Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Zasvojenost in pomoč Ruska bolnica v Beogradu odvajanje

Ruska bolnica v Beogradu odvajanje

Imam vprašanje ,ki je zelo pomembno !
Ali veste za ta sanatorij v BG ki ga vodi nek doktor iz Rusije .( Borisovljov ) Ne vem točno kako se imenuje .
in bi rabila informacijo ,da se čimveč informiram o uspešnosti zdravljenja od drog .
Približno ceno vem in da vstavljajo implante ter da traja na začetku hospitalizacija 21 dni pol pa še 1 leto rednih pregledov in izmenjava teh implantov .
Hvala vam za bilokakšno dodatno informacijo.!!!

Dr Vorobiev bo to. Vsekakor radikalna metoda. Navajajo senzacionalno visoke stopnje uspešnosti, škoda da jih niso dali preveriti še komu drugemu, predvsem pa, da se nekako otepajo razložiti kaj natančno počnejo med tem čemur pravijo averzivna terapija.

Po posnetkih sodeč pri pacientu pod vplivom ketamina (+ morda še močnega halucinogena) sprožijo travmatično heroinsko izkušnjo, kar naj bi ga na smrt prestrašilo in zbrisalo pozitivne asociacije na opiate ter jih nadomestili z negativnimi. Precej rusko, v skladu s tradicijo tistih psov dr Pavlova.

Za današnje pojme je vse skupaj videti dokaj low-tech, podobno velja za implant sam, ki je verjetno to kar dejansko deluje pri celi stvari, vsaj cca. 6 mesecev kolikor je aktiven. Subjektu se podkožno vsadi antagonist natrexone, ki blokira učinek opiatov, tako da tudi če subjekt zaužije opiat ni efekta in vsaj dokler blokada deluje je stopnja uspešnosti najbrž res visoka.

Problem je, da naltrexone ni najbolj zdrav za jetra, da je temu težko reči celostna obravnava, in da, kolikor sem sam empirično seznanjem, odvisniki pogosto komaj čakajo, da blokada popusti.

Če pa je odvisnik dejansko motiviran in želi prenehati po svoji volji, ne zavoljo zunanjih faktorjev pritiska, potem morda ni slaba ideja o metodi Dr Vorobieva izvedeti čim več, se pogovoriti z uspešno ozdravljenimi odvisniki in se odločiti na podlagi ustrezne količine informacij iz različnih virov, a enako velja za druge “metode”.

Treba je vedeti, da čudežne metode, ki bi v kratkem času ozdravila možgansko kemijo, obsesivno-kompulzivno motnjo, spremenila vzorce razmišljanja in obnašanja žal ni.

Moje osebno mnenje je, da je z današnjimi zdravili detoksikacija skoraj neboleča tudi brez elektrod na glavi in ketamina v žilah, do averzivne terapije tovariša Vorobieva pa itak gojim določeno skepso, namreč če je res tako učinkovita, čemu je potem sploh potreben blokator?

Hvala za vašo informacijo .
Tud jaz sem skeptična .
Čeprav meni ljuba oseba je sedaj trenutno že tam.
Prvih 4-5 dni ni obiskov.
Pol pa če želi .
bom poročala kako je .
SE strinjam ,da se mora čisto sam zaresno odločit in to izpeljat ter vstrajat . Vstrajat .
Me je strah kako bo ,da ne bo spet po starem .????
Tolk dober,prijazen skoz odličen .
Kar na jok mi gre .
KAJ SE JE ZGODILO ?

Zdravo!

A mi lahko kdo pove ceno, kolk to stane, pa sam potek tega zdravljenja če kahko lepo prosim.

Najlepša hvala že v naprej !

L.P.

Ali ni lažje, hitreje in bolj zanesljivo googlat Dr Vorobiev + Beograd in jih direktno vprašati kako poteka “zdravljenje” in koliko stane. Kolikor se spominjam so imeli diskont ceno za “naše”.

Če imate radi tovrstne metode je še en Rus, Dr Zobin, podobna eksotika, www.zobin-ch.com, zanimivi posnetki averzivne terapije v živo.

