Najdi forum

Stres zaradi službe

Zdravo. Od kar imam novo službo, sem zelo pod stresom. To je že cca od začetka februarja. Gre za dosti odgovorno službo, ter izmensko delo, torej je bioritem še bolj razbit. Nikakor se ne morem odklopiti od službe, brez heca ampak 95% sanj, ki so skoraj vsak dan ali pa vsak drug dan se mi sanja o službi, zato me tudi ponoči malo vse skupaj mori ker se zbujam zaradi tega. Poslabšano imam tudi aritmijo srca, nimam enakomernega bitja srca in sedaj se mi zdi da je še slabše.

Zanima me vaše mnenje kaj narediti, kako pozabiti na službo in pa predvsem me zanima, če mi stres, izmensko delo in vse to lahko zelo poslabša srce oziroma še prej privede do težav.

 

Hvala.

Lep pozdrav

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovani,

kienti, ki se srečujejo s prekomerno izčrpanostjo ali izgorelostjo, večkrat poročajo o sanjah, povezanih s službo. Podobno velja za motnje srčnega ritma.

Kaj narediti?
Naprej priporočam obisk osebnega zdravnika s ciljem, da se izloči možnost telesnega izvora vaših težav. Podrobneje postopek ravnanja opišem tukaj: https://med.over.net/forum/tema/ne-vem-kaj-mi-je-2-22254712/

Kako pozabiti?
To, da ne morete pozabiti ter da opisane vsebine vdirajo v vaše sanje in kratijo spanec ima svoj namen. Zato ne priporočam cilja pozabiti. To se začasno v določeni meri da doseči s psihotropnimi zdravili, recimo antidepresivi, majhnimi odmerki antipsiohotikov, pomirjevali itd. Vendar na ta način izvor težave le potlačimo in posledice odložimo. Veliko bolj priporočljivo je resno zagristi v težavo in odpraviti izvor. Tudi izhodišča za ta proces so podana na zgorni povezavi. Lahko si pogledate še naslednje povezave:
Bolniška zaradi izgorelosti

Posledice izgorelosti

Bolniška zaradi izgorelosti 2

Ali lahko zelo poslabša srce?
Na to vprašanje, bi lahko odgovoril s provokativnim vprašanjem: A, če le malo poslabša srce, boste pa vztrajali na tej poti? No, gotovega odgovora na vaše vprašanje nimamo. Študije kažejo, da dolgotrajna izpostavljenost intenzivnemu stresu (kar so v resnici intenzivne čustvene reakcije) zvišuje verjetnost pojava blezni srca, poleg tega pa še vrste drugih telesnih in duševnih bolezni.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

New Report

Close