Najdi forum

Stiska samske mamice

Pozdravljeni,

Sem mlada samska mamica slabo leto staremu sinku. Žal sva z otrokom sama, njegov oče prihaja na stike v majhno stanovanje, ker živiva sama. Čeprav je otrok vse večji in vedno bolj sprejema svojega očeta, pa je moja stiska vedno hujša. Seveda sem na otroka zelo navezana in…zelo slabo se počutim, ko tole pišem… ampak mi je grozno, ko se otrok z očetom razume. Vem, da je to zanj dobro, saj ga bo slej ko prej želel sina odpeljati tudi k sebi in tudi prav je da otrok ima očeta, a vendar jaz to razumem kot da bo šel “stran od mene”. Zavedam se, da je to zelo grdo od mene, da sem sebična p****, ampak to so moji občutki… Imam nepredelane stiske glede bivsega in vem, da me to vodi v moje negativne obcutke in ovira v življenju. Ampak ne znam tega predelati sama. Rada bi si poiskala strokovno pomoč, da bi mi pomagala priti iz tega čustvenega dna…Čutim, da z vsakim njegovim obiskom tonem globje. Ne obvladam več svojih čustev, jočem, sem brez volje, komaj še zbiram moči, da sem pred sinom dobre volje, nasmejana… Sem tudi brezposelna, denarja ni veliko, brez partnerja… Kratko malo sem neželjen socialni problem, stigmarizirana tudi od bližnjih. Nimam nobenega, s komer bi se lahko o tem pogovarjala. Nihče mi ne stoji ob strani, ne jemljejo me resno. Najbrž ne rabim razlagati kako me drugi gledajo, ko jim povem, da sva s sinom sama. Takrat se še sama sebi gnusim. Izogibam se družbi, ker nočem vsakemu razlagat situacije in potem nadeti zaigran pogum in nasmeh, da sem dobro.

Prosim ce mi svetujete kje/kako poiskati brezplačno pomoč za ljudi v duševni stiski, kjer niso čakalne vrste dolge. Brezplačni telefoni so mi poznani, vendar bi raje želela osebni stik, če je le možno.

Hvala

 

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovani,

to, da ste prepoznali problem nepredelanih stisk in čustev, je že zelo veliko. Zavedate se tudi, da sami ne boste zmogli razrešiti svoje stiske in da boste potrebovali strokovno pomoč.

Nekaj možnosti, kamor se lahko obrnete tudi za brezplačno svetovanje:
– osebni zdravnik, ki vas napoti do psihiatra, psihologa, psihoterapevta;
– center za socialno delo, kjer nudijo psihosocialno pomoč;
– psihoterapevtska pomoč pri Univerzi Sigmunda Freuda: https://www.sfu-ljubljana.si/sl/novice/brezplacno-telefonsko-psihosocialno-svetovanje;
– Center za psihološko svetovanje: http://www.posvet.org/;
– Študijsko raziskovalni center za družino: https://srcdljubljana.com/.

Zaradi trenutne epidemiološke situacije je morda način dela spremenjen, vendar zato nič manj učinkovit in razbremenjujoč. Kar pogumno jih kontaktirajte.
Srečno!

Suzana Gliha Škufca, univ.dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

Lahko pokličeš enwga od brezplačnih zaupnih telefonov, na primer Samarijan tel. 116123

ojla pisi mi na mail in ti posredjem kontakt kamor se bos lahko obrnila [email protected]

psihiatri so po veliki večini en sam blef. Nimajo časa in ne poslušajo. pišejo na tone antidepresivov, ki morda psihično prekrijejpo stisko a zelo škodijo telesu. morali bi se pogovarjati, delati psihoanalizo in logoterapijo a za to ni časa. Iz fizično zdrabve osebe sem v 5 letih postal bolniva s hipetenzijo in še kaj. vse piše v stranskih učinkih a oni teg an ešmergljajo.

Draga mamica!

Upam, da ste že kaj bolje in da ste našli pravo pomoč zase.

En namig, tudi za ostale, je tudi psihoterapevtska pomoč na Frančiškanskem družinskem inštitutu (brezplačno oz minimalni prispevek).

Srečno!

 

Prvi korak k boljsemu pocutju in da te bo tudi druzba sprejemala : DELAT SE SPRAVI pa bo veliko boljse, ne  samo jamrat pa se na otroka izgovarjat.

Pozdravljena mamica,

zdi se mi, da si (bila) v veliki stiski. V kolikor si to že uspela premagati ti globoko čestitam! Lepo, da se zavedaš svojih čustev otroka ob očetu in da izvirajo iz preteklosti (morda sedanjosti, kakšen je bil tvoj odnos s partnerjem.. kakšen s tvojim očetom.. kakšna sta med seboj bila tvoja starša?). V kolikor pa še še vedno boriš s temi občutki ti kot ostali priporočam terapijo (pogovor s terapevtom (poguglaj in izberi samo take z večletno izobrazbo iz kakšne psihoterapevtske smeri, kliničnim psihologom (napotnico lahko dobiš pri osebnemu zdravniku, tole ti toplo priporočam)). Če so občutki tako glasni, da imaš občutek, da ne moreš več normalno funkcionirati (se izogibaš druženju, se izoliraš, motnje spanja, konstantni občutki tesnobe/žalosti/jeze/strahu…) potem priporočam obisk psihiatra, ki ti bo pomagal z lažjimi antidepresivni zdravili, ki v stiski zelo dobro pomagajo. Ne se bat, ne delajo odvisne kot pomirjevala. Vedi samo, da nisi sama, da se vedno najde nekdo ti lahko prisluhne, te jemlje resno in kjer ne boš potrebovala nadevati maske nasmeha. Sr(e)čno!

Odsvetujem zdravnika in napotnico za psihiatra in antidepresive še oče ti lahko otroka vzame. Ker nikdar neboš dobila službe, zaradi psihičnih težav. Taki so – nam ljudem ki nimamo političnih vez vse škodi, ta drugih pa sploh ne obravnavajo tako in lahko jemljejo mamila in imajo psihične probleme imajo pa veze.

Naj prej lep pozdrav tebi   draga mamica in otrok.

Se zavedam rade volje te bi pomagal samo povej kje živiš ter koliko si stara   .

Drugače ti pa srčno  rad priskočim na pomoč   .

Sedaj mi lepo povej iz katere regije prihajaš ter koliko si stara   da bom vedel kje smo   .

Želim ti vso srečo pri iskanju težav   .

Upam da čutiš kaj sem ti želel povedati   .

Pozdravljeni, lahko se obrnete na mene na telefon 070402244

Od kje pa si.

New Report

Close