Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Sončne opekline

Sončne opekline

A je ta neenakomerna obarvanost in ta bela črta normalno? Mogoče veste kaj se da narediti?
Hvala.

“normalnost” je relativna reč, znak neke bolezni pa to ni.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

@ janaoxox: koža bo ostala svetlejša, dokler ostala neolupljena koža ne posvetli na odtenek olupljenega predela. Da bi komaj zaceljen predel, opečen od sonca, ponovno obsevali v (še sicer škodljivem) solariju, bi bilo precej neodgovorno.
Lep pozdrav

Kaj mi svetujete? Naj počakam, ali naprej uporabljam kremo za neenakomerno obarvanost?

Ker tista krema nič ne “zdravi” oz je efekt zgolj kozmetičen, je načeloma vseeno tudi če je ne.
Lep pozdrav

Lepo pozdravljeni.

V nedeljo sem bil preveč izpostavljen soncu in imam sedaj močno opečen hrbet, rami, zgornje dele rok in zgornji del oprsja (na ramenih imam mehurje). Pa me zanima, koliko dni približno naj bi bili mehurji prisotni in koliko časa naj bi trajal srbež. Pa bi prosil, če mi lahko predlagate kakšno kremo, sprej ali tablete, da me nebi srbelo, ker ne zdržim več.

Hvala za odgovor,
Miha

“nekaj dni”, za kreme iz proste prodaje povprašajte v lekarni, kaj konkretnejšega pa je na recept, kar pomeni, da bi ponje morali do osebnega zdravnika.
Lep pozdrav

Probaj z aloe vero. Po dveh dneh bi ti moglo bit občutno bolje

pozdravljeni.
mene je pred dvemi dnevi sonce močno opeklo danes pa sem dobil nekakšne vodenkaste mehurčke.
Zanima me če moram zaradi tega k zdravniku.?
Lp

Podravljeni!
če si jih prav predstavljam, se bo na teh mestih oluščila koža in verjetno ne bo kaj hujšega
lep pozdrav

Zdravo,

Imam alergijo na sonce (sklepam), saj mi vsakič ko sem na soncu koža na rokah pordeči (postane rdeča) ter me pri tem srbi (po vsem telesu). Sem že uporabljal tablete Zvyrtec, mazilo Advantan ter kremo proti soncu z zaščitnim faktorjem 50 Avene, vendar imam po tem roke le še bolj rdeče. Kaj lahko storim, da mi ta alergija izgine?

Pozdravljeni! Kaj dosti več niti ne, razen da se izogibate soncu, da se prepričate, da gre za alergijo in ne sončne opekline in upoštevate, da ste lahko preobčutljivi tudi na sestavine lreme za sončenje
Lep pozdrav

Zdravo!

Na soncu sem bil cel dan (9:00-17:00). Na mazanje smo čisto pozabili, zato me je opeklo po celem telesu, po hrbtu in nosu imam tudi manše mehurje priporočate obisk zdravnika?

LP.

Po forumu nikoli noćem odsvetovati obiska zravnika, res pa je, da kaj dosti storiti okrog tega ne bo mogel. Vsekakor pa stran s sonca!
Lep pozdrav

pozdravljeni!

v petek sem bila na morju v času od 10 – 16 ure izpostavljena soncu. veš čas sem bila zaščitena s sončno kremo (namažem se vsako uro, tudi če vmes ne grem v vodo) pa me je vseeno opeklo po stegnih. opekline sedaj mažem s hladilnimi kremami (aloe vera…) in gre na bolje. skrbi pa me nekaj drugega: po hrbtu, obrazu in ramah sem dobila majhne pikice – izgledajo kot zamašene pore ali manjši mazoljčki (niso mehurji, ker v njih ni vode, ne da se jih stisniti ali predreti). so kožne barve, torej skoraj ne opazni ampak moteči na dotik. občasno srbijo in po praskanju možno pordijo (postanejo večji in rdeči). so majhni, veliki 1mm in gosto skupaj (nahajajo se po celem hrbtu in obrazu, čisto eden zraven drugega). kaj bi to lahko bilo? ali je to povzročilo sonce? kaj priporočate? (mazanje, obisk zdravnika…?)

lp, bibi

Pozdravljeni!
Če si jih prav predstavljam, ne bo potrebno nobeno ukrepanje in bo izginilo samo od sebe. Seveda se ne praskajte.
Lep pozdrav

Pozdravljeni,
Imam vprasanje in sicer sonce me je raklo opeklo in se mi koza lusci. Zanima me ali bl koza potem bleda ali bo sezmeraj zagorela?

Lp M

Odvisno, koliko vas je opeklo. Če se lušči v kosih, bo koža spodaj bolj bleda.
Lep pozdrav

Zivjo jaz sem bosa hodila po asfaltu in sedanj so se mi po podplatih naredili mehurčki. Ali naj jih predrem? Kako naj si pomagam cez noč?(kreme, mazila,..) Ali bo do jutri bolje saj imamo ekskurzijo v Celje?

Zdravo Kaja, verjetno je res prišlo do opekline zaradi (pre)vročega asfalta. Mehurjev ne bi prediral, saj bodo stopala s tem samo bolj izpostavljena okužbi, tudi mazanje ni potrebno, zna pa pomagati hlajenje v smislu obkladkov ali lavorja…. Ekskurzija v Celje je bolj odvisna od bolečin, ker pač po podplatih hodimo, računam pa, da bo jutri kvečjemu bolje…
lep pozdrav

New Report

Close