Šum na srčku
Jure, kaj ni jasno? Kardiolog, ki te je gledal, ti je povedal vse! Vse je ok, lahko živiš brez skrbi in omejitev. Vsaj jaz to tako razumem…
Pozdravljeni !
dajte prosim vas razložite mi ta izvid
Stanje po zaprtju subaortnega defekta interventrukilarnega septuma s prolapsom desnega koronarnega lističa aortne zaklopke.
SCCL:Defekt je zaprt.Funkcija aortne zaklopke je normalna.Aortne regurgitaije ni.Nakazana je koncentrična hipertrofija levega ventrikla(sem aktiven športnik).Normalna velikost in funkcija levega ventrikla.Normalna velikost in funkcija desnega ventrikla.
ZAKLJUČEK: Stanje je dobro,ugotavljam da je dobro kirurško opravlena napaka.Funkcija aortne zaklopke je dobra.
Posebnih omejitev s strani srca niso potrebne
Na podlagi izvida me zanima kaj pomeni koncentrična hipertrofija levega ventrikla ? sem aktiven športnik pa me zanima ali je to slabo za mene ?
Tude me zanima ali imam kakšne omejitve glede športa na podlagi tega izvida ?
LP in prosim za čimprejšni odgovor
hvala
Marko, tudi vam odgovarjam enako kot Juretu! Kaj tu ni jasno?
Izvid je nazoren, verjamem, da je bila takšna tudi razlaga kardiologa. Menda ne pričakujete, da bom lahko na podlagi povsem jasnega izvida, ki ste mi ga poslali, zaključil kaj drugega, kot je zaključil kolega oz. kolegica, ki vas je pregledal in izdal izvid?
Če pa ste še vedno v dvomu, boste dvom rešili samo v pogovoru s kardiologom, ki vas pozna!
Lep pozdrav,
Odvisno, seveda, od vrste napake in operacije, ampak, načelima normalna.