Najdi forum

Sem v stiski, ne vem kako naprej

Trenutno sem v veliki stiski. Že nekajkrat sem se skušala raziti s partnerjem, ki je poročen ( jaz sem samska). Klasična zgodba, ne razume se z ženo, a družine ne bi zapustil zaradi otrok, čeprav so že polnoletni. Vem, da me ima rad, nekaj časa sem lahko sprejemala status ljubice, po dobrem letu, tega ne morem več. Sedaj sem spet prekinila stike z njim, a za mano so noči brez spanja, mislim samo na najine lepe ure,…. Vem, da moram zdržati in bi potrebovala nekaj spodbudnih besed…..

zlomljenanena,

verjamem, da vam je tezko biti na “drugem mestu”, polega tega ste zaljubljeni v porocenega mosekga z druzino. Kljub sprejemanju bolecine in konteksta, v katerega sta se spustila, sta za afero soodgovorna in jo bo potrebno dokoncno ustaviti, saj ne prinasa nikakrsne resitve ne za vas ne tega moskega se najmanj pa za njegovo druzino. Da ste si dovolila v afero pomeni, da se nimate dovolj moci, da bi si samozavestno ustvarila varne odnose in da niste pripravljena na razmejitve, podlaga temu pa je samospostovanje na nizki ravni, zato trpite in se vdajate nemoci.

V psihoterapiji afera predstavlja simptom, ki je psihicni konstrukt, izraz nezavednega mehanizma s katerim par uravnava tezka cutenja – v tem primeru zavrnjenosti – iz nerazresenih odnosov v preteklosti (kaj vse je zadaj, je stvar raziskovanja). Nezvestoba, prevara, ponizanje (sebe in drugega) vodijo nenaslovljen sram, gnus, krivda, zalost in seveda tudi zanikana jeza. V tem ni socutja in zlasti ni potrebne odgovornosti.

Kar se tice vas je jasno, da ce zelite napredovati v osebnostnem smislu, boste morali prenehati z vlogo zrtve, odpreti bo potrebno oci in ukrepati z odlocno vztrajnostjo, da s tem odnosom prenehate (tako kot bi to ze zdavnaj moral storiti ta moski). Ce res nocete biti na drugem mestu in “samo ljubica”, dajte si vec spostovanja, socutja in vztrajajte, sicer se bo bolecina le poglabljala.

Ce boste potrebovala terapevtsko pomoc oz. spremljavo, se lahko obrnete na bliznjega terapevta, ki vam bo pomagal ozavestiti nezavedne vzorce in povrniti dostojanstvo z notranjo mocjo.

Srecno!

- - Edin Duraković, STUDIO SIMBALEIN Center za kulturo in terapijo odnosov Ljubljanska c. 15, 1293 Šmarje-Sap t: 030 689 656 e: [email protected]

Vzpodbudnih besed?
Dobiš jih kar si v stiski ki si jo soustvarila.. Glej.. Ta tvoj je varal in še vara dalje.. Razumeš.. Njemu je fajn.. Tudi tebi je bilo ker si mislila da si nekaj več od njegove žene.. Pa nisi.. Tega se zavedaj.. Pusti zgodbice kako mu je zraven žene hudo itd… Tako rečejo vsi..
Samska praviš da si.. Čemu potem v tak trikotnik.. Imaš samskih moških koliko želiš.. Ali želiš biti vse življenje ljubica? Če bi ti pa uspelo razdreti zakon bi pa bila zmagovalka ali kaj..
Preboli vse skupaj in potem najdi dostojnega partnerja, ne pa varalico.. Lahko bi ti povedal veliko zgodb o ljubicah ki se niso ravno lepo končale..
Dvigni glavo in vstran od poročenih in težav.. Ni vredno..

kot prvo nima partnerja, ampak poročenega ljubimca. Ločil se ne bo zaradi udobja, ne pa zaradi otrok. Če ti je hudo za njim, ga ne pusti, ampak se ob njem, začni dobivati še z drugimi moškimi, kljub temu, da ti sedajle ni do tega. Slej ko prej boš spoznala nekaj boljšega kot je ta poročeni fu…………. Pojdi ven, uživaj življenje, poročenca pa imej za seks, za pogovore, da ti pomaga, morda ti še kaj plača. Glej nase in samo nase.

praktični nasveti,

najverjetneje ste preizkusili, kar svetujete – lahko razložite, kako to vodi k varnim in odgovornim odnosom?

Hvala in lep pozdrav,

- - Edin Duraković, STUDIO SIMBALEIN Center za kulturo in terapijo odnosov Ljubljanska c. 15, 1293 Šmarje-Sap t: 030 689 656 e: [email protected]

New Report

Close