Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija STRAH PRED ZOBOZDRAVNIKOM

STRAH PRED ZOBOZDRAVNIKOM

Pozdravljeni,

zobozdravnik sam presodi kdaj je potrebna anestezija, samo recite mu, da si želite brezbolečinskih posegov. Če se z njim ne morete pogovoriti, pač ni pravi zdravnik za vas.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

lep pozdrav vsem,

kar 15 let nisem bil zobozdravniku in verjemite mi, nujno je da greste čim prej!!!! Ko sem se odločil da grem, me ni nič bolelo. Največji strah je bil tisti preboj, zobar JA ali NE. Ko vidiš da na koncu NE iti k zobozdravniku sploh ne obstaja je odločitev še toliko lažja!

Imel bom kar nekaj posegov v zobe. Nekaj sem jih že imel… Vesel pa sem, da imam resnično potrpežljivega in razumevajočega zobozdravnika!

Vem, da je še kdo tak kot jaz, zato vam bom napisal kar takole – Še zdaleč nisem doživel pr zobozdraviku vse kar moram in kar bi lahko. Strah je res lahko velik in če kdo razume nekoga, ki ne zbere poguma za zobozdravniški stol je to vedno posledica premnogih dejavnikov in včasih ne samega strahu!

Kako se jaz mirim glede zoozdravnika danes? Prvo kot prvo ne bom umrl na stolu 🙂 in drugo kot drugo vesel sem, da lahko živim v 21. stoletju , kjer je strokovnjakov malo morje, znanja je ogromno, pa še metode so veliko bolj humane kot 100 let nazaj!

Meni osebno je bil natežji moment nekomu pokazati moje zobe! Občutek da te lahko neko poniža ali da se počutiš osramočenega… No to jaz nisem doživel! In vesel sem tega.

Zato kar zberite pogum in se vsedite na stol… Poiščite nekoga, ki mu boste 100% zaupali, vse ostalo pa že bo…

pa srečno!

Pozdravljeni.

Sem stara 12 let. Zelo se bojim zobozdronikov, odkar so mi pri9-ih letih letih spulili 4 zobe nato 1 in še enega. Načelno imam zelo lepe zobe, saj sem bila 1. na šolskem tekmovanju v čiščenju zob. Te pa povsem ratumem saj ne poznam človeka, ki rad hodi k zobarju.

Bodite pogumni KOkica

Pozdravljeni,

malce si preberite kaj je bilo napisanega v rubriki strah pred zobozdravnikom. Poiščite si primernega zobozdravnika, ki si bo vzel dovolj časa za vas. Skoraj vsi posegi v stomatologiji so dandanes lahko neboleči.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med.
Zobna ordinacija Prenadent
tel. 040 934 000
http://www.zobozdravstvo-prenadent.si
http://www.informacija.net/zobna-ordinacija

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Že dolgo me bolita dva zoba. Star sem 14 let, zelo se bojim zobozdravnika. Znama me pri kolikih letih ti lahko da zobozdravnik lokalno anestezijo, ali je plačliva?

Pozdravljeni,

lokalno anestezijo lahko dobite brez problema, neplačljivo. Torej ne odlašajte z obiskom zobozdravnika.

Srečno.

Pozdravljeni ,

Rada bi vas vprašala glede mojega rent. ki sem vam ga priložila , no bila sem pri zobozdorvniku ki mi je rekel da tista 2 izpadla zoba ki sta na sliki da imata slabo korenino in da nemore nič iz tega narediti in da jih lahko samo izpuli če pa mi želi narediti mostiček pa mora začeti pri enki da bi lahko naredil mostiček torej narediti bi moral od enke do zadnjega zoba torej 5 zob , vmese pa mi nemore narediti mostiček vzrok pa je ker imam na levi strani – zraven izpadlih zobov umeten zob ..zdaj pa me zanima ali mi zavorovalnica to krije ali moram sama plačati saj mi je zobozdrovnik rekel da moram za to sama plačati in okrog 1500 eur , zdej pa nevem kako naprej saj je 1500 eur kar veliko + tega pa zavorovalica nič ne krije ampak vem da rešitve ni saj sta zoba kar na vidnem mestu ko se nasmejim in me kar malo moti .Zdej pa me zanima vaše mnenje glede moje slike in glede tega kar mi je zobozdrink naročil oz rekel.
Upam da ste razumeli moja vprašaje ker neznam preveč razlagati o tem.
http://shrani.si/f/3C/OG/3TcevXiT/img026.jpg
Najlepša vam hvala za odgovor.

