stiskanje palca v pest
Pozdravljeni,
sem zelo zaskrbeljena zato bi vas prosila za vase mnenje. Imam 6,5 mesecev staro puncko, pri kateri zadnjih nekaj tednov opazam, da pogosto stisne palec v pest. Vcasih je palec zunaj, predvsem na levi roki pa je veckrat znotraj pesti. Pediatrinja nas je poslala na razvojno, ki pa bo zaradi dopustov komaj cez dober mesec dni. Rekla je, da zaenkrat ni nobenih drugih znakov, da bi bilo kaj narobe, ampak, da se lahko pokaze tudi kasneje. Seveda me zelo, zelo skrbi, da ni kaj hujsega narobe, zato vas lepo prosim za vase mnenje glede tega. Puncka po moji oceni mogoce malenkost zaostaja v razvoju, cca 3 tedne se obraca s hrbta na trebuh (v 95% samo na eno stran), s trebuha pa se ni se obrnila na hrbet. Sedi tudi se ne, sicer pa nogice daje v usta, rada pase kravice (tudi po pol ure na enkrat), igracke prijema, si jih podaja iz roke v roko, sama pije iz flaske, ipd. Vnaprej iskrena hvala za vas odgovor. Lp
Pomembno je, da razpre pesti, da prijema z obema ročicama. Če občasno stisne pest in palec v pesti, pri tem pa je opisan razvoj v redu, najverjetneje kaj hujšega ne bo. Poskušajte roko, ko drži stisnjene pesti, sproščati (božanje od komolca proti prstom), vzpodbujati prijemanje predmetov in počakajte na razvojno:=)