Cena je za ta tretma 4 tisoč . In pol vsak nadaljni implant 400 evrov .Mislim,da to nardijo 3,4 x . naprej pa sam z njihovo psiho pomočjo do 1 leta .
Vse skupaj traja 1 leto .Od nebolečega razstruplanja naprej !

Ker sem redno na vezi z njimi so mi sporočili glih 2 dni nazaj ,da so prispeli še 4 iz Slovenije . 3 fantje in 1 dekle .
Bom šla na obisk drug vikend .Predvsem si on želi ,ker sva si res blizu .Pa jaz tud seveda .

€4.000 ni ravno poceni. Za primerjavo, sam implant je v drugi beograjski kliniki Lorijen (Dr Knežević) samo nekaj sto €, rapidni detox z anestezijo + implant je, vsaj bil, €1.200, enotedenski postopni detox pa še 1/3 cenejši.

Zdi se mi sicer, da so vam zaračunali tarifo za “zahodnjake”, ker dokler je imel Vorobiev kliniko tudi v Sarajevu so imeli Slovenci “lokalno tarifo”, ki je bila bistveno nižja.

Za €4.000 (+ potni stroški najbrž) bi sam raje izbral detox v lastni izvedbi in nekajmesečno okrevanje v kaki tropski državi brez dostopa do opiatov.

jkli,

če ni preveč, ali lahko v kliniki vprašate kaj točno pravzaprav naredijo preden dajo implant, in če se la da, mnoge bi verjetno zanimalo, če bi lahko vaš fant opisal svojo izkušnjo in trenutno počutje-

ZDRAVO !

Tudi mene to zelo zanima. Lepo prosim jkli , če na to vprašanje lahko odgovoriš..

l.p. Hvala že v naprej !

Evo spet sem tu .
Tisto je moj sorodnik ki smo si res blizu .Živi pa tam .Tako ,da je cena bila taka .
Za ostale pa nevem.
Je že prišel domov .Počuti se v redu.
Bom mu predlagala ,če se lahko on kar direktno vkluči na ta forum.!
Upam,da bo želel in vam bo v pomoč tako vam kot sebi.
Tam primanjkuje skupin ki so si v oporo. Mislim,da bi njemu zelo pomagalo ,da s kom deli iskušnje ali pa pove samo svoje izkušnje.
Tako pa se nima s kom pogovarjat o teh stvareh razen ko bo hodil na preglede in z svojimi .Ampak oni tega pekla niso doživljali.

Pravi,da bi radprišel k nam .Zgleda zaradi spremembe okolja !?
Rade volje bi mu pomagala in stala ob strani .
Kaj vi mislite ?
A bi to bilo vredu sredi zdravljenja .Res ,da ima te vsadke in ,da naj nebi bilo bojazni okoli teh zadev.Tja hodi na kontrole .V to bolnico mislim.
Zelo želim,da pride in se malo umakne saj imam občutek ,da si to zelo želi kot bi se počutil utesnjenega tam .
Mislim,da si želi odkritega pogovora in da mu nekdo zaupa in verjame.
Moj mož bi si vzel dopust koliko bi bilo potrebno ,tako,da bi bil skoz kdo z njim in skrbel zanjga.
Kaj mi svetujete ?!Kako naj v tem položaju jaz reagiram !?
A ko pride gremo h kakšnemu društvu ?
Oh spet en kup vprašanj .

Zdravo,ja sam rođak jkll!Rekla mi ja da zeli da vam prenesem iskustva,pa sam posle određenog vremena rešio da to i uradim.Postoje dve vrste lečenja, 1.pun tretman 2.pola tretmana

2.Pola tretmana- traje 1 nedelju i uglavnom je sve skraćeno.Nedelju dana ste stalno pod tretmanima i i nema razgovora sa psihijatrima i psiholozima.Ne dobija se implant na 2meseca već na mesec dana i to injekcijom.Ja sam bio na punom tretmanu i ne mogu vam baš puno govoriti o ovoj skracenoj varijanti,samo znam da je jeftinija.

