Najdi forum

shujšala – problem nove cunje

Shujšala sem 15 kg, še par kilc, pa bom normalna, vsaj jaz mislim tako (178 cm in 68 kg – zdaj).
Problem se začne, ko so mi vse cunje prevelike, vse tisto, kar sem nosila pred nekaj leti, pa je ozko in oprijeto, tako da jih še vedno ne upam obleči.
Problem: obnoviti garderobo.
Ne, da jamram, samo opomnila bi vse, ki hujšajo, da se problemi ne nehajo, ko izginejo kg. Vse je potrebno kupiti novo, od sp. hlač do čevljev…
Finančna katastrofa.

Srečno hujšanje vsem!

Cestitam! A z dieto, ali kako drugace?

Normalizirala sem si prehrano (prej je bila to v glavnem samo čokolada). Šlo je počasi, ampak sigurno.
Jem vse, v zmernih količinah, štejem si kalorije. Nisem tip za tek, fitnes ipd., zato pa hodim na sprehode.

v kolikšnem času? Jaz in se enih 5 kolegic smo se zbrale in ugorovile, da smo definitivno predebele in moramo koncno nekaj storiti zase. zal zivimo prevec narazen- ampak za spodbujanje nobena razdalja ni huda. Jaz in se ena kolegica smo se odlocile, da bove- ker tudi nisve tip za fitnes, sle na barbington. Ena hodi na aerobiko, druge pa niti ne vem kam.
Tudi mene je strah, ko bom morala zamenjati garderobo- ce mi bo seveda ratalo shujsati. za zdaj se kar gre. Delam v pisarni in ves, da moram biti kolikor toliko urejena. Da zamenjam vse hlace in kikle- jao meni, bankrot.
Ampak nic ni v primerjavi z boljšim počutjem in manj kilami. Se pa ze predolgo borim z njimi. Tako da sem se definitvno odločila znižati kilažo, pa naj me to stane kar koli.

V pol leta, štela sem si kalorije (npr. 70 kg x 24 ur = 1.680 kkal potrebuješ za golo preživetje, če cel dan samo ležiš in ne migneš niti z vekami). Pojedla sem jih toliko ali manj. Zdaj jih niti ne štejem več, razen če na kakšnem slavju pretiravam.
Migam bolj malo, edino sprehodi in sex (za katerega pravijo da tudi nekaj pokuri).

Hojla, Čokoladka!

Najprej čestitam za izgubljene kile. Sama sem tudi morala obnoviti vso garderobo, ko sem shujšala 20 kg. Vendar sem se kar dobro znašla. S prevelikimi oblačili sem šla k šivilji in ta mi je povedala kaj se splača ožati, da bo še lepo stalo. Tako mi je zožala dobro polovico garderobe, predvsem hlače in krila. Jaken pa se ožati ni dalo, sva poskusili pa niso več lepo stale. Zato sem si na dva meseca privoščila eno jakno ustreznih barv in materiala, da sem si kombinirala k zožanim hlačam in krilom – tako je izgledalo kot da imam komplete! Ni mi veliko zaračunala, čeprav je imela s paranjem in ožanjem veliko dela. Je pa res, da danes težko najdeš šiviljo, ki bi bila to pripravljena narediti, sploh, če nisi njena stranka.
Spodnje perilo pa sem si kar privoščila, za nagrado za izgubljene kile!
Poskusi na ta način, morda najdeš dobrosrčno šiviljo, ki ti bo zožala tvoja preširoka oblačila.
Lp

Lahko daš vse cunje prat na višjo temperaturo kot bi mogla in mogoče se ti bojo skrčle…:)Ma probi samo s kako majco da vidiš kaj se bo zgodilo…čene se pa strijam z avguštino.
lp

Ja, pa v susilni stroj jih daj.

Ampak če daš v sušilca, se predvsem skrči v dolžino in ne v širino. Preverjeno.

Pozdrav vsem!