Lp

http://shrani.si/f/3C/OG/3TcevXiT/img026.jpg

Pozdravljeni,

žal vam brez pregleda ne morem odgovoriti na vaše vprašanje; bilo bi lahko zelo zavajajoče.

Srečno.

Vprašanje za: premagajte strah – izplača se ter simon5000 ali koga drugega ki ima informacijo:
Mene pa zanima, kam si šla – torej h akteri zobozdravnici da ima koncesijo in je razumevajoča, saj se tudi jaz že odpravljam nekaj časa in zaradi vseh naštetih razlogov (odlašanja, premagovanja strahu in sramu) še nisem zbrala poguma. Pa tudi nimam pojma kakšni stroški bi me čakali, če grem privat.

Hvala za infromacije

Naj še jaz povem svojo zgodbo. Strah pred zobozdravnikom je nepopisen. negativne izkušnje sem dobila iz otroštva in k zobozdravniku nisem šla, če le ni bilo nujno. Sedaj sem stara 25 let in do pred kratkim zobozdravnika nisem obiskala več kot 7 let. Prejšnji teden sem bila pri njem. Dela ima kar polno in začel je spodaj desno. Takoj ko je začel vrtat me je že nevzdržno bolelo. Vprašal me je, če mi da injekcijo, seveda sem bila olajšana, sem takoj rekla da ja. Pa me piči dvakrat, malo sem se vsedla, da je vse skup prijelo. Nato se vsedem nazaj na stol, in on meni začne delat. Dobila sem začasno plombo, v bistvu sploh ne vem kaj mi je delal vse. Seveda nisem čutila nič in sem bila prav vesela. Po 50tih minutah dela, se pogledam v ogledalo in vidim da sem zelo otečena v lico. On pravi, da mi je verjetno žilica počila oz da me je mogoče pičil ravno v živec, da bo oteklina izginila do večera in da naj dam takoj led gor, ko pridem domov. Super. Dam jaz led gor, in brezglavo si ga tiščim več kot eno uro. NAPAKA. Prvo kot prvo, prizadeto mesto ne smeš hladiti več kot 10 min, drugo kot drugo je treba led ovit v krpo. Jaz sem si led držala več kot eno uro, ter neposredno na kožo. in kaj se je zgodilo? naredila sem si ozeblino 🙁 ne me kregat, sedaj tak vem kaj je bilo narobe. In imam flek na licu. Dobro.. oteklina meni ni izginila ne zvečer, niti naslednje jutro. Oteklina se mi je preselila celo dol proti levi čeljusti, in gor do ušesa. bolelo me je grlo in oteklina sama. Če sem se narahlo dotaknila otekline, sem čutila nekako tako, kot če bi stiskali vrečo drobnega peska, in slišalo se je rahlo pokanje. kaj bi naj to bilo ne vem. Ne vem ali je bila to reakcija na injekcijo, če sem elergična na anastetik, nimam pojma. Grem jaz k dežurnemu zobozdravniku, ki me je seveda najprej okaral zaradi ozebline, potem pa mi pregledal zob in ne vem zakaj mi ga je ponovno gor odprl, brez kakršnega koli protibolečinskega sredstva. Priznam, da sem kaj jokala na stolu, tako me je bolelo. dal mi je noter zdravilo, nazaj zalil in dobila sem antibiotike. Sedaj je oteklina izginila, ozeblina še je vedno vidna, zob me ne boli več. Ampak sedaj se moram spet z svojim zobozdravnikom dogovorit, kdaj pridem na pregled, da vidi, kaj je bilo narobe in da mu predam list od dežurnega.
In kako potem naj človek, ki že tako ali tako ima nenormalen strah pred njimi in potem še s tako grdo izkušnjo gre in se opogumi??!? Najraje sploh nebi več šla nikoli. Ne vem kako bom držala še vse nadaljno zdravljenje/popravljanje zob, če mi več nebo smel dati protibolečinske injekcije 🙁 groza me je

