Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija tabletke daylette

tabletke daylette

Samo ce vzamem 2 beli tableti naenkrat (eno normalno in eno po tem ko bruham) potem bo skatlica tako rekoc 23+4 tablet in se mi bo mens.cikel skrajsal in bom mens.dobila po 23 in ne po 24 dneh. Je tako?

Tako je.

Pozdravljeni, ze pol leta jemljem daylette. Ta mesec pa sem želela dobiti prej menstruacijo in sem spustila zadnje štiri bele tablete in pričela s placebo, sedaj nadaljujem z novim zavojem. Ker v času jemanja placebo tablet nisem dobila odtegnitvene krvavitve, me zanima, ali je velika verjetnost, da sem noseča? Naredila sem test nosečnosti, pa je negativen (mogoče prehitro, ker sem včeraj vzela prvo belo tabletko iz novega zavoja. HVala za vaš odgovor.

Pozdravljeni!

Verjetnost nosečnosti se ni spremenila.

Matjaž

Hvala za hiter odgovor, super ste

Dober dan!
Mene pa zanima, po 9. tabletki sem bruhala in nadomestne nisem vzela, vzela sem 10. naslednji dan po navodilu.. pise da med 8. in 14. tableto zascita naj nebi bila zmanjsana tudi v primeru pozabljene tablete.. jemlem jih naprej po navodilu pozabila je nisem nikoli razen te “izbruhane” v 2. tednu

Dan!

Kaj vas zanima? Tveganje za nosečnest se ni povečalo.

Matjaž

Hvala za hiter odgovor, zanimalo me je za povecano tveganje za nosecnost.

pozdravljeni!
Tabletke vzemam ze leto pa pol in nikoli tezav z njimi. sedaj pa sem zaradi dopusta vzela belo tabletko iz naslednjega ovojcka, vendar se mi je krvavitev vseeno pojavila. ker se mi to ni zdelo prav sem vzela rajsi zeleno tabletko, vendar se mi je krvavitev ustavila. zanima me kako dalje vzemati, glede na to da imam grozne krce.
hvala za pomoc

Pozdravljeni!

Zakaj ste zaradi dopusta vzeli belo tableto? Kaj je (bil) vaš namen? Kaj oz. zakaj se vam ni zdelo prav, da se je pojavila krvavitev? Kaj naj bi imeli krči pri vsem tem? Torej, če hočete preprečiti krvavitev, potem jemljite bele tablete in upajte, da se bo krvavitev ustavila oz. se ne bo znova pojavila. Če želite dobiti krvavitev, potem jemljite zelene tablete oz. ne jemljite nič naslednjih 4-7 dni, nato pa začnite z novim zavojčkom.

Matjaž

Pozdravljeni
Že 4. mesec jemljem daylette. Prvi dve menstruaciji sta bili zelo šibki, krvavitev se je pojavila že pred jemanjem placebo tabletk. Prejšnji mesec menstruacije sploh ni bilo in po nadaljevanju belih tabletk, se mi je 16. dan pojavila krvavitev kot kar močna menstruacija. 19. dan sem začela jemati kar placebo t. . Krvavitev pa se kar nadaljuje, sedaj ze 6. dan in tudi ni videti, da bi se končala (se nič ne zmajšuje)….??? Kaj bi lahko šlo narobe, kaj naj storim…?

….še too….naredila sem test nosečnosti, bil je negativen!
Lp….hvala

Pozdravljeni!

Placebo tablete seveda nimajo vpliva na krvavitev oz. je ne ustavljajo. Sedaj najbrž jemljete aktivne? No, saj kaj dosti druga ne morete narediti. Lahko nekaj dni jemljete dve na dan, da se krvavitev ustavi. Če se bo tak nered nadaljeval, se oglasite pri G, da zamenjate KT z drugimi.

Matjaž

Pozdravljeni, tabletke daylette jemlem ze skoraj 5 let, danes pa se mi je zgodilo da sem eno vzela prehitro.
Včeraj zvečer, ob osmih kot ponavadi, sem vzela 7. tabletko. Danes zjutraj, okoli devetih, pa se mi je zgodilo, da sem pomotoma vzela še 8 .tabletko, ki bi jo morala še le danes zvečer. Kaj naj sedaj naredim? Vzamem zvečer katero od tabletk? Ali jutri nadaljujem z 9.? Se pri tem poveča možnost zanositve?
Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Jaz bi vzel kar 9. tableto po vrsti. Nič ne bo narobe, če ste vzeli 2 tableti v roku 24 ur.

Matjaž

Pozdravljeni, imam eno vprasanje in sicer tabletke daylette uporabljam ze 4.5 let, do oktobra 2018 nisem imela nobenih tezav, sedaj pa se mi vsake toliko casa med jemanjem belih tabletk pojavi gosta sluz, vcasih obarvana s krvjo, uz jajcnikov,ledvic,mehurja je bil vredu, zanima me ce je mozno da se te krvavitve pojqvljajo ker ze tako dolgo jemljem tabletke, hvala

Morem pa povedati da sem vzela ta mesec 3tabletke naenkrat, ker so mi na dopustu vse ukradli torej se tabletke zraven

Pozdravljeni!

Ljudje se z leti spreminjamo. Kar nam je ustrezalo 4-5 let nazaj, nam danes morda ne več. Enako je s KT. Opravili ste UZ preiskave, ki niso pokazale nič sumljivega, zato se ne bi vznemirjal zaradi teh vmesnih krvavitev.

Matjaž

Pozdravljeni!

Jemljem Daylette. Včeraj sem vzela 9. in sem po 2 urah bruhala. Zanima me, ali lahko danes ob uri vzamem 10. tabletko kot da se ni nič zgodilo, ali moram to izbruhano nadomestiti (torej danes vzamem 2) in se mi s tem skrajša čas jemanja za en dan? Zanima me tudi ali se je zaščita pred zanositvijo zmanjšala in je potrebna dodatna zaščita ob spolnem odnosu ali ne?

Že v naprej hvala za odgovor!

Pozdravljeni, ob bruhanju se nadomestna tableta vzame takoj, ne naslednji dan, zato nadomeščanje zdaj nima smisla. Ker je do napake pri jemanju prislo v 2. tednu, dodatne zaščite ne rabite.

Matjaž

New Report

Close