1.Ceo tretman-traje 14 dana.Kada dodjete u kliniku,security vas pregleda detaljno,i skidaju vam se čak i gaće,da kojim slučajem ne bi uneli nešto unutra.Dočekaju vas ljubazne sestre koje vas na početku upitaju da li ste došli na heroinu ili već kriziraju.Ako krizirate odmah dobijate lekove od kojih vam u roku od pola sata kriza nestaje.Inače u toku 14 dana ni jednog trenutka nemate krizu,ako bilo šta ostetite kažete sestrama i oni vam daju injekciju nakon koje ste mirni.Uglavnom krize nikako nema.Prvih nekoliko dana uglavnom spavate.Nećete se ni sećati toga nakon lečenja.Prvog dana ste odma na dugoj proceduri,to vam je procedura koja traje oko 12 sati.Vi spavate a oni vam rade sve što treba da bi ste se očistili što pre.Primite injekcije 2 i to je to.Nakon toga imate malu proceduru koja traje pola sata.ISto primite 2 injekcije i zaspite.Imate ukupno 3 velike procedure i 3 male procedure.Svaki dan primate bar 2 infuzije.Svi su ljubazni prema vama,od security do spremačica.Spavate u svojoj sobi,i imate eventualno 1 cimera.U sobi ima tv,kupatilo(stalno ima tople vode).E sada poslednja 2 dana su najbolja.12dan dobijate implant.Uz lokalnu anesteziju,i imate rez od 3 cm.Ništa ne boli.13.dan imate mentalnu blokadu.To vam se ne možete opisati rečima.Morate to sami da doživite.Vraćate se bukvalno u prošlost.Izlazite iz svog tela.To je osećaj koji nikada niste imali.Kada se probudite,nestaće vam sve misli o drogi.Izbriše se jednostavno,kako ne znam ni ja sam.Bićete pod utiscima nedelju dana.14.dan idete kući.
Da znate , ima puno slovenaca , 4 je bilo dok sam ja bio tamo.Ja sam sada čovek koji ne misli o drogi.Ni na kraj pameti mi je.Verujte,da vredi svaku paru koju date za lečenje.
Ako želite nešto da pitate slobodno pošaljite ovde ja ću vam odgovoriti.Ako nešto ne razumete pak onda opet pitajte pa ću videti a vam prevedem.
pozzz

dr.car

Hvala za informacijo in veliko sreče.

moderator Društvo "Projekt Človek" tel: 01/425 12 14

Zdravo dr.car!

Ali mi lahko poveš kakšna je cena, kakšna čakalna vrsta , pa če bi rabili , ali bi se dalo pridet v kontakt z vami, če bi bilo potrebno.

Lahko mi pišete na mail [email protected]

Najlepša hvala !

popravek g-maila

[email protected]

Hvala dr.car .lepo da si to podejelijo snama.Mislim,da je kodnas na dtoxsu u Lj. malo preopterečen “pritisak” ne baš dobesedno,da na koga dajejo pritisk,ampak je preveč od preveč ko te kriza metadonska zagrabi,pol pa še nemoreš dobit ene revne apaurine al pa podobna pomirjevala,razen če si že odprej povedau da jih konzumiraš,al tud tisti ,ki jih nevzema kar je boljše za njih,da bi jih morali dobit vsaj prve dneve saj se jih nebi navlekli v nevem 5 dneh.Nekaj bi rabli dat nam da te močno pomiri da ne čutiš tako močne krize,tud suboxson pomoje nebi bilo slabo it iz metadona na suboxson na dtoxsu par dnevou pol pa na nulo,sam da gre malo ven meta. .Pa tud čez dan je kar natrpano da se zamotijo,včasih tud malo preveč,prostega časa skoraj da ni ni tv skor nč,ni nč da bi te zdvignilo npr. cedevita,med pa kaj takega,ja za čajanko lah izpostaviš med npr..(sadje je ja)Tko no nebom več pisau,ker ene stvari mi res niso všeč na dtoxsu našem,nema cigareta kadar češ ali pa skupina pol ure-pol skupina 1 uro in uro in pol brez cigareta – preveč za strasnega kadilca za moje pojme.nerečen je tud uspešnost velika,je pa tud povratnikou.Ponoči da negovorim če te kriza zagrabi-noge nedajo mera lahko spiješ čas sam pol nemoreš cigareta eno uro ga nesmeš-halo ej,zakaj pa nebi čloeku dali ta čaj čenemore spat in po čaju cigaret ampak ne al eno al drugo ti reče hjo a ti ubedu čist kaj boš,šou boš na čik pa čeprau bi pasala kamilica tud-take varjabta nemaram.Vem,da ima to vse svoj pomen en,če se pač držiš resno njihovih pravil ampak kaj je preveč je pa preveč(izpostavit se moraš če si komu dau cigaret ali če je ostalo kave pa si si nalil še eno skodelico kave- e to mislim)ne nesmeš”rajši zlit kot pa spit”.Osebje moram reč pa ,da je TIM in vsi ostali,doktorji,psihiatri… zelo zelo dobri do vsakega to pa moram poudarit i svaka jim čast kaj hočejo sploh znami delat,ker verjamem da jim ni niti njim lahko delat z nami.btw grem šeenkrat na dtox v LJ. druge mi ni.mislim da mi bo sedaj v drugo ratalo,spucat da abstinenco držat pa bo borba vsaj nekaj časa al pa skoz,drugač pa ne vzemam opijatou že 5 leta in več,razen buprenorfin,sam da ni meta pa je bolš.Lp in srečno vsem vam želim

