Stiska samske mamice

Pozdravljeni,

Sem mlada samska mamica slabo leto staremu sinku. Žal sva z otrokom sama, njegov oče prihaja na stike v majhno stanovanje, ker živiva sama. Čeprav je otrok vse večji in vedno bolj sprejema svojega očeta, pa je moja stiska vedno hujša. Seveda sem na otroka zelo navezana in…zelo slabo se počutim, ko tole pišem… ampak mi je grozno, ko se otrok z očetom razume. Vem, da je to zanj dobro, saj ga bo slej ko prej želel sina odpeljati tudi k sebi in tudi prav je da otrok ima očeta, a vendar jaz to razumem kot da bo šel “stran od mene”. Zavedam se, da je to zelo grdo od mene, da sem sebična p****, ampak to so moji občutki… Imam nepredelane stiske glede bivsega in vem, da me to vodi v moje negativne obcutke in ovira v življenju. Ampak ne znam tega predelati sama. Rada bi si poiskala strokovno pomoč, da bi mi pomagala priti iz tega čustvenega dna…Čutim, da z vsakim njegovim obiskom tonem globje. Ne obvladam več svojih čustev, jočem, sem brez volje, komaj še zbiram moči, da sem pred sinom dobre volje, nasmejana… Sem tudi brezposelna, denarja ni veliko, brez partnerja… Kratko malo sem neželjen socialni problem, stigmarizirana tudi od bližnjih. Nimam nobenega, s komer bi se lahko o tem pogovarjala. Nihče mi ne stoji ob strani, ne jemljejo me resno. Najbrž ne rabim razlagati kako me drugi gledajo, ko jim povem, da sva s sinom sama. Takrat se še sama sebi gnusim. Izogibam se družbi, ker nočem vsakemu razlagat situacije in potem nadeti zaigran pogum in nasmeh, da sem dobro.

Prosim ce mi svetujete kje/kako poiskati brezplačno pomoč za ljudi v duševni stiski, kjer niso čakalne vrste dolge. Brezplačni telefoni so mi poznani, vendar bi raje želela osebni stik, če je le možno.

Hvala

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.

Spoštovani,

to, da ste prepoznali problem nepredelanih stisk in čustev, je že zelo veliko. Zavedate se tudi, da sami ne boste zmogli razrešiti svoje stiske in da boste potrebovali strokovno pomoč.

Nekaj možnosti, kamor se lahko obrnete tudi za brezplačno svetovanje:
– osebni zdravnik, ki vas napoti do psihiatra, psihologa, psihoterapevta;
– center za socialno delo, kjer nudijo psihosocialno pomoč;
– psihoterapevtska pomoč pri Univerzi Sigmunda Freuda: https://www.sfu-ljubljana.si/sl/novice/brezplacno-telefonsko-psihosocialno-svetovanje;
– Center za psihološko svetovanje: http://www.posvet.org/;
– Študijsko raziskovalni center za družino: https://srcdljubljana.com/.

Zaradi trenutne epidemiološke situacije je morda način dela spremenjen, vendar zato nič manj učinkovit in razbremenjujoč. Kar pogumno jih kontaktirajte.
Srečno!

Suzana Gliha Škufca, univ.dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

Lahko pokličeš enwga od brezplačnih zaupnih telefonov, na primer Samarijan tel. 116123

New Report

Close