Lep pozdrav,tudi jaz sem ena izmed tistih,ki imajo dobesedno fobijo pred zobozdravniki.Na pregledu nisem že bla kar nekaj let in zobje so katastrofa.Prednja dvojka mi manjka in korenina je še prisotna.Strah pa je prevelik in me je groza če samo pomislim da bi morala it.Vsaka vem da me bo nadrla,kje sem hodila tako dolgo,ker verjetno ni zoba ki ne bi bil potreben popravila.Druga stvar pa je ta,da nisem finančno sposobna kar se tiče nadomestkov oz.protetičnih stvari.Vsakokrat,ko sem sedela na stolu,sem se onesvestila in tako so minevala leta.Moj strah pa izvira iz otroštva,saj je v šoli bila zobozdravnica,ki ni bila za ljudi,ampak dobesedno za živali. ( s tem mislim njeno grobost in delo brez protibolečinskih sredstev).STRAH PA JE NA ŽALOST VEČJI OD POGUMA IN NE VEM KAKO SE GA ZNEBITI :/

Pozdravljeni,

ja, do zobozdravnika boste morali iti. Le ta vam bo v najslabšem primeru dal napotnico za poseg v splošni anesteziji, v boljšem primeru, pa vam s pomočjo lokalnih anestetikov saniral zobovje. Najslabše bo, če boste še naprej čakali in nič ukrenili.

Srečno.

Zdravo!

Študiram v Ljubljani in s sošolkama delamo prispevek o strahu pred zobozdravnikom. V prispevek želimo vključiti čim več izkušenj, povezanih s strahom in obiski pri zobozdravnikov (te izkušnje so lahko pozitivne ali negative). Na forumu sem prebrala kar nekaj zanimivih izkušenj, zato bi bila zelo vesela in neizmerno hvaležna, če bi bil kdo od obiskovalcev pripravljen svojo izkušnjo deliti še pred diktafonom. Prispevek ne bo nikjer objavljen, gre zgolj za študijsko nalogo. Morebitne zainteresirane prosim, da nas kontaktirajo na mejl: [email protected]
Hvala že vnaprej! 🙂

Pozdravljeni.

Grozno se bojim zobozdravnika in nisem bila pri njem ze 3 leta. Na spodnji trojki imam luknjo od kariesa sedaj pa se je vnela dlesen pod zobom iz iz luknje izteka gnoj. Bolečina je šla tudo na vrat.
Prebrala sem o lasarju pa me zanima ce se to da popraviti z njim? In koliko približno bi stalo.
Zanima me tudi ali je vaša ordinacija samo samoplačniška ali vzamete tudi na koncesijo? (Nekaj samoplačniško nekaj na zavarovalnico)
Hvala za odgovor

Pozdravljeni,

vaših problemov laser žal ne bo rešil. Pomembno je le vaše samoprepričanje, da morate zobe sanirati. Če želite priti na pregled v našo ambulanto, se lahko naročite prek tel.številk.

Srečno.