Po nekaj časa se spet javljam .
Upam,da se je razumelo kaj je moj sorodnik napisal in vam kaj pomagalo.
Koliko jaz njega poznam je sedaj čist navdušen nad tem zdravljenjem .
Jaz pa sem skeptična ( sem starejša in slišala marsikaj ) saj vidim ,da tapravi boj šele prihaja in imam občutek ,da se on še ne zaveda tega .Čeprav pravi ,da ve .
Ampak kakšna moč ,volja je potrebna za to in potrplenje in trplenje .

On ima sedaj ta implant oziroma vsadek in pravi ,da ne želi ,da mu ga naslednjič zamenjajo kvečjemu samo ostranijo.
Jaz mu pa priporočam naj se drži zdravnikovih navodil in upošteva saj gre zanjga.
Pomoje se on sedaj počuti tolk dobro in samozavestno ,da misli ,da je že rešen .mislim pa da je to vpliv tega zdravila in dokler ga bo jemal bo tako .
Kaj pa ko ga nebo več ?
Pa pride soočenje z samim s seboj .
Težka je še pot do cilja .
Vstrajat ,ne obupat !!!
Za VSE tukaj to vela.

Sama imam fanta ki veselo koraka v puberteti ( 13 let ) se veliko pogovarjamo o raznih zadevah pa tud o tej .
seveda moji otroci ne vedo kaj se dogaja s tem sorodnikom .Sem mu rekla ,da jim bo sam povedal ko bo primeren čas za to .Delil svoje izkušnje in jih opozoril na razne stvari.
Za sedaj ga naj gledajo in jemljejo kot so ga do sedaj ( fejst fanta ).
Ko bo pa prišel čas za to ,pa pač takrat .Lahko je to tud zdaj ,lahko pa čez 2 leti …….

Hvala za nasvete in izkušnje ki jih delite !

Zdravo !

Ja ,jaz mislim, da mora na vsak način to terapijo z implatanti speljat do konca. Ne glede , da se on zdaj fajn počuti, je absolutno prekratek čas. Po mojem , ne vem, bi blo najboljše , če bi šel za ta čas enega leta nekam ven iz tega okolja , pa mogoče tud komuna ne bi bla slaba zamisel. Treba je razmisliti , ali pa, da se vpiše v kakšno šolo dodatno , če je še nima . Na vsak način naj posluša tudi druge, ker je trenutno verjetno “pameten “za sebe , pa naj mi ne zameri, čez par let mu bo jasno , da naši nasveti niso “kar neki”.

L,p, in uspešno še naprej iz vsega srca.

Tud meni se zdi ,da je bolj pametno ,da pozdravljenju spremeni okolje .
Saj se začne pol še težji boj ko je konc z zdravljenjem.
Srčno upam ,da bo premislil in res spremenil okolje.
Pa bomo videli kako se bo odločil.

New Report

Close