Najdi forum

Pozdravljeni.
že večkrat sem pisala na ta forum, pa tudi tokrat prosim za besede tolažbe.
Moj oče je alkoholik, hud primer. Z mamo, ki je invalidsko upokojena živita v isti vasi. Do mame je nasilen, aroganten, nesramen, ne da ji denarja.
Sama sem mama dvoletnega sinka, ki je bil s prva v varstvu pri njiju, ampak sem ga zaradi nevzdrž
nih razmer, pretepanja, pitja vpričo njega umaknila od njiju (njega) in dala v varstvo drugam. Varstvo plačujemo, drago plačujemo. Nič zato, otrok je na varnjem, stikov z mojim očetom nima. Z mamo se videvava, tudi z mojim sinom ima redne stike.
Oče ji ne daje denarja, ne za hrano, ne za položnice. Živi z invalidsko pokojnino. Sama z možem imava redni službi, spodobne dohodke, od katerih pa po poplačilu stanovanjskega kredita in varstva, pa ostalih položnic kaj dosti ne ostane. Ne živimo luksuzno, moja oblačila so najcenejša, zimski škornji stari in mi puščajo. Pa nič zato. Lačni nismo, smo na toplem, radi se imamo.
Danes dobim klic od mame. Potrebuje 70 eur za plačilo, ker ji niso podaljšali klimita. Jih lahko posodim? Morala sem ji reči ne. Nimam…. Celo življenje je dajala zame, jaz pa ji ne morem vračati. Lahko bi šla v minus na mojem računu in odpovedala 4 dnevni oddih drug teden, za katerega smo varčevali. Lahko bi. pa nisem. MI boste očitali oddih, medtem, ko je ona lačna? Potrebujem ga, veselim se ga. Ona nima denarja, jaz pa grem…..
Oče pa nič Njegova vest je čista. Pijanec.
Kje se odgovornost otrok do staršev konča?
Naj odpustim očetu, ki nas je celo življenje zatiral in grem z otrokom ponižno tja? Naj živim naprej?
Naj jima dajem denar?
Naj jočem kot sedaj?
Rada bi se rešila preteklosti, ki mi diha za vrat. Jokam brez razloga, nemirna sem, živčna, vedno napeta in slabe volje. Veselja zame ni…..To mi je naredil, velespoštovani oče. To dela moji mami, mojemu otroku…..

kaj naj, na koga naj se obrnem???

Predvsem razčistite pri sebi, če ne bo šlo, se lahko zmeniva za osebni pogovor in vidiva, kaj so opcije, da naredite.

Starše niste dolžni podpirati, razen, če tako čutite, da je prav. Na preteklost pozabite, odpustite očetu, kar je bilo je bilo in se veselite življenja, ki ga imate. DANES!
Če to lahko naredite, bo super, če ne, se trudite in se opominjajte, da je vse, kar imate in kar je vredno v tem trenutku ob vas in to je sinko in je mož. Cenite to.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Pozdravljeni.
Zgoraj ste mi napisala-odpuste očetu, pojdite naprej.
Bili so prazniki, božič. Pa sva se pogovorila, prišel je do nas, za sveto obljubil, da ne bo več pil. Jaz pa sem mu rekla, ok, hvala, jutri, naslednji dan prideva z malim do vas (torej k mojim staršem domov), pa vama pustim malega za kako uro. Spet odpustila.
Božični dan. Grem s službe. V bližnjem baru vidim njegov avto, ki zavija na cesto. Vijuga pred mano domov. Mama mi reče, da je spet pijan, da cel dan blodi okrog.
Domov nisem šla, je pa prišel on k meni. Videla sem ga, kako se je opotekel iz avta in pokljukal po vratih, pa v pijanosti zaklel pred hišo in odvijugal domov. Vrata sem zaklenila.
Sedaj je še mami prepovedal stike z mano, če gre do mene jo pretepe oz. psihično maltretitra.
menda se bom res držala zadnjega nasveta. Pa hvala za vse.

New Report

Close