Sončne opekline
@Agata: v napisanem ne najdem nič alarmantnega oz takega, da bi nujno morali k zdravniku. Opekline res škodijo, a pri takih je glavno “zdravljenje” še vedno čas.
Lep pozdrav
recimo hydroxyzine, kup drugih antihistaminikov, kortikosteroidi lokalno (če srbi povsod, videti pa ni nikjer nič, potem seveda ne pridejo posebno v poštev), skrb za (proti) suho kožo, če je to vzrok, predvsem pa opredelitev vzroka srbenja (bolezni jeter, ledvic, krvi, psihični vzroki, alergije…).
Lep pozdrav
Spoštovani, v mislih sem imel srbenje po opeklinah oz. celjenju na določenem področju kože. Ali mi lahko poveste kakšno ime zdravila, ki vsebuje hidroksizin? Namreč v bazi zdravil (BPZ) ne najdem nobenega, ki bi imel klasifikacijo N05BB51, še najbližje so N05BB (Derivati difenilmetana), kjer se kaj najde. Katere izmed kortikosteroidov (kako potentne) pa bi mi vi (hipotetično) predpisali, če bi prišel na urgenco s simptomi, ki sem jih opisal zgoraj?
Hvala in lep pozdrav.
Matjaž
Hipotetično bi se lotil najprej iskanja vzroka srbenja, ostalo bi bilo odvisno od tega. Navajanje zaščitenih imen zdravil bi pri vsesplošni nastrojenosti hitro kdo želel razumeti kot oglaševanje ali napeljevanje, da je to najboljše za vas, česar po netu seveda ne morem trditi. Gre izključno zdravila na recept, tudi lokalna.
Lep pozdrav
Pozdravljeni, včeraj sem bila na morju in me je sonce malo opeklo po stegnih in hrbtu…ampak res malo…danes imam še malo rdeče, vendar je bolje. Drugače nisem nikoli opečena in sem vedno rjava, včeraj pa se nisem dovolj mazala s kremo. Ali se bom začela luščiti? ker drugače se nikoli in me je res strah saj zelo grdo zgleda. Mehurjev ni bilo, samo malo rdeče. LP
pozdravljeni!
Včeraj sem bila skoraj cel dan v kopališču in sem rdeča skoraj po celem telesu..do sedaj sem uporabljala kero afrodita po sončenju in mi skoraj nič ne pomaga .. mene zanima kako se lahko čim hitreje rešim rdeče kože in da se ne bom luščila in bo rjavo?
najlepša hvala za vaš odgovor že vnaprej 😀
Pozdravljeni!
V soboto sem se izpostavljala soncu od 11h – 15h, namazala sem se s kremo 10 faktor ker druge nisem imela zdaj pa sem opečena po zgornjem delu hrbta. Opeklina me zelo peče. Pojavili pa so se mi mehurčki, kaj naj storim? Moram obiskati zdravnika?
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Pozdravljeni
danes sem se močno izpostavljala soncu…sicer sem bila namazana s sončno kremo vendar sem se pozabila namazati po hrbtu, sedaj je moj hrbet zelo rdeč tudi peče me zelo v četrtek pa grem na morje. zanima me če bi se dalo rdečico po hrbtu kako na hitro pozdraviti in če je kakšna možnost da se mi koža nebi začela lupit. Lp neža
Kaj se dogaja z mojo kožo na nogah, da me ne opeče enakomerno? Na določenih delih noge me je močno zažgalo, na enem mestu pa se mi je po sončenju pojavila dolga bela in ravna črta, kot da se tam nebi nikoli sončila? Kaj to pomeni, je kaj hujšega? S čim lahko to odpravim..sem pa že imela probleme na tistem delu kože z neenakomerno obarvanostjo oz. zastarano sončenje in sem se še pred kratkim mazala s kremo skin doctors fade away. Ali je možno da sem izgubila pigment zaradi te kreme, ali se mi bo mogoče koža obnovila. Ni pa podobno vitiligu…
Hvala za vaš odgovor.