Pozdravljeni,

tudi jaz se srečujem z morečim strahom pri zobozdravniku. Strah, ki se pojavlja, je iz razloga: ko sem obiskovala nekje 4 razred osnovne šole, sem imela zelo staro zobozdravnico, ki je delala kar površno, vsako njeno delo z zobmi je bolelo. Tudi videla je slabo. Protibolečinske injekcije mi še ni prav iztisnila, mi je že izpulila zob, pri tem pa mi precej poškodovala dlesen (odtrgala). Nekaj časa sem bila otečena. Zaradi tega imam nenormalen strah. Nazadnje sem bila pri zobozdravniku 3 leta nazaj… Potem sem si poiskala drugega zobozdravnika, ki je samo neprijazno govoril, in kaj si mislim, da imam takšne zobe… Imela sem malce okrušen zob, katerega mi ni hotel popraviti-ozdraviti.. bil je zelo grob. Od takrat nisem bila več pri njemu. Imam zelo slabe zobe in me je zelo strah, kaj bo v nadaljne. Zelo si želim imeti lepše zobe ampak strah je prevelik, da bi se sprehodila do ordinacije. sem brez 4h zob, dva imam poškodovana… zelo me je strah, ker vsak zobozdravnik samo nerga in krega, namesto da bi pomagal, sa je v službi da dela in ne da straši paciente.
Sedaj me nekaj zanima še.. stara sem dvajset let in študiram… Ali moram storitve pri zobozdravniku plačati, ali ne ker se šolam še?

Lepo prosim za lep odgovor.. 🙁 hvala.

Pozdravljeni,

morda ste pa res imeli smolo z izbiro zobozdravnika. To vas ne sme odvrniti od tega, da si vendarle poiščete primernega zobozdravnika, ki vam bo saniral zobe. Svetujem vam, da to naredite čimprej, saj vsako odlašanje vodi v vedno večje težave, bolečine in tudi stroške saniranja zobovja.
Če ste zdravstveno zavarovani, vam ZZZS krije določene storitve v zobozdravstvu; o tem se lahko informirate na njihovi spletni strani, pa tudi izbrani zobozdravnik vam je dolžan pojasniti kako je s tem.

Srečno.

živjo 🙂
mene je pač strah pred zobozdravikom in ko pomislim da sem naročena k njem me začne bit tko strah in pač se bojim vsega kar mi z zobmi delajo ceprov imam en zob na zdravljenju in mi zobozdrAvnica dopoveduje da ne bo nič bolelo mi postane kar slabo ko pomislim na tisto ambulanto in stol in vso tisto opremooo ………….. grroza . Kot mnoge druge me je strah tudi da me bo nadrla zakaj to zakaj ono , sama si si kriva ker je mooja zobarica prav taka 🙁
LP

Jaz pravtako nisem hodil k zobozdravniku več let, dokler se mi ni zadeva hudo poslabšala. Govorim o migrenah, vročini 42°C cel teden itd.
Bilo je nevzdržno in konc koncev tudi nevarno! Torej za novo leto sem si zaželel, da bi zadevo podravil…

Pač ni bilo druge izbire kot stopit do zobozdravnika. Zaenkrat vse tako zgleda, da niti zobozdravnik ne more zadevo pozdravit. Enostavno bolezen je že preveč razvita. Najverjetneje bo treba na kirurgijo – na operacijo v LJ.

Kar mi najbolj pomaga je sigurno pomiritev. Nekaj v to smer pomaga že zobozdravnik – z odnosom in s pogovorom, 15min pred obiskom pa vzamem 1.- 2 tableti persena, da me pomiri. Grem tja dobesedno kot na ”špancir”…
Bodimo realni bolečine med posegi bodo verjetno vedno prisotne, ampak gre bolj za ”špikanje”… tiste prave bolečine pa bo zobar enostavno omilil z anestetiki – saj vedo kako se stvari streže…

Srečno

Pozdravljeni.
Stara sem 19 let in imam se od otrostva med zoboma v dlesni nekaj milimetrov majhen ostanek mlecnega zoba, ki gleda ven, a ga sama ne morem izpuliti. Zaradi zelo hudega strahu pred zobozdravnikom, le tega ne obiskujem saj na sreco nimam nobenih tezav oz. bolecin v zobeh, skrbi me pa le ta ostanek. Nazadnje sem bila pri zobozdravniku pred priblizno 7 leti in ze takrat so mi rekli, da mi bodo ostanek prihodnjic izpulili a si po tem nisem vec upala priti. Zanima me na kaksen nacin ti izpulijo le-take ostanke oz.ali je mozno tak poseg izvesti z laserjem (samoplacnisko)?
Najlepsa hvala za vas odgovor in lep pozdrav.

New Report

Close