Stara sovenska ženska imena
Začuda , da ste si gospa nadeli izredno starinski nick name HILDICA!!!???
S svojimi komentarji, ki so zapovrh še neutemeljeni kažeš na svojo ozkoglednost, nerazgledanost in intelektualno manj razvitost. Zagotovo pa boš ena izmed “modernejših” staršev, ki pobebijo svoje rojence z podobnimi kot so Tai, Baj, Noel itd :))))) imeni, ki ne sodijo v slovenski kulturni in socialni prostor, saj zraven tipičnih slovenskih in ćefurskih priiimkov delujejo- primitivno!!!
Hm, Pia je pa čisto slovensko ime, a ne? 🙂 Sori, preden ti kaj dvigne pritisk, raje preštej do 10. Pač kar komu paše – pa če je še tako neumno (po mnenju drugih). Aja, pa moji otroci nimajo kakšnih “čudnih” , nenavadnih imen, pač pa takšna, kot so nama z možem bila všeč. Če so drugim, mi pa res dol visi.
Točno tako! Zato pa nikoli ne vem, koga kliče soseda iz bloka: Špeeeeelaaaa! No, ko doda še: Muc, muc muc…., mi je jasno… 🙂
Preveč se obremenjujete s temi imeni, resno. Otroci v vtrcu nimajo takšnih težav, vsaj ne, dokler ne naletijo na zafrustrirane odrasle, ki mislijo, da vedo, kako bi moralo biti! 🙂
Res je starši smo tisti ki damo otroku ime in na nas je da se pravilno odločimo, nimam nič proti posebnim imenom samo zanima me koliko je v tujini naših imen ?? Recimo primer je žensko ime , Živa meni je lepo saj je to bila navsezadnje staroslovanska boginja, samo da ima ta deklica priimek Mrcina je pa to malo čudna kombinacija ( slučajno poznam primer).