pa tudi moja mu gre v nos in je ne mara prav preveč.

New Report

Close