Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja steklina-cepljenje po ugrizu

steklina-cepljenje po ugrizu

O cepljenju proti steklini vedno presojajo v antirabičnih ambulantah OE na NIJZ. Verjetno sprašujete, ali bi vas veterinar opozoril na steklino, če bi karkoli podobnega posumil? Prav gotovo in bi vam svetoval, da se oglasite v antirabični ambulanti

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Pozdravljeni,  hvala za tako hiter odgovor.

Ko sem klical veterinarja, je rekel da verjetno ni imel stekline. Na NIJZ pa so rekli da 100% ni steklina, ker je bil cepljen.

Je pa od stika že nekaj več kot 8 mesecev. Simptomi bi se že kazali pri človeku?

Lp.

Spoštovani, inkubacijska doba za steklino je lahko tudi daljša od 1 leta, (kar pomeni, da simptomov v primeru okuženosti lahko še ni bi bilo), ampak vseeno: v primeru proti steklini cepljenega psa, ki je iz Slovenije, je možnost stekline praktično nična (kot so vam povedali tudi ostali)

Pozdravljeni,

Nekakšen strah še je vedno prisoten, ker je pes že uspavan in ga ni bilo možno niti spremljati 10 dni.

Lp

Strah res ni potreben.

Najlepša hvala za vse odgovore.

Upam,da strah čimprej mine, ker ni bil uspavan zaradi ugriza ampak bolj kot berem steklini podobnim znakom.

Lep pozdrav.

Se opravičujem, potem pa sploh ne razumem, zakaj bi vas skrbelo?? (Če sploh ni prišlo do ugriza).

Pozdravljeni,

Do ugriza je prišlo pri sprehodu, ko sem mu hotel nekaj iz gobca vzeti- ni bil “pravi” ugriz(isti dan ko je bil uspavan). Uspavan je bil zaradi drugih težav, ampak bolj kot berem o steklini, bolj se mi znaki zdijo podobni.

Ampak,če pravijo/te da v Sloveniji in cepljenem psu ni možnosti bom moral verjeti,samo glava še ne dojame, ker je zelo nevarna bolezen, ko se pojavijo znaki ni pomoči.

Lep pozdrav

New Report

Close