Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Rtg vratne hrbtenice

Rtg vratne hrbtenice

Pozdravljeni,

Prosim vas za pomoc razlage izvida, moja osebna zdravnica pravi da je obraba, …:Zravnana vratna lordoza s kifoticno angulacijo na segmentu C5-C6, lahko tudi znak za prizadetost ligamentarnega aparata. Intervertebalna hondroza segmenta C5-C6 in C6-C7. Lahko ze zacetna spondilartroza na posteriornih elementih. Nakazano podaljsana processus transversusa na C7 obojestransko. Stara sem 40 let, moje delo je za racunalnikom, poskodb nisem imela. Za slikanje se je odlocila, ker imam mravljince, tenziski glavobolj, boelcine v ramebah, rokah, zjutraj ne cutim rok, tezko dam glavo nazaj….Ze v naprej se vam zahvlajujem za odgovor.

Lep pozdrav.

Spoštovani!
Gre za obrabo medvretenčnih ploščic na nivojih C5-C6 in C6-C7. Svetujem vam opraviti še MR vratne hrbtenice, da se izključi diskus hernija in nato kontrola pri ortopedu. Lahko pridete tudi k meni.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58
Objava čaka odobritev

New Report

Close