Nova oblačila niti niso tak problem.Ja,je drago-a kaj je to v primerjavi s tem da se potem počutiš bolj samozavestno,lepšo,bolj privlačno…

Tudi jaz sem shujšala in-priznam-od takrat sem res vso plačo zapravila vsak mesec za novo garderobo.Nasvet:za začetek si sposodiš cunce prijateljic toliko da nekako finančno znese za nove oblekce.

Mi ni žal za noben tolar ker sem sedaj deležna poželjivih pogledov fantov in se tudi počutim seksi.Poleg tega buildam tko da me je kar veselje pogledat.Sedaj mi je nakupovanje oblačil pravi užitek-sploh pa spodnjega perila.Ker je res velika razlika med gatami da bi jih sedaj lahko uporabila za vzglavnik in med tangicami ki jih nosim sedaj….

Ne se sekirat-sej vsak mesec nabaviš nekaj pa se znesek ne sliši tako visok…Za začetek sem si sposodila od frendice nekaj cunj sedaj pa imam že na novo napolnjeno omaro-s samo oprijeto garderobo.

Imam večji problem:kam s tistimi prevelikimi oblačili?Če jih bom še dolgo gledala me bo kmalu zamikalo da bi jih spet nosila-to pa pomeni da bi se ponovno morala zrediti za 10 kg…Tudi takrat sem se namreč lepo oblačila pa mi jih je zelo škoda vržt stran…

Prevelika oblačila podariš RK ali Karitasu.

Vpraš se tole: kaj je boljše, zapraviti denar za nove cunje ali za čokolado in ostale redilne in ne preveč poceni stvari?

Kaj pa če bi cunjice kar lepo pospravila, saj ti bodo prav prišle, ko boš dobila nazaj kilažo. Tako je ponavadi, čeprav ti ne privoščim tega!

Ruby,
kilaža ponavadi pride nazaj, če se začneš spet po starem prehranjevati. Zato tudi takšne in drugačne diete niso priporočljive, ker celi čas, ko hujšaš misliš o torticah, sladoledih, dunajcih, pomfritu, … Hujšati je potrebno tako, da spremeniš način življenja (prehranjevanje in ukvarjanje s športom) in se potem tudi tega držati, ne pa spet na stara pota 5 minut po koncu diete. Predvsem pa je potrebno imeti mero. Jemo zato, da živimo in ne zato, da jemo!

Še eno vprašanje za vse: Kako se lahko po hujšanju za več 10 kg zrediš nazaj?
Sama sem shujšala za več kot 20 kg in že 10 let držim dobljeno težo. Ker sem hujšala z zelo drastično dieto, sem potrebovala kar nekaj časa (in švica), da sem si normalizirala metabolizem. Zdaj pa bom še zadnjih 5 kg spravila dol tako kot treba – fitnes (tudi uteži!) in pravilna prehrana (pa ne “pravilno kombiniranje hrane”, “dieta za spremembo metabolizma”, in podobno ker to NI pravilna prehrana).

LP, Vijolica

Moja pripomba je letela predvsem na to, da je nastal problem, ko je treba obnoviti garderobo, medtem, ko nihče ne izračuna koliko denarja gre za žretje. Ali ni bolje, da daš denar za novo garderobo kot za žretje?

Mislim pa, da tvoj odgovor ni bil namenjen meni, ampak bajsici.

Ruby, se opravičujem. Moja pripomba je res letela na bajsico.

Ti si tud ena, ku je mahnjena na diete. Shujša se z zdravo prehrano in veliko gibanja. Dieta je le stvar za mučenje, včasih so imeli mučilnice, sobodniki pa mučijo ljudi z dietami, ko pa imajo ti že tako dovolj težav.
Nove cunjice boš že še kupila, če si imela kakšno nezdravo dieto, pa sedanjih prevelikih cunjic ne zavrzi…čes čas vse prav pride.
Pozdravček,
Frenky

Ja na žalost. in jst sem mislila, da sem se zredila, da mi je vse premajhno in mi popek ven gleda.

New Report

Close