Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Srbeča ritka

Srbeča ritka

Pozdravljeni!

Ker ne vem kam naj se še obrnem, bom probala srečo tukaj. Torej, sin je star 3 leta in že več kot en teden pravi, da ga pika v ritki. Anus je rdeč. Dali smo blato, vendar ni bilo vidnih podančic, tudi vsak dan pregledujem blato in jih ni opazit. V petek nama je predlagala naj umivama z kamilicami in naj mažem z canestenom. V soboto ga je začela ritka pečt ob vsakem nanosu zato sva to opustila in sem ga mazala z bepanthen. Sledila je še bolj srbeča ritka zato sma odšla v ponedeljek nazaj, kjer sma dobila antibiotično mazilo Fucidin. No tudi to nama ne pomaga. V sredo sma šla nazaj, sem povedala, da nama kremica ne pomaga, da še vedno pika ritka in sem dobila odgovor, da si otrok stvari izmišljuje in da ona nič ne more. No ko sem ji malo bolj glasno povedala svoje, mi je predlagala GEA, vendar tu nastane problem, čakalne dobe so ogromne, moj otrok pa si bo ritko razkrampal. Ali obstaja kakšna samoplačniška zadeva, da bi mu naredili bris ritke in da vidimo če bo kaj pokazalo. V pediatru ne grem, ker noče sodelovat. Prosim za pomoč. Če obstaja samoplačniško me zanima, če slučajno veste kje v Mariboru je. Najlepša vam hvala za odgovor.

Lp

Pomembno je razločiti alil ritka srbi (predvsem zvečer in ponoči) ali pa ritka boli in peče (tudi čez dan). V prvem primeru je sumljivo, da gre za gliste, ki jih ne opazimo vedno na blatu, v drugem primeru pa je potrebno pogledati ali ima morda razpoko sluznice ali kože na anusu in izključiti streptokokni proktitis – naredi se bris ritke, kot za angino in tudi zdravi se enako.V zadnjem primeru je ritka rdeča in vidimo nekakšno sluz, ki se vleče. Vo so najpogostejši vzroki, seveda pa je možnosti še več.
Samoplačniškega gasrtoetnerologa v Mariboru ne poznam, vprašajte v SB Maribor, če opravljajo samoplačniške preglede.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni!

Hvala vam za odgovor. Pediater vstraja pri tem, da niso gliste, ponovnega blata noče testirat oziroma naju je sedaj odslovila z napotnico z za GEA. Naročila sem ga na bioresonanco, če bo kaj pomagalo. Hvvala vam še enkrat in lep dan želim

Saj po vašem prvem opisu gliste niso najbolj verjetne. Ni značilnih znakov, ki jih povzroča infestacija z glistami.
Morda bi raje opravili samoplačniški hitri bris anusa na streptokoka, bo več koristi.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close